Tasavallan presidentti, Suomen Valkoisen Ruusun ja Suomen Leijonan ritarikuntien suurmestari on myöntänyt kunniamerkit 107 ansioituneelle s-ryhmäläiselle.

 

Heidän joukossaan ovat seuraavat Kymen Seudun Osuuskaupan työntekijät:

Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitali kultaristein SVR M I kr

Kyrö Piia, pääluottamusmies

Nieminen Harri, marketpäällikkö

 

Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitali SVR M I

Päivelin Heti, myyjä

 

Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitali SVR M 

Haapaniemi Katriina, myyjä

 

Lämpimät onnittelut!

 

 

Joulun toivotuin lahja – ravintolalahjakortti!

Ostaessasi vähintään 20 euron arvoisen ladattavan ravintolalahjakortin Kymen Seudun Osuuskaupan ravintoloista 31.12.2022 mennessä, saat 5 euron arvoisen ravintolarahan kaupanpäälle!

S-ryhmän ravintolalahjakortti käy kaikissa S-ryhmän ravintoloissa ja se on voimassa 24 kuukautta ostopäivästä. Ravintolarahalla saat viiden euron alennuksen pääruoka-annoksista Kymen Seudun Osuuskaupan Amarilloissa, Frans & Rose ja Frans & Rosalie -Bistroissa, VENNissä, Rossoissa ja Players Sports Barissa. Ravintolaraha on voimassa 31.3.2023 asti.

KSO ravintolaraha

 

Syksyn suuri ostostapahtuma, Black Friday, näkyy ja kuuluu Kymen Seudun Osuuskaupan eri toimipaikoissa ympäri Kymenlaaksoa. Huipputarjousten joukosta löydät hittilahjat jouluksi, mutta myös ikimuistoisia elämyksiä, ravintolaherkkuja ja paljon muuta!

Katso tarjoukset verkkosivuiltamme ja lähde ostoksille tai herkuttelemaan.

Kouvolan Prismakeskuksen paikalla on ollut vähittäiskaupan palveluita vuodesta 1974 alkaen. Prismaksi alkuperäinen Sokos-market päivittyi vuonna 1988 tehdyn uudistuksen myötä. Vuosina 2010–2011 kiinteistössä tehtiin viimeisin suurempi uudistus, jossa rakennuksen myyntipinta-ala ja Prismakeskuksen vuokralaisten määrä tuplaantuivat. Viime vuosien aikana Prismakeskuksen tarjonta on päivittynyt niin vuokralaisten kuin Prismankin osalta.

Nyt Prismakeskuksessa toteutetaan mittavat uudistustyöt, jotka käynnistyvät vielä tämän vuoden aikana.

– Päivitämme Prismakeskuksen palvelut, miljöön, kalustuksen ja talotekniikan. Myös rakennuksen julkisivuun tulee uudistuksia. Hankkeen tärkeä tavoite on lisätä kiinteistön energiatehokkuutta esimerkiksi uusimalla lämmitysjärjestelmiä ja kylmäkalusteita, kuvailee KSO:n kaupallinen johtaja Ari Hyytiä.

Prisman lisäksi kiinteistössä toimiville muille myymälöille rakennetaan uudet liiketilat. Ne keskitetään jatkossa yhtenäiselle alueelle, joka lisää niiden vetovoimaisuutta ja asiointimukavuutta. Liiketilamuutosten myötä Prismakeskukseen voidaan avata myös uusia palveluita. KSO:n oma ravintolaliiketoiminta Prismakeskuksessa tulee täydentymään kahdella uudella ravintolalla.

– Korjalan marketalueesta on muodostunut vetovoimainen kaupallinen alue, joka vahvistuu entisestään Prismakeskuksen uudistushankkeen myötä. Hanke on huomattava investointi Kouvolan alueen elinvoimaisuuteen, kertoo KSO:n toimitusjohtaja Harri Miettinen.

Uudistustyöt aloitetaan Tykkimäki Actionparkista, joka sulkeutuu 16.11.2022 alkaen. Actionpark avautuu uudella liikepaikalla loppuvuodesta 2023. Lisäksi loppuvuoden aikana uudistetaan myös Prisma Raudan myymäläkalustus ja käynnistetään pihatyöt 6-tien puoleisella parkkialueella.  Työt etenevät vaiheittain, ja Prisma palvelee asiakkaita normaalein aukioloajoin koko hankkeen ajan. Kokonaisuudessaan hanke kestää reilun vuoden ajan, ja uusittu Prismakeskus valmistuu alkuvuonna 2024 Prisma Kouvolan 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.

