Kouvolan Rossossa ja Coffee Housessa tehdään viikolla 17 uudistustöitä. Molempien ravintoloiden lattia remontoidaan ja töiden aikana Rosso on suljettu maanantaista keskiviikkoon ja Coffee House torstaista perjantaihin.

Tutustu ja varaa pöytäsi Rosso Kouvolaan.

Tutustu Coffee House Kouvolaan.

KSO:n Original Sokos Hotel Vaakuna sai merkittävät tunnustukset vuoden hotellina ja vuoden kokoushotellina, kun S-ryhmä palkitsi vuoden 2023 onnistuneimpia sokoshotellilaisia. Lisäksi Vaakuna loistaa asiakastyytyväisyysmittausten kärjessä jo kolmatta vuotta, ja vuoden kokoushotelliksi se on valittu vuosina 2019 ja 2021. Valtakunnallinen tapahtuma järjestettiin tänä vuonna 16.–17.4. Kuopiossa Original Sokos Hotel Puijonsarvessa.

SOK:n Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjaus palkitsi jälleen loistavia matkailualan yksilö- ja tiimisuorituksia S-ryhmästä. Kymen Seudun Osuuskauppaan saatiin seuraavat tunnustukset:

S-ryhmän Matkailukaupan päivillä palkittiin Sokos Hotellien loistavien työntekijöiden parhaimmistoa. Palkitsemisen kriteereissä painottuivat asiakaskokemus, työntekijäkokemus ja kehitys edellisestä vuodesta. Myös vastuullisuuden eteen tehdyn työn merkitys majoitustoimialalla kasvaa koko ajan, ja tänä vuonna palkittiinkin ensimmäistä kertaa Vuoden vastuullisuusteko Sokos Hotelleissa.

– Erityismaininnan ansaitsee vuoden hotelli Original Sokos Hotel Vaakuna Kouvolassa, jonka erinomaisesti läpiviety uudistus on nostanut pinkin kaunokaisen uuteen nousuun kaikilla mittareilla. Paljon onnea Pasi Pekkaselle tiimeineen, kiittää matkailukaupan konsepteista ja kehityksestä vastaava johtaja Jaana Matikainen SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjauksesta.

– Meillä Vaakunassa on aivan erityinen tunnelma ja palava halu tuottaa unohtumattomia elämyksiä. Vaakunan kaikki työntekijät, ja mikä parasta myös asiakkaamme, rakastavat hotelliamme. Tavoitteemme onkin aina sekä tyytyväinen asiakas että henkilökunta, ja onnellistamme yhtä lailla molempia. Matkailu- ja ravitsemiskaupan myyntipalvelun Johanna Salosen henkilökohtainen Vuoden Onnellistaja -palkinto on upea huomionosoitus onnellistamistyöllemme. Pakahdumme kaikki ylpeydestä, että saamme olla osa vuoden Sokos Hotellia! Hotellin johtaja Pasi Pekkanen iloitsee.

Hotellien johtaja Pasi Pekkanen, hotellipäällikkö Noora Heikkinen ja toimialajohtaja Mikko Virtanen iloitsevat KSO:n menestyksestä.

Loistava vuosi kaikilla mittareilla

Viime vuosi oli kaiken kaikkiaan Sokos Hotelleille onnistunut. Asiakastyytyväisyys nousi huippulukemiin ja henkilöstötyytyväisyys oli erinomaisella tasolla. Kaiken kruunuksi Sokos Hotels teki erinomaisen tuloksen.

Onnistunut asiakaskokemus on avainasemassa, kun majoitustoimialalla rakennetaan pitkän ajan kilpailukykyä. Erinomainen asiakastyytyväisyys luo asiakasuskollisuutta sekä suositteluhalukkuutta. Vieraiden onnellistaminen on ollut Sokos Hotels -ketjun tärkeimpiä asiakaskokemuksen rakennuspalikoita jo vuosia. Tänä vuonna asiakastyytyväisyys nousi uusiin huippulukemiin. Se on ammattitaitoisen sekä asiakaspalvelutyöhönsä sitoutuneen ja siitä nauttivan henkilöstön ansiota.

– Meillä on jälleen vuoden ajalta paljon hienoja osoituksia siitä, miten henkilöstömme ja kokonaiset tiimit ovat kerta toisensa jälkeen onnistuneet ylittämään vieraidemme odotukset. Palvelun merkitys hotellityössä ja elämyksellisyys asiakaskokemuksessa korostuvat jatkuvasti, mutta taitava henkilöstömme on taas pystynyt näihin odotuksiin hienosti vastaamaan, sanoo Jaana Matikainen.

Kehittyvä 50-vuotias

Sokos Hotels – Suomen luotetuin, vastuullisin ja arvostetuin hotellibrändi – täyttää tänä vuonna puoli vuosisataa. Tämän pitkän ja yhä vahvasti jatkuvan matkan ovat mahdollistaneet ketjun hotellien vieraat ja henkilökunta. Jaana pitää juhlavuoden teemaa Vieraat tekevät juhlan erittäin osuvana, sillä Sokos Hotels on aina ollut olemassa juuri vieraitaan varten.

