27.5.2020
COVID-19-koronaviruspandemian käynnistyminen vaikutti erityisesti matkailu- ja ravitsemistoimialaan Suomessa. Suomen hallituksen esityksen mukaisesti, koronaviruksen leviämisen estämiseksi, ravintolat, kahvilat ja anniskelupaikat oli suljettava huhtikuun alussa. Kymen Seudun Osuuskauppa sulki asteittain ravintoloitaan jo maaliskuun puolessa välissä ja siirtyi valikoiduissa ravintoloissa käyttämään ravintoruoan take away-myyntiä sekä ravintolaruoan kotiinkuljetuspalvelua.
Ravintola-alaa koskeneisiin rajoituksiin tehtiin kevennyksiä 19.5. ja ravintolat saavat avata ovensa jälleen kesäkuun alusta alkaen voimassaolevien ohjeistuksien mukaisesti.
”Olemme avaamassa ravintolat erittäin innostunein mielin. Asiakkaiden ja henkilökuntamme terveys on meille ensiarvoisen tärkeää ja olemmekin tehneet paljon valmistelevia toimenpiteitä turvallisen ravintola-asioinnin tukemiseksi. Myös ravintoloiden asiakasmääriä ja aukioloaikoja on muutettu vastaamaan viranomaismääräyksiä. Kun ravintoloissa joudutaan rajoittamaan sisään otettavien asiakkaiden määrää, on suositeltavaa tehdä pöytävaraus varsinkin viikonloppuisin”, kertoo KSO:n MaRa-toimialajohtaja Mikko Virtanen.
KSO:n ravintolaruoan kotiinkuljetuspalvelu toimii jatkossa viikonloppuisin Kotkassa sekä Kouvolassa. Kotkassa ravintolaruokaa kotiinkuljetuksella saa Frans & Rosaliesta, Amarillosta ja VENN:stä. Kouvolassa ravintolaruokaa kotiinkuljetuksella puolestaan saa Amarillosta ja Rossosta.
ABC-liikenneasemien ravintolat avautuvat myös kesäkuun alussa. A la carte -annokset tarjoillaan tuttuun tapaan lautasannoksina, ja buffet-lounaat siirtyvät myös toistaiseksi tarjoiltavaksi lautasannoksin.
KSO:n ravintolat avautuvat seuraavasti:
Kotka:
Kouvola:
Hamina:
25.9.2024 | Paikallisia uutisia
23.9.2024 | Tapahtumat
12.9.2024 | Paikallisia uutisia