Hankkeessa mukana olevat yritykset ovat pääosin Kymenlaaksossa toimivia yrityksiä. Rakennusurakasta vastaa Recset Oy.

Prisma Kouvolassa työskentelee noin 200 työntekijää, ja Prismakeskuksessa toimii reilu parikymmentä vuokralaista.

Turkin Antalyassa järjestettiin 22. lokakuuta arvostettu kansainvälinen World Luxury Hotel Awards -kilpailun palkintogaala, jossa Original Sokos Hotel Kotkan Seurahuone palkittiin Pohjois-Euroopan parhaana konsepti-hotellina!

Tunnustukset myönnetään tasokkaille hotelleille, jotka kykenevät tarjoamaan erinomaiset puitteet ja palvelutason vierailleen.

Voittajat valitaan joka vuosi hotelliasiakkaiden ehdottamien hotellien joukosta – maittain, maanosittain ja maailmanlaajuisesti. Tänä vuonna ehdolla oli yli tuhat hotellia ja lomakohdetta.

Merellistä tunnelmaa Kotkassa Kotkansaarella sijaitsevassa Original Sokos Hotel Seurahuoneella merielementin voi aistia monin tavoin sisustusmateriaaleista erilaisiin merellisiin yksityiskohtiin. Paikallisuus, niin sisustuksessa kuin tuotteissakin, luo Seurahuoneella omaleimaisen kokonaisilmeen. Monipuolinen ravintolamaailma, persoonalliset huoneet ja katolla sijaitsevat näköalasaunat sekä talon rento palvelutapa saavat positiivista palautetta vierailta, niin liike-/työmatkustajilta kuin vapaa-ajan matkaajilta. Vuosien pitkäjänteiselle työllä Seurahuoneelle on muotoutunut ainutlaatuinen tunnelma, jossa henkilökunta palvelullaan on keskiössä. Lisäksi Seurahuone on kokenut mielenkiintoisia uudistuksia, viimeksi 2019, jolloin ravintolat ja lähes 100 hotellihuonetta saivat uudet ilmeet.

– Tämän päivän matkailijalle luksus tarkoittaa ennen kaikkea mielenkiintoisia elämyksiä. Meillä niitä voi kokea monin tavoin. Sijainti saaressa, keskellä kaupunkia ja upeiden puistojen läheisyydessä on juuri tätä. Mielenkiintoista on myös tunnelmalliset eri teemoin sisustetut hotellihuoneet sekä poikkeuksellisen monipuolinen ravintolatarjonta, mutta ennen kaikkea ammattitaitoinen ja työhönsä sitoutunut henkilökunta, hotellinjohtaja Olli Järvinen kertoo.

Seurahuoneella vieraita palvelee:
– 164 hotellihuonetta
– Ravintolat: Bistro Frans & Rosalie, VENN ja Amarillo
– Meetings & Events -osasto
– 3 asiakas-/tilaussaunaa hotellin ylimmässä 8. kerroksessa
– Kuntosali ja Flex & Relax -tila

Kymen Seudun Osuuskaupan tammi-elokuun liikevaihto oli 321,8 milj. euroa, jossa kasvua oli + 8,2 % edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna.  Tammi-elokuun operatiivinen tulos oli 9,6 milj. euroa (edv. 11,4 milj. euroa). Konsernin investoinnit olivat tammi-elokuussa 16,7 milj. euroa.

 

Vähittäiskaupan investointitahti jatkui vahvana

Päivittäis- ja käyttötavarakaupan liikevaihto oli tammi-elokuussa 220,3 milj. euroa, mikä on + 1,0 % enemmän kuin viime vuonna vastaavana ajanjaksona.

Marketkaupan toimialalla tehdyt investoinnit kohdistuivat pääosin S-market ja Sale -verkoston peruskorjauksiin sekä konseptiuudistuksiin. Asiakaskokemuksen parantaminen, energiatehokkuuden lisääminen ja raikkaiden sekä viihtyisien yleisilmeiden päivitys on ollut keskeisessä roolissa myymälöiden perusparannuksissa.  Alkuvuoden aikana S-market -verkostosta uudistettiin Jaalan ja Inkeroisen yksiköt. Vuonna 2021 käynnistynyt Sale -verkoston uudistaminen on edennyt myös suunnitellun mukaisesti ja valmistuu kokonaisuudessaan loppuvuoden aikana.