– Nojaamme edelleen pitkäaikaiseen kulmakiveemme, asiakaskokemukseen panostamiseen. Palvelujen, konseptien ja uusien digitaalisten ratkaisujen kehittäminen asiakkaidemme käyttöön jatkuu. Neljä hotellityyppiämme Original, Break, Solo ja Heymo elävät hetkessä tarjoten vieraillemme aina uusia elämyksiä, Jaana luonnehtii.

Vahva uudistustahti Sokos Hotels -ketjussa jatkuu tänäkin vuonna ja vieraille rakennetaan uusia, elämyksellisiä palvelukokonaisuuksia. Huhtikuussa Vaasassa vietettiin Original Sokos Hotel Royalin avajaisia. Break Sokos Hotel Bomballe Nurmekseen avataan uusi upea laajennus puolestaan kesäkuussa. Heti syksyn alussa avautuu uniikki Sokos Sokos Hotel Pier 4 -hotelli Helsingin Katajanokalle.

Katso kaikki palkitut S-ryhmän uutisesta.

S-ryhmän ravintoloiden parhaimmistoa palkittiin maaliskuussa. Myös KSO:n yksiköt ja työntekijät saivat tunnustusta. Lue lisää.

Tykkimäen kaikki kolme huvittelukohdetta ovat jälleen avoinna kesällä 2024. Tykkimäen huvipuiston portit avautuvat lauantaina 18.5. ja vesipuisto Aquaparkin altaat lauantaina 8.6.2024. Uudistunut sisäaktiviteettipuisto Actionpark palvelee läpi kesän Kouvolan Prismakeskuksessa. Kaakkois-Suomen merkittävintä matkailukohdetta täydentää Tykkimäki Resort – täydellinen tukikohta kesän parhaalle huvipuistoreissulle.

Horisontti on kesän 2024 uutuuslaite Tykkimäen huvipuistossa

Hurja Horisontti nousee Tykkimäen huvipuiston siluettiin kevään aikana ja laite on huvittelijoiden käytössä kesän alussa. Monipuolinen huvilaite täydentää Tykkimäen valikoimaa, ja se tarjoaa kyydit sekä rauhallisemmasta että vauhdikkaammasta menosta nauttiville.

Uutuuslaitteessa on kaksi erilaista ajo-ohjelmaa: rauhallinen maisema-ajo ja hiukset nostattava vapaa pudotus. Horisontti kohoaa 38 metrin korkeuteen huvipuiston ylle, josta aukeavat huikeat maisemat Käyrälammelle ja Tykkimäki Resortille. Laitteen pituusraja on 140 cm. Huoltajan seurassa pituusraja on maisema-ajossa 100 cm ja vapaapudotuksessa 120 cm. Yhdellä kertaa laitteen kyytiin mahtuu 16 henkilöä.

Horisontin on rakentanut italialainen huvipuistolaitteiden valmistaja SBF Visa Group. Rakennustyöt huvipuistoalueella aloitettiin jo viime vuoden puolella, ja samalla jätettiin hyvästit lukuisia huvittelijapolvia vuodesta 1986 asti pyörittäneelle Taifunille.

Uutuuslaite Horisontti kohoaa Tykkimäen huvipuistoon keväällä 2024. (Havainnekuva, Kymen Seudun Osuuskauppa pidättää oikeuden muutoksiin.)

Huippunimet nousevat jälleen Huvilavetille – Katri Helena, BESS, Tuure Kilpeläinen ja Olli Halonen

Suomen musiikkikentän tähtiartistit valtaavat jälleen kerran Tykkimäen Huvipuiston Huvilavetin suosituissa kesäkonserteissa. Heinäkuussa järjestettävien konserttien itseoikeutettu kuningatar on 60-vuotistaiteilijajuhlaansa viettänyt Katri Helena.

Kesän 2024 keikkaputken käynnistää BESS, suomalaiset viimeistään uuden musiikin kilpailussa 2022 hurmannut laulaja. Iskelmätaivaan tähdet tuikkivat Tykkimäellä koko heinäkuun ajan, kun lavalle nousevat Katri Helenan jälkeen vahvat tunteiden tulkitsijat Tuure Kilpeläinen ja Olli Halonen.

– Odotamme innolla tulevaa huvipuistokesää sekä konsertteja! Huvipuisto on uniikki ympäristö livemusiikille ja toivotammekin niin artistit kuin yleisönkin lämpimästi tervetulleeksi Tykkimäkeen nauttimaan kesäisistä illoista, kertoo huvipuistopäällikkö Pilvi Serola.

Heinäkuun jokaisena torstaina järjestettävät keikat ovat ikärajattomia ja musiikkielämys sopiikin koko perheelle. Pääsyliput ovat myynnissä Tykkimäen verkkokaupassa 2.4.2024 alkaen. Konserttilippuja voi ostaa myös huvipuiston lippukassoilta huvipuiston aukioloaikoina. Konsertti-iltoina ilmainen sisäänpääsy huvipuistoon päättyy klo 16.

