Työtehtävät ja toimenkuvat KSO:lla


KSO:lla voit työskennellä monissa eri tehtävissä, esimerkiksi myyjänä, kokkina, tarjoilijana, liikennemyymälätyöntekijänä, sekä erilaisissa asiantuntijatehtävissä. Lue tältä sivulta lisää toimenkuvista.

Myyjät

KSO:lla työskentelee myyjiä niin pienissä Sale-myymälöissä, keskikokoisissa S-marketeissa kuin suurissa Prismoissakin. Yleisesti myyjän työtehtävät koostuvat kassa- ja/tai myymälätyöskentelystä.

Prismoissa myyjien työtehtävät vaihtelevat osaston mukaan. Päivittäistavaraosastolla työ on vauhdikkaampaa ja ajoittain myös melko fyysistä kuormanpurkua ja hyllytystä. Käyttötavaraosastolla myyjältä odotetaan laajempaa asiantuntemusta osaston (esim. pukeutuminen, rakentaminen, viihde ja kodin elektroniikka) tuotevalikoimasta. Ruoka- ja palvelutoreilla myyjät ovat yleensä taustaltaan kokkeja tai keittiötaitoisia asiantuntijoita.

Kassaosaston ja pienten yksiköiden työnkuvaan kuuluvat vaihtelevasti myös veikkauspalveluiden myynti ja Postin palvelut. Kassatyöskentelyssä edellytetään 18 vuoden ikää myytävien ikärajavalvottavien tuotteiden vuoksi.

Erikoistavarakaupan yksiköissä Sokoksilla ja Emotioneissa myyjät keskittyvät asiakaslähtöiseen myyntityöhön kauneuden, myynnin ja kodin sisustamisen parissa. Työ vaatii myyjältä innostunutta, oma-aloitteista ja ratkaisukeskeistä otetta työhön.

Monipuolisia työnkuviamme yhdistää aito mahdollisuus kehittyä asiakaspalvelun ammattilaiseksi ja kasvaa kaupan alan moniosaajaksi. Myyjän työtä meillä tehdään positiivisella ja reippaalla palveluasenteella varmistaen, että jokainen asiakas saa miellyttävän ostokokemuksen.


 

Liikennemyymälätyöntekijät

Kymen Seudun Osuuskaupan liikennemyymälätyöntekijät työskentelevät ABC-liikenneasemilla monipuolisissa työtehtävissä omaa persoonaansa ja aloitteellisuuttaan hyödyntäen. Muuttuvissa ja ripeyttä vaativissa tilanteissa ratkaisukeskeisyys ja heittäytymiskyky ovat avainasemassa!

Liikennemyymälätyöntekijät ovat moniosaajia, jotka työskentelevät niin kaupassa kuin ravintolapalveluidenkin parissa. Ravintolassa tehtävät voivat vaihdella ruoan valmistuksesta tarjoiluun ja noutopöydästä huolehtimiseen. Myymälän puolella hyllyttäminen ja kassatyö ovat yleisimmät työtehtävät. ABC-liikenneasemilla työskentelee myös kokkeja, joiden työtehtävät painottuvat keittiövuoroissa yksinomaan ruoan valmistukseen.

Kahta samanlaista työpäivää ei ole, vaikka jokaisen päivän keskiössä onkin peukutettavan asiakaskokemuksen tuottaminen vierailevalle asiakkaalle – oli hän sitten pelireissulla oleva nuorukainen tai lomamatkalla oleva perhe.


 

Ravintolatyöntekijät, kokit ja tarjoilijat

KSO:n kivijalkaravintolat, pubit ja kahvilat ympäri Kymenlaakson tarjoavat töitä kokeille, tarjoilijoille sekä ravintolatyöntekijöille. Näissä tehtävissä toimitaan osana huipputiimiä tuoden omaa osaamista ja persoonaa osaksi työpäiviä.

Ravintolassa kokki valmistaa sekä lounasta että à la carte -annoksia reseptiikan mukaan – yleensä aiempaa alan kokemusta tai koulutusta omaten. Pikaruokaravintolassa ravintolatyöntekijä valmistaa hampurilaisia ja pitsoja sekä palvelee asiakkaita myös kassalla. Tarjoilijan tehtäviin kuuluu juomien valmistamista, tarjoilua ja myyntiä. Anniskeluravintolassa työskentelevältä vaaditaan anniskelupätevyyttä ja kokin tehtävässä edellytetään hygieniapassia.

Ravintolatoiminnoissa työskentelee lisäksi myös niin sanottuja aputyöntekijöitä, jotka huolehtivat hyvän palvelukokemuksen kannalta kriittisistä toiminnoista: astiahuollosta, tiskauksesta jne. Aputyöntekijöiltä ei välttämättä odoteta 18 vuoden ikää tai aiempaa kokemusta alalta.