Liikennemyymälä- ja polttonestekaupan liikevaihto oli 75,5 milj. euroa, mikä on + 29,5 % enemmän kuin viime vuonna vastaavana ajanjaksona. Kasvun taustalla olivat liikkumisen lisääntyminen sekä polttonesteiden hinnan nousu. Liikennemyymälä- ja polttonestekaupan merkittävin investointi kohdistui alkuvuonna peruskorjattuun ABC Tuohikotin yksikköön.

 

Tykkimäen Huvipuiston kävijämäärät palasivat pandemiaa edeltävälle tasolle

KSO:n matkailu- ja ravitsemiskaupan liikevaihto oli 18,4 milj. euroa, jossa kasvua edelliseen vuoteen verrattuna oli 37,7 %. Matkailu- ja ravitsemiskauppa on kahden vaikean pandemiavuoden jälkeen palannut vuoden 2019 tasolle.

Kouvolan Käyrälammen alueelle rakentunut Tykkimäki Resort avattiin vaiheittain kesän aikana. Noin 500 uutta majoituspaikkaa käsittävä lomakohde muodostuu vaativaankin makuun soveltuvista villoista, arjen luksusta tarjoavista huviloista, tasokkaista kokoustiloista, glampingistä sekä uudelle tasolle viedystä camping –alueesta. Noin puolitoistavuotta kestänyt hanke valmistui pääosin Kymenlaaksolaisten yritysten voimin.

– Tykkimäen Huvipuisto sekä Tykkimäki Resort muodostavat vetovoimaisen matkailukohteen Kymenlaaksossa. Alkuvuoden aikana kävijöitä on ollut 170 000, jotka käyttävät monipuolisesti maakuntamme palvelutarjontaa, kertoo KSO:n toimitusjohtaja Harri Miettinen.

 

Asiakasomistajia palkittiin alkuvuoden aikana yli 17 miljoonalla eurolla

KSO:n jäsenmäärä kasvoi tammi-elokuussa 354 jäsenellä huolimatta maakunnan negatiivisesta väestökehityksestä. KSO:n omistajia oli elokuun lopussa 86 979, joka on noin 80 prosenttia maakunnan talouksista. Ylijäämänpalautusta KSO jakoi jäsenilleen toukokuussa 8,1 milj. euroa, joka oli 2,5 % asiakasomistajatalouden edellisen vuoden ostoista KSO:n toimipaikoissa. Bonusta maksettiin tammi-elokuussa 9,2 milj. euroa.

 

Investoinnit uusiutuvaan energiaan ja energiatehokkuuden parantamiseen

KSO on systemaattisesti kehittänyt kiinteistöjensä energiatehokkuutta. Talotekniikka- ja kylmäjärjestelmien energian käytön optimointia on tehty jo vuosia ja valaistuksessa on siirrytty energiatehokkaisiin led-valaisimiin. Maakaasun käyttämisestä lämmitysenergian tuotantoon, KSO on päättänyt luopua kokonaan vuoden 2023 loppuun mennessä. Nykyiset maakaasulämmitysjärjestelmät korvataan 11 kiinteistössä maalämpö- ja vesi-ilmalämpöjärjestelmillä. Yhteensä maalämpöreikiä porataan yli 30 kilometriä.

KSO:n käyttämästä sähköenergiasta noin 80 prosenttia tuotetaan tuulivoimalla ja lähivuosien tavoite on nostaa tuulivoiman osuus 100 prosenttiin. Aurinkoenergialla tuotetaan sähköä vuosittain noin 70 sähkölämmitteisen omakotitalon kulutuksen verran. Aurinkosähköjärjestelmistä tuleva tuotanto ohjataan mm. kylmälaitteiden ja valaistuksen käyttöön.

Energiatehokkuuden kehittäminen ja investoinnit uusiutuvaan energiaan vievät KSO:ta kohti tavoitetta olla oman toiminnan osalta hiilinegatiivinen vuonna 2025.

 

Hinnan merkitys tulee korostumaan kotitalouksien perushankinnoissa

Kuluneen vuoden aikana ruoan hinnan nousu on ollut voimakasta. Hintojen nousun taustalla ovat olleet mm. nopeasti kallistunut energia sekä edellisten vuosien heikko sato. Venäjän hyökkäys Ukrainaan sotki maailman viljamarkkinoita entisestään.