Konserttiohjelma:

4.7. BESS
11.7. Katri Helena
18.7. Tuure Kilpeläinen
25.7. Olli Halonen

Konsertit alkavat klo 19.00 ja ne ovat ikärajattomia.

Lue lisää Tykkimäen huvipuiston verkkosivuilta.

KSO:n ravintolat olivat kärkikahinoissa mukana, kun S-ryhmän ravintola-alan ammattilaisia palkittiin hienosta vuodesta ja erityisen hienoista onnistumisista ravintoloiden vetovoiman ja asiakaskokemuksen edistämiseksi. Original Sokos Hotel Vaakunan ravintola Frans & Rose nousi parhaimmaksi hotellien ravintoloiden sarjassa. Myös muita ravintoloita oli mukana omien sarjojensa kolmen parhaan joukossa. Valtakunnallinen tapahtuma järjestettiin Original Sokos Hotel Triplassa 26.3.2024.

KSO:n menestyjät eri palkintokategorioissa:

Kolmen parhaan joukossa:

”Erityisesti Frans & Rose-ravintolan saama palkinto mutta myös keittiöpäällikkö Tiina Sairasen menestys keittiöpäälliköiden S-Chef -sarjassa kertoo asiakas- ja henkilöstötyytyväisyyden sekä liiketoiminnan tuloksen eteen tehdystä työstä. Original Sokos Hotel Vaakuna loistaa vuodesta toiseen Sokos-hotellien asiakastyytyväisyysmittausten kärjessä, eikä ole sattumaa, että nyt myös hotellin ravintola Frans & Rose saa tunnustusta”, kommentoi KSO:n mara-toimialajohtaja Mikko Virtanen.

Palkitsemisperusteissa kerrotaan, että Frans & Rose -ravintolaa johdetaan yhteisten arvojen mukaisesti sekä asiakkaista että työkavereista huolta pitäen ja toisia kunnioittaen. Koko henkilökunta on esihenkilöiden johdolla sitoutunut ravintolakonseptin toteuttamiseen ja kaikessa tekemisessä näkyy ylpeys omaa ravintolaa ja myös koko hotellia kohtaan. Ravintolaan ja hotelliin saapuessaan asiakas kokee itsensä tervetulleeksi ja ainutlaatuiseksi. Kouvolan Frans & Rose bistro on voittanut saman tunnustuksen myös vuosina 2018 ja 2020.

Ravintolapäällikkö Terhi Ihalainen ja keittiöpäällikkö Tiina Sairanen vastaanottivat Frans & Roselle myönnetyn S-ryhmän vuoden hotellien ravintola -palkinnon.

S-ryhmän ravintoloiden asiakkaiden suositteluhalukkuus paras 10 vuoteen

Asiakkaiden aito kohtaaminen ja henkilökohtainen huomioiminen ovat merkittävä osa asiakaskokemusta. S-ryhmän ravintoloissa asiakaspalvelu on yksi systemaattisen kehitystyön painopisteistä. Ryhmän ravintoloiden asiakastyytyväisyys ja suositteluhalukkuus nousivat kymmenettä vuotta perättäin ja ovat kiitettävällä tasolla. Hyvän tuloksen taustalla on ammattitaitoinen henkilöstö, joka antaa panoksensa ja työskentelee erinomaisella tavalla asiakaspalvelun ja -kokemukseen eteen.

Asiakastyytyväisyyden ja suositteluhalukkuuden positiivinen kehittyminen on systemaattisen ja intohimoisen asiakaspalvelun ja -kokemuksen, tuotteiden ja palveluiden, johtamisen ja henkilöstökokemuksen sekä digitaalisuuden kehittämisen tulosta. Asiakkaat ovat tottuneet digitaalisiin palveluihin ja odottavat myös niiden tuomaa helppoutta. S-ryhmän ravintoloissa on viime aikoina pilotoitu ja otettu käyttöön muun muassa mobiilipalvelumalleja, jotka sujuvoittavat asiakkaiden asiointia ja helpottavat samalla henkilöstön työtä.

Ensiluokkaisen palvelun ohella konseptien ja fyysisten puitteiden on oltava vetovoimaisia ja vastattava nykyajan tarpeisiin. Toiminnan kehittämisen ohella S-ryhmä on vahvistanut ravintolaverkostoaan, ja viimeisen neljän vuoden aikana on uusittu tai avattu kokonaan uusia ravintoloita 202 kappaletta.

Ravintoloissa nautitaan positiivisia kokemuksia

Tänä päivänä ravintolakäyntiin latautuu entistä suurempia odotuksia, ja siksi myös palvelun merkitys korostuu. Vierailun täytyy hyvän ruoan ohella tarjota puitteet iloiseen ja huolettomaan yhdessä oloon sekä hemmotelluksi tulemiseen.

S-ryhmän ravintolat ovat selvinneet vaikeista ajoista hyvin, onnistuneet uudistumaan ja tarjoamaan asiakkaiden toivomia palveluita. Uudistamistyö tulee jatkumaan vuonna 2024 eri puolilla Suomea ja asiakaskokemukseen, asiakasomistajapalveluihin, digitaalisiin palveluihin sekä uusiin ja nykyisiin ravintolakonsepteihin tullaan panostamaan edelleen.

