Kymen Seudun Osuuskaupan tammi-elokuun liikevaihto oli 340,0 milj. euroa, jossa kasvua oli + 5,6 % edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna.  Tammi-elokuun operatiivinen tulos oli 13,5 milj. euroa (edv. 9,6 milj. euroa). Vuoden 2023 investoinnit kohoavat ennätystasolle, noin 33 milj. euroon. Tänä vuonna 10-vuotisjuhlavuotta viettävä KSO on investoinut toiminta-aikanaan yhteensä yli 190 milj. euroa toimialueensa palveluiden kehittämiseen.

 

Kouvolan Prisma vahvistaa asemaansa alueen johtavana päivittäistavarakauppana

Päivittäis- ja käyttötavarakaupan liikevaihto oli tammi-elokuussa 234,8 milj. euroa, mikä on + 6,6 % enemmän kuin viime vuonna vastaavana ajanjaksona.

Marketkaupan toimialalla tehdyt investoinnit kohdistuivat pääosin Kouvolan Prismakeskuksen uudistamishankkeeseen. Yli 20 milj. euron hankkeessa päivitetään liikekeskuksen palvelut, miljöö, kalustus, talotekniikka ja julkisivu. Prisman lisäksi kiinteistössä toimiville muille myymälöille rakennetaan uudet liiketilat sekä liikennejärjestelyitä sujuvoitetaan. Kevään suurimpia muutoksia oli päivittäistavaraosaston siirtyminen uudelle paikalle, jota edelsi ajanmukaisten energiatehokkaiden kylmäkalusteiden asennus sekä uuden kassalinjaston avautuminen. Alkusyksyn aikana Emotion Kouvola siirtyy uudelle liikepaikalle ja samaan tilaan avautuu KSO Hiuspalveluiden uusin toimipiste. Tykkimäki Actionpark sekä uudistettu ravintolamaailma avautuvat alkuvuodesta 2024.

– Kouvolan Prismakeskuksen uudistus on mittava investointi Korjalan marketalueeseen ja Kouvolan alueen elinvoimaisuuteen. Kyseessä on myös KSO:n historian suurin yksittäinen investointi. Hanke on edennyt yli puolivälin ja uudistettu Prismakeskus avautuu alkuvuonna 2024 Prisma Kouvolan 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi, kertoo KSO:n toimitusjohtaja, kauppaneuvos Harri Miettinen.

KSO osti Kouvolan Anjalasta tontin uudelle päivittäistavarakaupan Sale-yksikölle toukokuussa 2022. Tontin valmistelutyöt sekä liikekiinteistön rakennustyöt käynnistyivät alkuvuodesta 2023. Aiempaa suuremman myymälän valikoima kasvaa ja tuotteissa on entistä enemmän otettu huomioon alueen asukkaiden tarpeita. Myymälä avautuu loppuvuodesta 2023.

Liikennemyymälä- ja polttonestekaupan liikevaihto oli 74,5 milj. euroa, mikä on – 1,3 % vähemmän kuin viime vuonna vastaavana ajanjaksona. Hienoisen laskun taustalla oli polttonesteen hinnan lasku. Liikennemyymälä- ja polttonestekaupan merkittävin investointi on ollut ABC-latausverkoston rakentaminen. KSO:n toimialueella sijaitsee tällä hetkellä 28 latausasemaa, joissa on yli 150 latauspistettä. Loppuvuoden aikana verkosto laajenee myös Anjalaan, uuden Sale-myymälän yhteyteen.

 

Matkailu- ja ravitsemiskaupan uudistukset tukevat matkailua ja maakunnan väestön palvelutarjontaa

KSO:n matkailu- ja ravitsemiskaupan liikevaihto oli 22,9 milj. euroa, jossa kasvua edelliseen vuoteen verrattuna oli 24,2 %. Kasvun taustalla oli edelleen jatkunut palautuminen koronapandemiasta sekä toimialalle tehdyt uusinvestoinnit.