– Hintojen korotukset ovat olleet poikkeuksellisia, eikä näin suuriin korotuksiin ole totuttu vuosikymmeniin. Kesällä 2022 Helsingin Sanomien, Kauppalehden ja Aamulehden tekemien ruokakorien hintavertailujen mukaan Prisma oli edullisin kilpailijoihin verrattuna. Vaikka ruoan, käyttötavaroiden ja palveluiden hinnat ovat nousseet, osuuskaupalle on tärkeää pitää hinnat kilpailukykyisinä, taustoittaa Harri Miettinen.

S-ryhmän valtakunnalliset S-Päällikköpäivät pidettiin Oulussa lauantaina 3.9.2022. Tapahtuma huipentui perinteiseen Ässäpäälliköiden valintaan. Palkittuja oli kaikkiaan 19, ja niistä yksi on KSO:n hotellipäällikkö Pasi Pekkanen.  Ässäpäälliköiksi valitaan erityisen ansioituneita päälliköitä S-ryhmän yrityksistä.

 

Pasi on työskennellyt lähes 20-vuoden ajan osuuskaupan eri työtehtävissä matkailu- ja ravitsemiskaupan alalla, joista viimeisimpänä Original Sokos Hotel Seurahuone Kotkan ja Original Sokos Hotel Vaakuna Kouvolan hotellipäällikkönä. Ansiokas ja sitoutunut työ sai upean huomionosoituksen valtakunnallisen Ässäpäällikkö -tunnustuksen myötä.

– Pasi on mara-ihminen henkeen ja vereen. Ymmärrystä löytyy laaja-alaisesti monelta eri osa-alueelta. Kollegana, työparina ja alaisena hän on paras mahdollinen: kuuntelija, auttaja, sparraaja, kertoo rohkeasti oman mielipiteen – ennen kaikkea luottopakki, kiittelee Pasin esihenkilönä toimiva KSO:n hotellinjohtaja Olli Järvinen.

– Omille työntekijöille Pasilla on aina aikaa kellonajasta riippumatta. Työkalupakista löytyy äärimmäistä empaattisuutta ja helposti lähestyttävyyttä, mutta myös riittävää jämäkkyyttä ja järjestelmällistä työotetta. Pasi saa asioita tapahtumaan. Kahden toisistaan lähes 60 kilometrin etäisyydellä toimivan hotellin hotellipäällikkyyden hän on hoitanut upeasti. Hän on vastuuttanut ja valtuuttanut omaa työryhmää ja omia lähimpiä vastuuhenkilöitään, jatkaa Järvinen.

Kouvolan Vaakunalle arvostettu palkinto aiemmin tänä vuonna

Yhteistyö henkilökunnan ja asiakkaiden kanssa tukee onnistumisia. Tästä kertonee myös se, että Original Sokos Hotel Vaakuna Kouvola palkittiin asiakastyytyväisyydeltään sekä Original-hotellityypin että koko ketjun parhaaksi hotelliksi sekä vuoden kokoushotelliksi aiemmin tänä vuonna.

– Tunnustuksen saaminen tuntuu hienolta! Ilman muuta ajattelen kuitenkin heti, että tunnustusten tai palkitsemisten saaminen ei ole yksin minun saavutus, vaan siihen tarvitaan aina ihmisiä ympärille: upeat työryhmät Kouvolan Vaakunassa ja Kotkan Seurahuoneella, työkaverit, asiakkaat ja kokonaisvaltaisesti kaikkia miellyttävät puitteet. Yksin ei voi saavuttaa mitään, mutta suuntaa voi näyttää ja auttaa tällä polulla. Tässä on nähtävästi onnistuttu vuosien varrella, sillä asiakkaat tykkäävät meistä ja meillä on mukava tehdä heidän eteen töitä. Kutsumme sitä onnellistavaksi palveluksi, kertoo tunnustuksesta otettu hotellipäällikkö Pasi Pekkanen.

Ässäpäälliköt palkitaan joka toinen vuosi

Valtakunnalliset S-ryhmän päällikköpäivät järjestetään joka toinen vuosi. Valtakunnallisesti ansioituneiden Ässäpäälliköiden palkitseminen on tapahtuman huipentuma. Tänä vuonna Oulussa järjestettyihin S-Päällikköpäiviin osallistui yli 1100 S-ryhmän päällikköä ympäri Suomen.

Kymen Seudun Osuuskaupan koko S-marketverkosto on uudistettu S-market Korian ja S-market Myllykosken myymälätilojen päivityksen jälkeen. Asiakaskokemuksen parantamiseen ja energiatehokkuuden lisäämiseen tähtäävät työt aloitetaan syksyn aikana, ja ne valmistuvat vuoden loppuun mennessä. Molemmat myymälät palvelevat rakennustöiden aikana normaalisti.