”Asiakkaiden tarpeet ovat monipuolistuneet, mutta halu nauttia ja saada positiivisia kokemuksia on yhtä. Tätä me haluamme vahvistaa monipuolisella tarjonnallamme, laadukkaalla ruoka- ja juomavalikoimallamme sekä ensiluokkaisella palvelulla ja tunnelmalla. Onnistumisen avaimena on se, että teemme tätä yhdessä”, S-ryhmän ravitsemiskaupan kentän ohjauksesta vastaava johtaja Juha Lindholm kiteyttää.

S-ryhmän ravintola-alan parhaimmistoa on palkittu vuosittain jo 2000-luvun alusta alkaen. Palkitsemiset ovat tärkeä osa S-ryhmän ravintoloiden palvelukulttuurin kehittämistä sekä huippuammattilaisten sekä erinomaisten tiimien esille nostamista.

Lue lisää S-ryhmän uutisesta.

Kouvolan Prismakeskuksen uudistus on valmis! Avajaisia juhlitaan tapahtumin ja tarjouksin neljän päivän ajan. Avajaiset alkavat kakkukahveilla torstaina ja huipentuvat Sami Kurosen juontamaan tapahtumapäivään ja huikeaan ostoskärryralliin lauantaina.

Koko kauppakeskus juhlii Prismakeskuksen uudistuksen valmistumista 14.–17.3.2024 Luvassa on runsaasti ohjelmaa tapahtumalavalla ja liiketiloissa. Tapahtumapäivänä lavalle nousevat tubettaja Pinkku Pinsku ja perheen pienimpien suosikki lastentaikuri Jiipee. Prisman viihdeosaston Gaming-tapahtumassa tubettaja Branu odottaa haastajia mm. Fortnitessa ja NHL 24:ssa.

Prisman ja kauppakäytävän erikoisliikkeiden palveluihin voi tutustua työnäytöksissä ja esittelyissä torstaista lauantaihin. Arvontoja järjestetään avajaisten ajan sekä myymälöissä että sosiaalisessa mediassa. Myös ostoskärryrallin kaksi kisailijaa arvotaan Prisma Kouvolan Facebook-tilillä. Arvontaan voi osallistua 8.–12.3.2024.

Avajaisohjelman kohokohtia

Torstaina 14.3.2024

Perjantaina 15.3.2024

Lauantaina 16.3.2024

Katso tarkemmat tiedot avajaisten verkkosivuilta.

Koko Prismakeskus mukana menossa!

24 h Pesula, ABC Prisma Kouvola, Actionpark, Ajan-Kello, Alko, Coronaria, Costella, Emotion, Hockey Base, Jetta-Talo, Konditoria Galette, KSO Hiuspalvelu, LasiCerdo, Musti ja Mirri, Parturi-kampaamo Priima, Prisma Kouvola, Ramirent, Ravintolamaailma, Salpa Apteekki, Silmäasema, S-Pankki, Tepi Suutarit, Tunnin kuva, Veikkaus Pelaamo.

 

Kouvolan Prisman Ravintolamaailma on uudistunut. Uudet ravintolat konstailematonta kotiruokaa tarjoava Mestari ja aasialaishenkinen WOKKI avautuvat torstaina 7.3.2024. Vanhat tutut ravintolat Pizza & Buffa ja Hesburger sekä kahvila Presso jatkavat toiminnassa entiseen tapaan. Tekipä mielesi kotimaisia makuja, aasialaista, pizzaa, burgeria tai pullakahvia, Ravintolamaailmasta löydät suun mukaisen murkinan.

WOKKI tuo Aasian maut Ravintolamaailmaan

WOKKI on Kymen Seudun Osuuskaupan uusi ravintolakonsepti, jonka keittiössä maukkaat wokkiannokset valmistuvat nopeasti tuoreista raaka-aineista. Kevyet ja raikkaat wokit voi ottaa helposti mukaan lounastauolle tai päivän päätteeksi kotiin viemisiksi. Annokseen valitaan ensin riisi tai nuudelit, sen jälkeen mieleinen kastike ja lopuksi annokseen voi lisätä itse haluamansa mausteet.

Tutustu WOKKIin Raflaamossa.

Mestari on rehti ruokaravintola

Kouvolan Mestari on S-ryhmän uuden Mestari-ketjun ensimmäinen ravintola: aito ruokaravintola, joka tunnetaan maukkaista ja simppeleistä annoksista sekä kotimaisista, laadukkaista raaka-aineista. Kouvolan Mestarin annokset ovat tuoreita ja tuttuja; muistojesi makuja ja konstailemattoman herkullista kuvuntäytettä. Klassikoiden lisäksi ruokalistalla on rehtejä grilliherkkuja.

Tutustu Kouvolan Mestariin Raflaamossa.

50-vuotta täyttävä Kouvolan Prismakeskus avautuu maaliskuussa 2024 entistä ehompana, historiansa neljännen suuren uudistuksen jälkeen. Prismakeskuksen paikalla Korjalassa on tarjottu vähittäiskaupan palveluita vuodesta 1974 alkaen. Prisma-ketjuun alkuperäinen Sokos Market liittyi vuonna 1988.

