Kymen Seudun Osuuskaupan edustajisto päätti varsinaisessa kevätkokouksessaan 24.4.2024 jakaa asiakasomistajilleen ylijäämänpalautusta vuodelta 2023. Ylijäämänpalautus ja huhtikuun Bonus maksetaan asiakasomistajien tileille S-Pankkiin Omistajan tilipäivänä 10.5.2024. Yhteensä asiakasomistajille palautuu yli 10 miljoonaa euroa.

KSO:n asiakasomistajille maksetaan ylijäämänpalautuksena yhteensä 9,4 miljoonaa euroa. Asiakasomistajat saavat 2,5 % prosenttia rahaa takaisin KSO:n toimipaikoista vuonna 2023 tekemistään Bonusta kerryttäneistä ostoista. Kun ylijäämänpalautukseen lisätään huhtikuun 2024 Bonukset, kohoaa maksettava summa yli 10 miljoonaan euroon.

Ylijäämänpalautuksella osuustoiminnallinen yritys jakaa omistajilleen edellisvuoden liiketoiminnan tulosta.
Kun osuuskaupan tulos on hyvällä tasolla ja toimipaikkaverkoston kunnosta on pidetty huolta, voimme palauttaa vuotuista tulosta ylijäämän muodossa. Jäsenten valitsema edustajisto päättää vuosittain ylijäämän palautuksesta hallituksen tekemän esityksen perusteella, taustoittaa KSO:n toimitusjohtaja Harri Miettinen.

Ylijäämänpalautus perustuu Bonusta kerryttäneisiin ostoihin, jotka osuuskaupan jäsen on tehnyt oman osuuskauppansa toimipaikoista. Vuonna 2024 ylijäämänpalautus maksetaan KSO:n asiakasomistajien tileille S-Pankkiin perjantaina 10.5. Samana päivänä vietetään Omistajan tilipäivää, jolloin maksetaan myös huhtikuun ostoista kertynyt Bonus.

Ikkunan takana on alkanut vilahdella punaisia lakkeja ja pieniä jalanjälkiä on ilmestynyt lumeen. Kymen Seudun Osuuskaupan joulukalenterissa toimipaikamme marketeista ja liikennemyymälöistä ravintoloihin ja hotelleihin ilahduttavat asiakasomistajia päivittäin vaihtuvilla tarjouksilla. Joulukalenteri julkaistaan S-mobiilissa ja jokaisen luukun takaa paljastuu erilainen etu aina jouluaattoon asti.

Tutustu kalenterin etuihin myös verkossa!

Lataa S-mobiili ja ota edut käyttöön!

Iloista joulun odotusta!

 

Kymen Seudun Osuuskaupan Prismoissa Kotkassa ja Kouvolassa sekä Haminan S-Raudassa vietetään asiakasomistajapäiviä. Keskiviikosta sunnuntaihin saat S-Etukortilla alennusta käyttötavaroista jopa 15 %. Edut koskevat viihteen, kodintekniikan, pukeutumisen, sportin, kodin, pihan ja puutarhan sekä remontoinnin tuotteita. Tee nyt syksyn hankinnat vihreän kortin voimalla!

Asiakasomistajapäivät 27.9.-1.10.2023

Alennus S-Etukortilla 15 %

Alennus S-Etukortilla 5 %

Edut eivät ole voimassa prisma.fi-verkkokaupassa. Alennus ei koske päivittäistavaroita, kosmetiikkaa, luontais- ja hygieniatuotteita, kynttilöitä, siivousvälineitä ja -tarvikkeita, pakastus- ja alumiinivuokia, wc- ja talouspapereita, sanoma- ja aikakauslehtiä, postimerkkejä, puhelin- ja dataliittymiä, lahjakortteja, urheiluravinteita, kuljetus- ja asennuspalveluita, tilaus- ja toimitusmyyntituotteita, rakentaja- ja remonttiasiakkaiden projektikauppaa eikä oheispalvelutuotteita, kuten Veikkaus, arvat, Toto, bussikortti-lataus.

