Kotkan Amarillossa 24.-25.7. välisenä yönä vieraillut asiakas on voinut olla Covid19-tartuttava – paikalla olleiden syytä tarkkailla oireitaan


29.7.2020

Kotkan Amarillossa 24.-25.7. välisenä yönä vieraillut asiakas on voinut olla Covid19-tartuttava – paikalla olleiden syytä tarkkailla oireitaan 

Kotkan Amarillossa viime perjantaina 24.7.2020 klo 23-01 asioineella henkilöllä on myöhemmin todettu Covid19-infektio. Hän on saattanut ravintolassa ollessaan olla tartuttava.

Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalveluista Tartuntatauti ja infektioiden torjuntayksikkö on kontaktoinut sairastuneen seurueen sekä sairastuneen seurueessa ja välittömässä lähipiirissä olevat henkilöt. Koronavirukseen sairastunut henkilö on tällä hetkellä kotieristyksessä.

– Henkilön seurueeseen kuulumattomien ravintolassa tuolloin asioineiden muiden asiakkaiden riski saada tartunta on pieni. Mikäli ravintolassa samaan aikaan olleilla ilmaantuu oireita, heitä kehotetaan herkästi hakeutumaan KOKS:n Infektiopäivystykseen, sanoo Kymsoten infektioylilääkäri Risto Pietikäinen.

Ravintola Amarillossa tapahtunut on otettu vakavasti. Siellä toiminta on ollut tämän hetkisten ohjeistusten mukaista ja hygienia- ja turvallisuusohjeista on huolehdittu tarkasti.

– Asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuus ja terveys on meille tärkeintä. Haluamme kertoa tilanteesta asiakkaillemme avoimesti, jotta samaan aikaan paikalla olleet ovat tietoisia tapahtuneesta. Pidämme kaikissa toimipaikoissamme tehostetusti huolta siivouksesta ja hygieniasta. Tämä on valitettava muistutus siitä, että koronaviruksen aiheuttama poikkeustilanne ei ole ohi ja meidän jokaisen on tärkeää huolehtia omalta osaltamme ohjeistuksista, kuten käsihygieniasta ja turvaväleistä tarkasti. Tapahtunut on tärkeä muistutus myös siitä, että vähänkään sairaana ei nyt tulisi liikkua ihmisjoukoissa, sanoo hotellinjohtaja Olli Järvinen Kymen Seudun Osuuskaupasta.

KOKS:n Infektiopäivystys puh. 116117
Kymsoten koronainfo: https://korona.kymsote.fi/