Vuoden ja neljän kuukauden aikana Prismakeskus on kokenut kokonaisvaltaisen uudistuksen, jonka vaikutukset ovat tulleet näkyviin vaiheittain niin kauppakeskuksen sisätiloissa, julkisivussa kuin piha-alueellakin. Viimeisetkin palvelut ovat avautuneet uusissa tiloissaan ja viimeistelytyöt valmistuneet, kun Prismakeskuksen avajaisia vietetään torstaista sunnuntaihin 14.-17.3.2024.

Uusittu Prismakeskus ja sen laaja palvelutarjonta vahvistaa jo entuudestaan vetovoimaista Korjalan aluetta. Hanke on ollut huomattava sijoitus Kouvolan alueen elinvoimaisuuteen, ja yli 20 miljoonan euron kokonaisbudjetti tekee siitä KSO:n historian suurimman yksittäisen investoinnin, toteaa KSO:n kaupallinen johtaja Ari Hyytiä.

Prisma Kouvolan palvelut, kalusteet ja miljöö uudistuivat

Prisman myymälässä kaikki tuoteryhmät ovat nyt uusilla, lopullisilla paikoillaan ja käytäväleveydet on palautettu normaaleiksi. Ulkoasultaan myymälä on Prisma-ketjun tyylikkään miljöökonseptin mukainen. Loppusuoralla päivittäistavaraosastolle asennetaan vielä sähköiset hintaetiketit, joihin hinnat ja tuotetiedot päivittyvät automaattisesti.

Viimeisessä vaiheessaan uudistus toi myymälään useita Prisma-konseptiin kuuluvia palveluita ja asiointia sujuvoittavia tuotteiden esillepanoja: Urheiluosastolle avataan Prisma Huoltopiste, jossa huolletaan sesongin mukaan polkupyörät ja sukset. Uuteen lasten maailmaan on koottu kaikki lapsiperheiden tarpeet vaipoista lastenruokiin, vaatteisiin ja leluihin. Aiempaa avarammalta kauneuden ja hyvinvoinnin osastolta löytyvät sekä kosmetiikkatuotteet että lisäravinteet ja värikkäältä makeisosastolta taas karkit ja suklaat, pähkinät ja muut snacksit.

Asiakkaat ovat löytäneet myös aiemmin avatut palvelut. Täyden palvelun kukkakauppa Prisma Kukka on palvellut vuoden vaihteesta lähtien kodin osaston yhteydessä. Laajentuneen Ruokatorin valikoimaan tulivat jo viime kesänä KSO:n uuden keskuskeittiön Korjalan Oman Keittiön valmisruoat. Päivittäistavaraosastolla toimivat lisäksi Itsudemo-sushipiste ja Fazer Leipomo.

Ostosten teko on uudistuneessa Prisma Kouvolassa entistä joustavampaa. Kerää ja skannaa -palvelu, laajentunut itsepalvelukassa-alue ja käyttötavaroiden maksuton myymälänouto täydentävät viime vuosien aikana tutuksi tullutta ruoan verkkokaupan noutopalvelua.

Uudistusten vuoden jälkeen on ilo kutsua asiakkaamme tutustumaan tuliterään myymälään ja uusiin palveluihin. Haluan kiittää koko Prismakeskuksen henkilökuntaa mittavan projektin toteutuksesta ja asiakkaita joustavuudesta muutosten keskellä. Takana on iso työ, jota on syytä juhlia! Avajaispäiville onkin valmisteltu yhdessä monenlaista ohjelmaa ja runsaasti kampanjoita, KSO:n Prismajohtaja Jari Klaus kertoo.

Ravintolamaailma uudistui ja S-Pankki, Actionpark, Emotion sekä Hiuspalvelu avautuivat uudella kauppakäytävällä

Prismakeskuksen uudistuksessa kaikki kauppakeskuksen erikoisliikkeet saivat uudet modernit liiketilat, jotka on koottu yhden kauppakäytävän varrelle. Viimeisinä uudet tilansa saavat käyttöön Ravintolamaailma ja S-Pankki.

Ravintolamaailman uudistus näkyy niin keittiössä kuin ravintolasalissa. Uudet ravintolat klassista kotiruokaa tarjoileva Mestari ja aasialaisvaikutteinen WOKKI avautuvat torstaina 7.3.2024. Pizza & Buffa, Hesburger ja Presso jatkavat toimintaansa normaalisti.

Jo aiemmin uusiin tiloihin pääsivät Tykkimäki Actionpark, Emotion, Hiuspalvelu ja muut erikoisliikkeet.