 

Vuoden 2013 alussa kääntyi yksi historian lehti, kun Osuuskauppa Ympäristö ja Osuuskauppa Ympyrä yhdistyivät Kymen Seudun Osuuskaupaksi. Nyt juhlimme yhteisen osuuskauppamme ensimmäisiä pyöreitä vuosia. Kymmenen vuoden ajan maakunnallinen osuuskauppa on tarjonnut asiakasomistajille parempia palveluja ja etuja, tulevaisuuteen tähdäten.

Kutsumme kaikki asiakkaamme juhlan kunniaksi kakkukahveille tiistaina 8.8.2023.

Kakkukahvit KSO 10 vuotta
Ti 8.8.2023 klo 10–18

Lämpimästi tervetuloa!

Lisäksi juhlaviikon ajan toimipaikoissamme on useita etuja ja tarjoustuotteita asiakasomistajillemme. Kaikki edut löydät juhlaviikon omalta verkkosivulta tai S-mobiilista.

Kymen Seudun Osuuskaupan edustajisto päätti 20.4.2023 varsinaisessa kevätkokouksessaan hallituksen esityksen mukaisesti jakaa asiakasomistajilleen ylijäämänpalautusta vuodelta 2022.

KSO:n asiakasomistajille palautuu ylijäämänpalautuksen muodossa 8,9 miljoonaa euroa. Asiakasomistajat saavat 2,5 prosenttia rahaa takaisin niistä bonusostoista, jotka he ovat KSO:n toimipaikoista vuoden 2022 aikana tehneet. Ylijäämänpalautus on osuustoiminnallisen yrityksen edellisvuoden liiketoiminnan tuloksen jakamista.

– Kun osuuskaupan tulos on hyvällä tasolla ja toimipaikkaverkosto hyvässä kunnossa, voimme palauttaa vuotuista tulosta ylijäämän muodossa. Ylijäämänpalautuksesta päättää vuosittain jäsenten valitsema edustajisto, taustoittaa KSO:n toimitusjohtaja Harri Miettinen.

Ylijäämänpalautus perustuu bonusostoihin jäsenen oman osuuskaupan omista toimipaikoista. Ylijäämänpalautus maksetaan KSO:n asiakasomistajien tileille S-Pankkiin keskiviikkona 10.5.2023.

 

Lue lisää asiakasomistajuudesta täältä.

Yhteishyvä on toukokuusta alkaen kaikkien asiakasomistajien saatavilla ja noudettavissa Kymenlaakson alueella ostosreissulla Prismoista, S-marketeista, Saleista, ABC-asemilta, Sokoksista, Sokos Hotelleista sekä ruoan verkkokaupasta (S-kaupat). Juuri ilmestynyt Yhteishyvän maaliskuun numero on viimeinen kotipostilaatikoihin jaeltu lehti.

Lähes 120 vuoden ajan Yhteishyvä on inspiroinut ja tarjonnut miljoonille suomalaisille vinkkejä arkeen ja juhlaan sekä Suomen suosituimpia reseptejä. Suomalaisten arjen ja median käytön digitalisoituessa elämme ajassa mukana. Vahvistamme ja laajennamme kaupparyhmän digitaalista tarinankerrontaa, sanoo mediajohtaja Päivi Anttikoski S-ryhmästä.

Myymäläjakelu sai kokeilussa hyvän vastaanoton asiakkailta

Myymäläjakelua kokeiltiin syksyllä 2022. Reilut kaksi kolmasosaa kokeilussa mukana olleista asiakasomistajista piti hyvänä sitä, että Yhteishyvä-lehden saa S-ryhmän kaupoista.​ Myönteisiä seikkoja olivat etenkin valinnanvapaus ja ympäristönäkökulmat. Hyvää palautetta tuli myös siitä, että lehti on myös uusien lukijoiden ja entistä useamman ulottuvilla.