KSO:n oma erikoisuus on Kouvolan Prisman yhteydessä toimiva Korjalan Oma Keittiö, joka tuottaa valmisruokia KSO:n ruokatoreille.

Ravintolatyöntekijän työ on merkityksellistä ja motivoivaa työtä, jonka keskiössä on tuottaa maistuva ja mieleen painuva kokemus asiakkaalle.


 

Hotellityön ammattilaiset

Kymen Seudun Osuuskaupan perinteiset Sokos Hotellit Kouvolassa ja Kotkassa ovat tyylikkään rentoja yksiköitä, joiden henkilökunta arvostaa asiakkaita onnellistaen heitä mitä mielikuvituksellisimmilla tavoilla. Lisäksi KSO:n uusi tähti Tykkimäki Resort tarjoaa elämyksiä monenlaisille vieraille Kouvolassa Käyrälammen rannalla.

Henkilökuntaan kuuluvat vastaanottovirkailijoiden lisäksi aamiaistarjoilijat, aamiaishoitajat ja myyntineuvottelijat.

Vastaanottovirkailija työskentelee asiakaspalvelutehtävässä hotellin vastaanotossa varmistaen hotelliasiakkaan positiivisen lomakokemuksen – eli kuten meillä sanotaan, onnellistaen. Aamiaishoitajan päätehtävänä on hotelliaamiaisen valmistaminen ja aamiaispöydästä huolehtiminen koko aamupalan ajan. Myyntineuvottelijana tehtäviin kuuluu monipuolisten hotelli-, ravintola-, kokous- ja tapahtumapalvelujen myynti sekä asiakaspalvelu puhelimitse.

Yhdessä nämä alansa ammattilaiset varmistavat sen, että olemme asiakkaalle ensimmäinen ja paras vaihtoehto majoitukseen, elämyksiin ja tapahtumiin.


 

Parturi-kampaajat

KSO:n Hiuspalvelu on Kymenlaakson suurin yksityinen kampaamoalan työnantaja työllistäen yli 30 parturi-kampaajaa Kouvolassa ja Kotkassa. Koko perheen parturi-kampaamot palvelevat asiakasta niin hiusten leikkausten, värjäysten kuin kampaustenkin saralla – ripsiä, kulmia ja kotihoitotuotteita unohtamatta.

Parturi-kampaajilta odotetaan alan koulutusta. Osana tiimiä toimivat työntekijät ovat asiakaspalvelun ammattilaisia, jotka haluavat taata hyvän käyntikokemuksen jokaiselle kynnyksen yli astuvalle asiakkaalle.


 

S-Pankin ja asiakasomistajapalveluiden palvelumyyjät

S-pankin ja asiakasomistajuuden ammattilaiset palvelevat asiakkaitamme Kouvolan ja Kotkan Prismojen palvelupisteissä. Tarkkuus ja kokemus rahankäsittelystä ovat edellytyksenä tehtävään. Kokemus myyntityöstä sekä kaupallisen alan opinnot ovat eduksi. Palvelumyyjän tehtäviin kuuluvat esimerkiksi asiakasomistajuusasiat, peruspankkipalvelut sekä muiden pankkipalveluiden opastaminen asiakkaillemme.


 

Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelu

Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelu on upea mahdollisuus tutustua erilaisiin ja monipuolisiin asiakaspalveluammatteihin. Kymen Seudun Osuuskauppa on mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa ja meillä työskentely onkin mitä parhain tilaisuus saada hyödyllistä käytännön työkokemusta mahtavassa työyhteisössä.

Varsinaiset työtehtävät riippuvat harjoittelupaikastasi. Jos työllistyt kaupan alalle, pääset todennäköisesti hyllyttämään tuotteita, siistimään paikkoja sekä osallistumaan asiakaspalveluun. Ravintolaharjoittelussa pääset tutustumaan ravintolan keittiön esivalmisteluihin, ravintolasalin puhtaanapitoon ja asiakaspalveluun. Olipa työtehtävä mikä tahansa, opit taatusti paljon uutta sekä työelämästä että itsestäsi!


 

Tykkimäen huvipuistotyöntekijät

Kaakkois-Suomen merkittävimmässä matkailukohteessa Tykkimäellä työskentelee kesäkaudella muun muassa huvilaitekuljettajia, kioskityöntekijöitä, huoltotyöntekijöitä sekä toimistotyöntekijöitä.

Tykkimäen huvipuisto ja vesipuisto Aquapark ilahduttavat palvelutarjonnallaan erityisesti perheen pienimpiä. Huvipuistoperheeseen kuuluu myös Kouvolan Prismalla toimiva Tykkimäki Actionpark.

Toimipisteestä riippumatta iloinen ja palvelualtis henkilökunta huolehtii kävijöiden turvallisuudesta ja viihtyvyydestä tarjoten elämykselliset hetket kaikissa olosuhteissa.