Kouvolan Prismakeskuksen monipuolisesta palveluvalikoimasta vastaavat seuraavat toimijat:

24 h Pesula
ABC Prisma Kouvola
Actionpark
Ajan-Kello
Alko
Coronaria
Costella
Emotion
Hockey Base
Jetta-Talo
Konditoria Galette
KSO Hiuspalvelu
Kymenlaakson hyvinvointialue, hammashoitola
LasiCerdo
Musti ja Mirri
Parturi-kampaamo Priima
Prisma Kouvola
Ramirent
Ravintolamaailma: Mestari, WOKKI, Pizza & Buffa, Hesburger, Presso
Salpa Apteekki
Silmäasema
S-Pankki
Tepi Suutarit
Tunnin kuva
Veikkaus Pelaamo

Kymen Seudun Osuuskauppa (KSO) käynnisti keväällä 2023 Original Sokos Hotel Seurahuoneen laajennusosan suunnittelun. Suunnittelutöiden pohjalta KSO:n hallitus teki investointipäätöksen uuden laajennusosan rakentamisesta. Uusi lisäosa rakentuu vuonna 2008 valmistuneen lisäsiiven jatkoksi Kaivokadun puolelle. Hankkeen arvioitu valmistumisaika on kesä 2025.

– Kotkan alueen matkailu on vahvassa kasvussa ja investoinnin myötä luomme valmiuksia olla mukana kehittämässä Kotka-Hamina -seudun matkailua omalta osaltamme. Alueella on myös vireillä mittavia teollisuushankkeita, jotka tulevat tarvitsemaan majoituskapasiteettia tulevina vuosina. Laajennustöiden jälkeen olemme panostaneet Seurahuoneen kehittämiseen lähes 20 miljoonaa euroa viimeisen 10 vuoden aikana, kertoo KSO:n toimitusjohtaja, kauppaneuvos Harri Miettinen.

Havainnekuva Ulappa-huoneesta.

Viisikerroksiseen hotellisiipeen sijoittuu 55 uutta, Ulappa-teemaista huonetta. Hotellilaajennuksen yhteydessä uudistetaan myös vuonna 2008 käyttöönotetun Kaivokadun puoleisen nykyisen hotellisiiven kaikki 70 huonetta. Näiden hotellihuoneiden teemaksi valikoitui myös paikallisuutta korostava aihe – Satama.

– Uuden hotellisiiven myötä, Seurahuoneen majoituskapasiteetti nousee 218 hotellihuoneeseen ja uusia vuodepaikkoja tulee noin 120 kappaletta. Kyseessä on 10 miljoonan euron hanke, joka on jatkoa vuonna 2019 valmistuneelle aiemmalle Seurahuoneen uudistukselle, taustoittaa KSO:n matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Mikko Virtanen.

Laajennustöiden yhteydessä uudistetaan myös hotellin vastaanotto, joka saa lisätilaa uuden laajennusosan myötä. Uudistuksen kokee myös hotellin Keskuskadun puoleinen sviitti. Hanke toteutetaan pääosin kymenlaaksolaisten yrityksien toimesta; pääurakoitsijana toimii Recset Oy, LVI-urakasta vastaa Kouvolan Putkityö Oy ja sähköurakoitsijana toimii Proput Oy.

Viimeisin suurempi uudistus Kotkan Seurahuoneella tehtiin vuonna 2017-2019. Kahdessa vaiheessa tehty hanke käsitti taloteknisten uudistusten lisäksi kaikki Seurahuoneen ravintolat sekä hotellin vastaanoton. Hankkeen toisessa vaiheessa uusittiin 93 hotellihuonetta.

 Vuonna 2025 Original Sokos Hotel Seurahuone muodostuu:

 

Havainnekuva uudesta hotellisiivestä.

Taustaa:
Kotkalaisia sekä turisteja 1960-luvulta palvellut Seurahuone on tunnettu maamerkki Keskuskadun varrella. Kiinteistö on alun perin rakennettu Kymenlaakson Työväen Säästöpankin pääkonttoriksi ja rakennuksen suunnittelivat maineikkaat arkkitehdit Kaija ja Heikki Siren. Seurahuoneen avajaisia vietettiin 5.10.1961 ja siitä lähtien se on toiminut samassa rakennuksessa aina tähän päivään saakka.

Original Sokos Hotel Seurahuone on saarihotelli keskellä kaupunkia. Kaupungin palvelut löytyvät läheltä ja Kotkan palkitut puistot ovat vain kävelymatkan päässä ihastuttamassa matkailijoita ympäri vuoden. Meren läheisyys sekä kaupungin historia ovat vahvasti läsnä hotellin tunnelmassa. Olipa mielessä rauhallinen bistro, rouhea burgeri tai tanssiminen DJ:n tahtiin, löytyy Seurahuoneelta paikka jokaiseen tarpeeseen. Hotellin ravintolatarjonta tarjoaakin poikkeuksellisen laajan kattauksen niin arkeen kuin juhlaan.

Seikkailijan paras päivä on taas täällä, kun uusi Tykkimäki Actionpark avautui Kouvolan Prismakeskuksessa lauantaina 17.2.2024! Aktiviteettipuistoon on tullut paljon uutta koettavaa kuten digitaalisia pelejä, jotka tekevät liikunnallisista seikkailuista entistä hauskempia. Myös vanhat suosikit kuten väärinpäintalo, trampoliinit, ninjarata ja volttimonttu kutsuvat liikkumaan koko perheen voimin.