Yhteishyvän myymäläjakeluun siirtyminen on osa laajempaa S-ryhmän oman median ja kanavien kehitystyötä. S-ryhmässäkin on selvitetty asiakasomistajien mediankäyttöä: suomalaisten arjen ja median kulutuksen digitalisoituessa kaupparyhmässä satsataan digikanavien kehittämiseen. Jakelumuutokseen vaikuttavat myös kustannus- ja ympäristöseikat. Jatkossa voidaan hyödyntää omaa valtakunnallista jakeluverkostoa toimituksissa myymälöihin eri puolilla Suomea.

Yhteishyvä-lehti jatkossa veloituksetta S-ryhmän kaupoista

Yhteishyvä on Suomen luetuimpia aikakauslehtiä. Asiakasomistajien oman median sisältöjen parissa viihtyvät miljoonat suomalaiset. Lehti sai alkunsa vuonna 1905, kun osuuskaupan asiakasomistajille perustettiin oma Yhteishyvä-lehti. Tästä lähtien Yhteishyvä on neuvonut, inspiroinut ja antanut suomalaisille vinkkejä arkeen ja juhlaan.

Liity Kymen Seudun Osuuskauppa KSO:n asiakasomistajaksi maksamalla täysi 100 euron osuusmaksu 6.3.-31.3.2023 ja lataa käyttöösi S-mobiili-sovellus! Saat liittymislahjana rahanarvoisia etukuponkeja S-mobiiliin.

Edut 6.3. – 31.3.2023 liittyvälle uudelle asiakasomistajalle

Lue lisää asiakasomistajuuden hyödyistä ja liity!

Miksi kannattaa liittyä asiakasomistajaksi?

Tervetuloa Kymen Seudun Osuuskaupan asiakasomistajaksi!

Liity nyt!

KSO:n kaikki toimialat kasvulla

Kymen Seudun Osuuskaupan (KSO) konsernin arvonlisäverollinen myynti vuonna 2022 oli 595,2 milj. euroa. Myynti kasvoi edellisvuodesta 50,9 milj. euroa. Myynnin kasvun taustalla oli viime vuoden aikana voimakkaasti kohonnut polttonesteiden hinta sekä matkailu- ja ravitsemiskaupan palautuminen pandemiaa edeltävälle tasolle.

Vähittäiskaupan myynnissä oli kasvua edellisvuoteen 3,2 %. Hienoisen kasvun taustalla oli viime vuoden aikana alkanut voimakas elintarvikkeiden hinnan nousu.

Polttonesteiden hintojen kohoaminen sekä liikenteen lisääntyminen koronavuosien jälkeen näkyi liikennekaupan myynnissä. Laajentunut ABC Carwash -verkosto sekä ympäri Kymenlaaksoa avautunut sähköautojen latausverkosto tukivat myös omalta osaltaan myynnin kasvua. Toimialan liikevaihto oli 113,0 milj. euroa, missä kasvua edellisvuoteen on 27,2 %.

Koronavuosista elpyminen matkailu- ja ravitsemiskaupassa on tapahtunut tasaista tahtia ja viime vuoden aikana toimiala pääsi takaisin vuoden 2019 tasolle. Matkailu- ja ravitsemiskaupan liikevaihto oli 29,0 milj. euroa, jossa kasvua edelliseen vuoteen verrattuna oli 33 % ja vuoteen 2019 3,5 %.

KSO-konsernin liikevaihto oli 487,5 milj. euroa (ed. v. 445,7 milj. euroa) ja operatiivinen tulos oli 16,3 milj. euroa (ed. v. 16,6 milj. euroa).

 

KSO:lle myönnettiin jälleen Suomen innostavimmat työpaikat -tunnustus

Suomen innostavimmat työpaikat -tunnustukset myönnetään organisaatioille, jotka ovat saaneet poikkeuksellisen hyvät tulokset Eezy Flow’n työntekijäkokemusta mittaavassa henkilöstötutkimuksessa. Tunnustus viestii siitä, että KSO:n henkilöstön omistautuneisuus ja innostuneisuus työtään kohtaan on Suomen huippuluokkaa.