Tykkimäki Resortin ensimmäinen toimintavuosi on ollut onnistunut ja se on saavuttanut sille asetetut tavoitteet. Noin 500 uutta majoituspaikkaa Kymenlaaksoon tuova Resort-kokonaisuus palvelee niin vapaa-ajanmatkailijoita kuin yritysmatkailijoita ympärivuotisesti. Kesäkaudella Resort muodostaa Tykkimäen huvipuiston ja vesipuiston kanssa uniikin kokonaisuuden, jollaista Suomessa ei ole aiemmin ollut. Uudistettu ja moderni majoituskapasiteetti huvipuistovierailun yhteydessä tuo alueelle viipymää, jolloin matkailijat käyttävät myös maakunnan muita palveluita. Tykkimäen huvipuiston kävijämäärä kasvoi edellisestä vuodesta hieman yli 10 000 kävijällä, kokonaiskävijämäärän kohotessa 180 000. Tykkimäen huvipuistossa tehdyt investoinnit kohdistuivat porttirakennuksen kokonaisvaltaiseen uudistukseen sekä kahvila- ja ravintolatarjonnan päivityksiin. Vuoden 2023 uutuusaktiviteettina avautui 10 radan Seikkailu -kiipeilyrata, jossa kiipeillään Tykkimäen hulppeissa maisemissa.

Alkuvuoden aikana KSO:n ravintolatarjonta täydentyi Las Palmas -ketjulla, kun sekä Kotkaan että Kouvolaan avattiin uudet yökerhot Amarillojen yhteyteen. Syksyn aikana Kuusankosken Rosso päivittyi uudeksi uniikkiravintola Kukkopojaksi. Ravintolan menussa korostuvat erilaiset kanaherkut wingseistä burgereihin ja lisäksi tarjolla on mm. kiviuunipizzaa, leikkeitä ja pitaleipiä.

 

Koko Kymenlaakson yhteinen osuuskauppa 10-vuotta – asiakasomistajia on palkittu yli 200 miljoonalla eurolla

Kymenlaaksolaisella osuustoiminnalla on yli 100-vuotiset perinteet. Vankoille perustuksille syntyi kymmenen vuotta sitten koko Kymenlaakson yhteinen osuuskauppa, kun Osuuskauppa Ympäristö ja Osuuskauppa Ympyrä yhdistyivät Kymen Seudun Osuuskaupaksi. Yhdistymisvuodesta 2013 alkaen, KSO:n jäsenmäärä on kasvanut lähes 11 000 jäsenellä, maakunnan negatiivisesta väestökehityksestä huolimatta.

– Tunnetuinta palkitsemismuotoamme, Bonusta, on maksettu kymmenen vuoden aikana yhteensä yli 160 milj. euroa KSO:n asiakasomistajille. Kun siihen lisätään ylijäämänpalautus ja maksutapaetu, kohoaa asiakasomistajien palkitseminen yhteensä yli 230 milj. euroon, taustoittaa Harri Miettinen.

KSO:n jäsenmäärä kasvoi tammi-elokuussa 729 jäsenellä. KSO:n omistajia oli elokuun lopussa 88 136, joka on noin 82 prosenttia maakunnan talouksista. Ylijäämänpalautusta KSO jakoi jäsenilleen toukokuussa 8,9 milj. euroa, joka oli 2,5 % asiakasomistajatalouden edellisen vuoden ostoista KSO:n toimipaikoissa. Bonusta maksettiin tammi-elokuussa 10,2 milj. euroa.

– Pysyvästi edullisesta hintatasosta sekä aktiivisesta asiakasomistajien palkitsemisesta on pidetty kiinni KSO:n jokaisena toimintavuotena, kuten kuluttajaosuuskunnan tehtäviin kuuluu. Uskomme tulevaan on vahva ja haluamme edelleen kehittää Kymenlaaksoa omalta osaltamme investointien ja työllistämisen muodossa, jatkaa Miettinen.

Kouvolan Prismakeskuksen uudistustyöt ovat loppukesän ja alkusyksyn ajan painottuneet kauppakäytävän liiketiloihin. Prisman kassalinjaston eteen on rakentunut uusia toimitiloja Prismakeskuksen erikoisliikkeille.

Ensimmäisenä uusiin tiloihin muuttavat Ajan-Kello, Parturi-kampaamo Priima, Silmäasema ja Veikkaus Pelaamo.

Emotion Kouvola uudistuu ja KSO Hiuspalvelu saa uuden toimipisteen

Emotion Kouvolan ja KSO Hiuspalvelu Prisma Kouvolan avajaisia vietetään torstaina 28.9.2023. Myymälä muuttaa ja on suljettu 18–27.9.2023 välisen ajan.

Kauneuden ja hyvinvoinnin erikoisliike Emotion Kouvola uudistuu ja yhteiseen liiketilaan avautuu uusi kuusipaikkainen KSO Hiuspalvelut -toimipiste. Emotion-myymälän pinta-ala ja valikoima laajenevat sekä myymälän palveluihin kuuluu jatkossa Studiopalvelut -konsepti, josta saa pikameikit, juhla- ja häämeikit, ripsien ja kulmien värjäykset sekä korvien rei’itykset. KSO Hiuspalvelu on koko perheen parturi-kampaamo, josta saa kattavat palvelut leikkauksista ja värjäyksistä hiusten rakennekäsittelyihin.