Odotetut Actionpark-synttärit ovat jälleen varattavissa

Tykkimäki Actionparkissa järjestetään kaupungin parhaat synttärit. Vauhdikkaita kekkereitä varten Actionparkissa on nyt kolme synttärihuonetta, joista kaksi voidaan yhdistää suurempia juhlia varten. Syntymäpäiväpaketit tarjoiluineen ovat varattavissa Tykkimäen verkkosivuilla.

Aukioloajat 2024

Tykkimäki Actionpark on avoinna koulujen loma-aikoina päivittäin klo 10–19. Muina aikoina puisto on avoinna tiistaista perjantaihin 13–20 ja viikonloppuisin 10–19. Lisätietoja aukioloajoista löytyy Tykkimäen verkkosivuilta.

KSO:n liikevaihto nousi yli 500 miljoonaan euroon

Kymen Seudun Osuuskaupan (KSO) konsernin arvonlisäverollinen myynti vuonna 2023 oli 619,1 milj. euroa. Myynti kasvoi edellisvuodesta 4,0 %.

Vähittäiskaupan liikevaihto oli 354,3 milj. euroa, jossa kasvua edellisvuoteen oli 5,4 %. Kasvua kiihdyttivät inflaatiosta johtuva hintojen nousu sekä palveluverkoston kehittäminen ja uudistaminen.

ABC-liikennekaupan liikevaihto oli 110,8 milj. euroa, missä laskua edellisvuoteen on -1,9 %. Hienoisen laskun taustalla on polttonesteiden kuluttajahintojen lasku vuoden 2023 aikana. Polttonesteiden myydyt litramäärät kasvoivat 2,9 %.

Matkailu-, ravitsemis- ja vapaa-ajankaupan liikevaihto oli 38,5 milj. euroa, jossa kasvua edelliseen vuoteen verrattuna oli 13,1 %. Liikevaihdon kasvua tukivat viime vuosina tehdyt merkittävät uudistukset hotelleihin sekä Tykkimäen alueen toiminnan kehittäminen ja laajentaminen. Myös ravintolaliiketoiminnassa avatut uudet konseptit tukivat omalta osaltaan myynnin kasvua.

KSO-konsernin liikevaihto oli 508,0 milj. euroa, jossa kasvua edelliseen vuoteen oli 4,2 %. Operatiivinen tulos oli 18,1 milj. euroa (ed. v. 16,3 milj. euroa).

Maakunnallinen osuuskauppa 10 vuotta

Kymen Seudun Osuuskaupan omistajia oli vuoden 2023 päättyessä 88 711 (ed. v. 87 407), joka on 82,2 % maakunnan talouksista. Erityisen paljon uusia asiakasomistajia saatiin alle 35-vuotiaiden ikäryhmästä ja heitä oli liittyjistä lähes 50 %. KSO:n asiakasomistajien määrä on kasvanut tasaisesti läpi sen toiminta-ajan. 10 vuoden aikana uusia jäseniä on liittynyt 32 000 ja asiakasomistajia on palkittu yli 200 miljoonalla eurolla.

Vuonna 2023 asiakasomistajille maksettiin Bonusta yhteensä 18,0 milj. euroa sekä ylijäämänpalautusta 8,9 milj. euroa. Yhteensä asiakasomistajia palkittiin viime vuoden aikana 27,4 miljoonalla eurolla, joka on keskimäärin 309 euroa asiakasomistajaa kohden. KSO:n hallitus esittää edustajiston kevätkokoukselle päätettäväksi, että ylijäämänpalautusta maksettaisiin 2,5 % asiakasomistajien vuoden 2023 ostoista, eli noin 9,4 milj. euroa.

– Taloudellisesti haastavana aikana ruoan hinnan merkitys on korostunut. Kuten kuluttajaosuuskunnan tehtäviin kuuluu, olemme pitäneet kiinni myös pysyvästi edullisesta hintatasosta tiukassa kilpailutilanteessakin. Vuonna 2023 S-ryhmä laski ruoan hintaa jo maaliskuussa kaikissa Xtra-tuotteissa, ja hinnanalennuksia jatkettiin syyskuussa sekä tammikuussa 2024, kertoo KSO:n toimitusjohtaja, kauppaneuvos Harri Miettinen.

Viime vuosina S-ryhmän digitaaliset palvelut ovat kehittyneet merkittävästi, joista erityisesti S-mobiili on ottanut merkittäviä kehitysloikkia. S-mobiili on digitaalinen alusta asiakasomistajuuteen, joka tarjoaa käyttäjälle pääsyn peruspankkipalveluiden hallinnointiin ja eri liiketoimintojen tarjoamiin etuihin. KSO:n alueella S-mobiilia on ladattu 66 000 asiakkaan käyttöön ja uusia latauksia vuoden 2023 aikana on ollut 8 500.

– Viime vuonna S-ryhmässä lanseerattu Omistajan tilipäivä -konsepti muistuttaa joka kuukauden 10. päivä maksettavasta Bonuksesta asiakasomistajillemme. Laadukkaiden palveluiden lisäksi etujen tuottaminen asiakasomistajillemme on osuustoiminnan perustekemistä, taustoittaa Miettinen.