Kymen Seudun Osuuskauppa aloitti S-marketien uudistustyöt vuonna 2020. Tämän vuoden loppuun mennessä valmistuvien S-market Korian ja Myllykosken päivitysten myötä kaikki KSO:n kahdeksantoista S-marketia ovat saaneet uuden raikkaan ja viihtyisän yleisilmeen.

– Kasvojen kohotuksen lisäksi myymälöiden energiatehokkuus paranee. Vanhat kylmäkalusteet vaihdetaan ovellisiksi kalusteiksi, jotka kuluttavat noin 40 % vähemmän energiaa kuin avonaiset kylmähyllyt.  Energiankulutusta pienentää myös valaistuksessa käytettävä LED-tekniikka, kertoo KSO:n kaupallinen johtaja Ari Hyytiä.

– Kaikkien S-marketuudistusten yhteydessä on päivitetty myös myymälöiden tuotevalikoimaa. Paikallisiin tarpeisiin parhaiten soveltuva valikoima on luotu analysoimalla toteutunutta myyntiä ja tuotetoiveita. Esimerkiksi Korialla on vastaisuudessa saatavilla enemmän tuoretuotteita, Hyytiä jatkaa.

Myllykoskella päivittäistavaroiden valikoima kasvaa useimmilla tuotealueilla. Käyttötavaroiden valikoima pienenee, mutta perustarpeet keittiöön löytyvät jatkossakin Myllykosken myymälästä. Käyttötavaroilta vapautuva tila käytetään päivittäistavaroiden valikoiman laajentamiseen.

Molempiin myymälöihin tulevat kuumajuoma-automaatit lisäävät viihtyisyyttä asiointiin. Sekä Korialta että Myllykoskelta voit uudistuksen jälkeen napata take away -kahvin mukaasi. Nykyaikaisen asiakaspalvelun vaatimuksiin vastataan tuomalla myymälöihin pikakassat.

Rakennustöiden aikana S-market Koria ja S-market Myllykoski palvelevat normaalisti. Töiden suunnittelussa ja aikataulutuksessa on pyritty välttämään häiriöitä asiakkaille.

KSO:lla on avoinna useita työpaikkoja, jotka sopivat myös opintojen ohella tehtäviksi.  Tiesithän, että opintotuen tuloraja on noussut 25 % vuonna 2022. Arvokkaan työkokemuksen ja lisätulojen hankkiminen opintojen ohessa on nyt entistä helpompaa. Mikäli avoimista työpaikoista ei löydy sinulle sopivaa tehtävää, voit jättää avoimen hakemuksen. Käymme niitä läpi säännöllisesti, kun etsimme uusia työntekijöitä. Hae siis mukaan joukkoomme!

Työmahdollisuuksia on laajasti eri toimialoilla ympäri Kymenlaaksoa. Prismat, S-marketit, Sokokset, Salet, ABC-asemat Sokos Hotellit, ravintolat ja kahvilat sekä muut palvelut muodostavat yhteensä sadan toimipisteen verkoston. KSO on Kymenlaakson suurin kaupan- ja palvelualojen työnantaja.

”Valmis osaaja sinun ei tarvitse olla, sillä perehdytämme kattavasti kaikkiin työtehtäviin. Työntekijöiden kehittyminen on meille tärkeää kaikissa työsuhteen vaiheissa, ja kannustamme henkilöstöä oppimaan uutta. Mielekkäiden työtehtävien ja kehittymismahdollisuuksien lisäksi tarjoamme Suomen parhaat henkilöstöedut.” Kertoo KSO:n henkilöstöpäällikkö Sanna Mäenpää.

”KSO on osa S-ryhmää, joka on Suomen suurin yksityinen työnantaja. Urapolkuja riittää meillä ympäri Suomen, vaikka asuinpaikkakunta vaihtuisi opiskelujen päätyttyä.” Sanna jatkaa.

Hae avoimia työpaikkoja tai jätä avoin hakemus!

Kymen Seudun Osuuskaupan Prismoissa, Kotkassa ja Kouvolassa vietetään sunnuntaihin asti asiakasomistajapäiviä. Tuttuun tapaan saat valikoiduista käyttötavaroista S-Etukortilla alennusta jopa -15 %. Tarjousten joukosta löydät kaikkea hyödyllistä ja tarpeellista niin kotiin kuin esimerkiksi syksyn koulutielle.

Asiakasomistajiapäiviä vietetään 3.–7.8.