– Osaava ja sitoutunut henkilöstö on yksi yrityksemme menestyksen kulmakivistä, ja onkin hienoa, että se näkyy myös konkreettisina tuloksina. Olemme Kymenlaakson suurin yksityinen työnantaja ja tarjoamme työntekijöillemme monipuoliset mahdollisuudet kehittyä sekä edetä työuralla, taustoittaa KSO:n toimitusjohtaja Harri Miettinen.

Kymen Seudun Osuuskaupan henkilöstömäärä vuonna 2022 oli keskimäärin 1 487 henkilöä.

 

Ostoskorin edullistaminen, ostoksien keskittäminen ja jäsenhyötyjen kanavointi asiakasomistajille näkyy – uusia jäseniä lähemmäs tuhat

Kymen Seudun Osuuskaupan omistajia oli vuoden 2022 päättyessä 87 407 (ed. v. 86 625), joka on 80,6 % maakunnan talouksista. KSO:n asiakasomistajien määrä on kasvanut tasaisesti ja viime vuoden aikana talouspeitto nousi ensimmäistä kertaa yli 80 prosentin. Ruoan hinnan nousu näkyy kotitalouksissa, jolloin kuluttajat ovat entistäkin hintatietoisempia ja kulutuskorin hintaa verrataan tarkasti.

– Osuustoiminnan arvojen mukaisesti haluamme edullistaa asiakasomistajien ruokakorin hintaa myös tässä haastavassa taloudellisessa tilanteessa. Laajat ja monipuoliset palvelut mahdollistavat myös asiakasomistajien ostoksien keskittämisen, joka edelleen näkyy maksettavina Bonuksina kymenlaaksolaisiin kotitalouksiin, kertoo Harri Miettinen.

Asiakasomistajille maksettiin Bonusta yhteensä 16,5 milj. euroa sekä ylijäämän palautusta 8,1 milj. euroa. Yhteensä asiakasomistajia palkittiin viime vuoden aikana 25,2 miljoonalla eurolla. KSO:n hallitus esittää edustajiston kevätkokoukselle päätettäväksi, että ylijäämänpalautusta maksettaisiin 2,5 % asiakasomistajien vuoden 2022 ostoista, eli noin 8,9 milj. euroa.

– Sitoutuneet asiakasomistajat sekä osuuskaupan tehokas ja tuloksellinen toiminta mahdollistavat lisäpalkitsemisen ylijäämänpalautuksen muodossa. Edustajisto käsittelee asian kevätkokouksessa, jatkaa Miettinen.

 

Vastuulliset investoinnit ovat sijoitus tulevaisuuteen

Alueen elinvoimaisuuden ylläpitäminen ja vetovoimaisuuden lisääminen näkyvät KSO:n investoinneissa. Kiinteistöjen energiatehokkuuteen ja uusiutuvan energian muotoihin investoiminen on myös tärkeässä roolissa. Vuonna 2022 KSO:n investoinnit olivat 25,2 milj. euroa.

Asiakasomistajat arvostavat edullisten hintojen ja valikoimien ohella myymälöiden ajanmukaisuutta, kuntoa ja siisteyttä, jonka myötä market-toimialla on pidetty yllä vahvaa investointitahtia. Vuoden 2022 aikana market-toimialalla suurimmat investoinnit kohdistuivat S-market Jaalan ja Inkeroisen marketeihin sekä Sale-verkoston uudistamiseen.

Kesällä 2022 avattiin Kouvolan Käyrälammen rantaan rakentunut kotimaanmatkailun uusin tähti, Tykkimäki Resort. Ensimmäisen puolivuotisjakson perusteella liiketoiminta on saanut hyvän aloituksen ja ympärivuotisesti avoinna oleva kohde yhdessä huvipuiston ja vesipuiston kanssa tulee vakiinnuttamaan paikkansa yhtenä kotimaanmatkailun kärkikohteena.