Henkilöstöä palkittiin lähes 2,2 miljoonalla eurolla

Työntekijäkokemus, organisaation toimivuus, päätöksenteon tehokkuus ja yksiköiden välinen yhteistyö – näihin elementteihin KSO:n työntekijät olivat poikkeuksellisen tyytyväisiä vuonna 2023 tehdyssä henkilöstötutkimuksessa. Tästä osoituksena KSO sai jälleen Suomen Innostavimmat työpaikat -tunnustuksen ja nousi valtakunnallisesti suurten organisaatioiden sarjassa 15 parhaimman yrityksen joukkoon.

Kymen Seudun Osuuskaupan henkilöstömäärä vuonna 2023 oli keskimäärin 1 511 henkilöä. Osaava ja sitoutunut henkilöstö on tärkeä osa yrityksen menestyksen tukemista ja KSO:lla henkilöstöä huomioidaan monin eri tavoin. Henkilöstön tulospalkkioihin ja henkilökohtaisiin palkitsemisiin käytettiin viime vuonna lähes 2,2 miljoonaa euroa. Jokainen KSO:n työntekijä kuuluu tulospalkitsemisen piiriin ja lisäksi työntekijöitä huomioidaan esimerkiksi hyvistä työsuorituksista, pitkistä työsuhteista ja ikämerkkipäivien johdosta.

KSO on Kymenlaakson suurin yksityinen kesätyöntekijöiden työllistäjä. Tulevana kesänä KSO palkkaa lähes 1 000 kesätyöntekijää, jotka työllistyvät monipuolisesti kaupan alan ja matkailu- ja ravitsemiskaupan työtehtäviin sekä Tykkimäen huvipuistoon.

KSO:n historian suurin investointi valmistuu alkukeväästä 2024

KSO käynnisti Kouvolan Prismakeskuksen uudistamishankkeen vuoden 2022 lopussa. Keväällä 2023 uudistustöitä tehtiin myymälässä sekä piha-alueilla, ja kesän aikana töiden painopiste siirtyi Prismakeskuksen kauppakäytävälle. Syksyllä aloitettiin myymälän kalusteiden päivitys ja loppuvuodesta käynnistettiin vielä uusien ravintoloiden liiketilojen rakentaminen. Tärkeässä roolissa hankkeessa on myös ollut energiatehokkuuden parantaminen. Kiinteistö siirtyi käyttämään maalämpöä loppuvuodesta ja myymälän kylmäkalusteet vaihdettiin ympäristöystävällisiin laitteisiin.

– Uudistettu Prismakeskus on käynyt läpi perusteellisen uudistuksen, jossa Prisman myymälä ja kalusteet on ajanmukaistettu. Uudistuksen myötä Prismakeskuksen erikoisliikkeiden sijainti muutettiin asiakasystävällisemmäksi ja saimme lisätilaa myös omille uusille liiketoiminnoillemme, kertoo Harri Miettinen.

Kouvolan Prismakeskuksen valmistumista juhlitaan maaliskuun puolivälin tienoolla.

Vuoden 2023 aikana investointeja tehtiin myös muihin liiketoimintoihin. Anjalassa jo yli sadan vuoden perinteet omaava osuuskauppatoiminta sai jatkoa, kun uuden Sale-yksikön rakentaminen aloitettiin keväällä ja avajaisia vietettiin marraskuussa. Sale Anjala on moderni, energiatehokas ja valikoimaltaan alueen asukkaille suunnattu päivittäistavarakauppa.

Juhlahumua oli myös ABC-ketjussa, kun Suomen ensimmäinen ABC-asema, ABC Utti, täytti 25-vuotta. Samalla vietettiin myös koko ketjun juhlavuotta. Juhlavuoden aikana ABC Utin market uudistettiin Sale-konseptin mukaiseksi myymäläksi.

Matkailu- ja ravitsemiskaupan investoinnit kohdistuivat kahden uuden liikeidean avaamiseen. Sekä Kotkassa että Kouvolassa avattiin Amarillojen yhteyteen Las Palmas -yökerhot ja Kuusankosken Rosson tilalle avattiin ruokaravintola Kukkopoika.

Tykkimäen huvipuiston sisäänkäynti koki merkittävän uudistuksen, kun sen porttirakennuksen uudistaminen valmistui juuri huvipuistokauden alkuun. Huvipuiston sisällä avautui uusi Seikkailu-kiipeilyrata, jonka 10 kiipeilyrataa kulkevat läpi Tykkimäen alueen.

Odotukset vuodelle 2024

Kymen Seudun Osuuskauppa jatkaa toimipaikkaverkoston kehittämistä investoimalla vuonna 2024
n. 25 miljoonaa euroa toimipaikkojen peruskorjaus- ja muutostöihin. Merkittävimpinä investointeina ovat keväällä valmistuva Kouvolan Prismakeskuksen kokonaisuus sekä loppuvuodesta 2024 Kotkansaarelle avautuva uusi S-market.

KSO-konsernin vertailukelpoisen liikevaihdon ja tuloksen odotetaan säilyvän edellisten vuosien tasolla.