Liikennemyymälä- ja polttonestekaupan merkittävin investointi kohdistui sähköauton latausverkoston perustamiseen. KSO on mukana rakentamassa koko maan kattavaa sähköautojen latausverkostoa yhdessä muun S-ryhmän kanssa. Kymenlaakson alueella latauspisteitä on lähes 160, jotka jakaantuvat 25 eri latausasemaan. Liikennemyymälöistä merkittävin investointi kohdistui kokonaisvaltaisen uudistuksen läpikäyneeseen ABC Tuohikotin yksikköön.

Maakaasun käyttäminen KSO:n kiinteistöjen lämmitysenergiana loppuu vuoden 2023 loppuun mennessä, kun nykyiset maakaasulämmitysjärjestelmät korvataan 11 kiinteistössä maalämpö- ja vesi-ilmalämpöjärjestelmillä. Aurinkoenergiaan on investoitu jo useita vuosia, ja kehitys on jatkunut vakaasti myös edellisen vuoden aikana.

 

Odotukset vuodelle 2023

Yleisen taloudellisen tilanteen ja kuluttajien ostovoiman näkökulmasta KSO-konsernin odotukset kuluvalle vuodelle ovat epävakaat. Liiketoiminnan kehittäminen kuitenkin jatkuu suunnitellusti.

Prisma Kouvolan uudistamishanke on parhaillaan käynnissä, joka on KSO:n historian merkittävimpiä yksittäisiä investointeja. Hankkeessa päivitetään Prismakeskuksen palvelut, miljöö, kalustus ja talotekniikkaa. Myös rakennuksen julkisivuun tulee uudistuksia ja kiinteistössä aloittaa kaksi uutta ravintolaa. Hanke valmistuu vuoden 2024 alkupuolella.

Kotkaan Kotkansaarelle on tulossa uusi S-market -yksikkö, jonka rakentaminen on tarkoitus käynnistää vuoden 2023 aikana. Myös Prisma Kotkan uudistamishankkeen suunnittelu on käynnistynyt.

Tulevana kesänä KSO palkkaa yli 700 kesätyöntekijää, jotka työllistyvät monipuolisesti kaupan alan sekä matkailu- ja ravitsemiskaupan työtehtäviin.

KSO-konsernin vertailukelpoisen liikevaihdon ja tuloksen odotetaan säilyvän edellisten vuosien tasolla.

Kymen Seudun Osuuskaupan edustajisto päätti 19.4.2022 varsinaisessa kevätkokouksessaan hallituksen esityksen mukaisesti jakaa asiakasomistajilleen ylijäämänpalautusta vuodelta 2021.

KSO:n asiakasomistajille palautuu ylijäämäpalautuksen muodossa 8,1 miljoonaa euroa. Asiakasomistajat saavat 2,5 % prosenttia rahaa takaisin niistä bonusostoista, jotka he ovat KSO:n toimipaikoista vuoden 2021 aikana tehneet. Ylijäämänpalautus on osuustoiminnallisen yrityksen edellisvuoden liiketoiminnan tuloksen jakamista.

– Ylijäämänpalautusta maksetaan, jos osuuskaupan toiminta on ollut niin tuloksellista, että sillä on voitu rahoittaa tarvittavat toimipaikkaverkoston sekä palveluiden kehittämishankkeet ja sen jälkeen on vielä mahdollista maksaa ylijäämänpalautusta. Ylijäämänpalautuksen maksamisen päättää vuosittain osuuskaupan edustajisto, taustoittaa KSO:n toimitusjohtaja Harri Miettinen.

Ylijäämänpalautus perustuu bonusostoihin jäsenen oman osuuskaupan omista toimipaikoista.

Ylijäämänpalautus maksetaan KSO:n asiakasomistajien tileille S-Pankkiin perjantaina 20.5.2022.

Ylijäämänpalautuksen määrän voit tarkistaa näppärästi maksupäivänä S-mobiilista.

Sokoksilla ja Emotioneissa vietetään omistajapäiviä 9.–12.12. omistajapäiviä. Omistajapäivien ajan saat S-Etukortilla -20% kaikista normaalihintaisista tuotteita.

Tule tekemään löytöjä pukinkonttiin tai ilahduta ystävää aikaisella joululahjalla.