Kouvolan Prismakeskuksen pohjakartta 15.9.2023. Uusiin liiketiloihin muuttavat erikoisliikkeet näkyvät kassalinjaston alapuolella.

Kotkan Keskuskadun varrella sijaitseva Players Sports Bar sulkeutuu syksyn 2023 aikana. KSO kävi 23.8.–5.9.2023 Players Sports Baria koskevat muutosneuvottelut, joiden päätteeksi ravintolan liiketoiminta on päätetty lopettaa.

– Ravintolan liiketoiminta on ollut useamman vuoden ajan tappiollista. Valitettavasti yleinen kustannusten nousu sekä vuokrasopimusneuvottelut toivat omat haasteensa liiketoiminnan kannattavaksi saamiseksi, taustoittaa KSO:n matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Mikko Virtanen.

Muutosneuvotteluiden piirissä oli 9 työntekijää, joille pyritään tarjoamaan töitä osuuskaupan toisista toimipaikoista.

Kymen Seudun Osuuskaupan ravintolatarjonta monipuolistuu, kun Kuusankosken Rosso päivitetään uuden Kukkopoika-uniikkikonseptin mukaiseksi. Rosso Kuusankoski suljetaan sunnuntaina 3.9. ja Kukkopojan avajaisia vietetään perjantaina 15.9.2023.

Kukkopoika tarjoaa päivittäin à la carte -listalta rehtiä ja runsasta ruokaa välittömän kotoisassa ilmapiirissä. Arkipäivisin buffetpöytään katetaan mutkaton kotiruokalounas kunnon salaattipöytää unohtamatta.

Uuden ravintolan menussa korostuvat nimenmukaisesti erilaiset kana-annokset. Listalta löytyy lisäksi uudistettuja klassikkoja kuten Talon pippuripihvi, Legendaarinen lehtipihvi ja erilaiset burgerit. Kukkopojan uuneissa paistuvat myös mehevät pannu- ja kiviuunipizzat. Pienempään nälkään on tarjolla esim. pehmeästä Naanta-leivästä valmistettuja kana-, liha- ja kasvistäytteisiä taskuja.

Tervetuloa Kukkopoikaan viihtymään ja nauttimaan hyvästä ruoasta! Tutustumistarjouksena asiakasomistajat saavat lounasbuffet’sta ja à la carte annoksista 15 %:n alennuksen S-mobiilikupongilla 18.9.–31.10.2023.

”Jos sul on siipi maassa tai rinta rottingilla, ylpeästi erilainen Kukkopoika tarjoaa päivän piristystä, rehtiä ruokaa ja aitoa juomaa elämäsi kaikkiin hetkiin.”

Kukkopoika
Kauppakatu 1
45700 Kouvola

Avoinna 15.9.2023 alkaen.

Tutustu ravintolaan ja ruokalistoihin Raflaamossa.

Korjalan Oman Keittiön tuotteita myydään KSO:n Ruokatoreilla. Aluksi keittiön valikoimaan kuuluvat täytetyt patongit ja salaatit. Syksyn aikana tuotevalikoimaa laajennetaan erilaisiin valmisruokiin.

Kymen Seudun Osuuskaupalla on yhteensä seitsemän Ruokatoria Kouvolassa, Kotkassa ja Haminassa. Korjalan Oman Keittiön tuotteita toimitetaan nyt Prisma Kouvolan ja S-market Kouvolan Ruokatorille. Syksyn aikana aloitetaan toimitukset myös muille Ruokatoreille.

– Korjalan Oma Keittiö vastaa tuoreiden ja laadukkaiden mutta kuitenkin edullisten ruokatuotteiden kysynnän kasvuun. Keittiöllä on valmius reagoida nopeasti ja joustavasti kysynnän vaihteluihin, jolloin Ruokatoreilla myytävät tuotteet ovat aina ensiluokkaisia ja vastaavat asiakaskunnan toiveisiin, kertoo KSO:n ruokatuotekehityspäällikkö Tommi Leino.

Lue lisää Ruokatoreista.

 

Kotimaan matkailun uusin tähti, vuonna 2022 avattu Tykkimäki Resort, on kuvauskohteena tulevassa Luottomies-elokuvassa. Elokuvaa tehdään tänä syksynä ja se tulee ensi-iltaan elokuvateattereihin helmikuussa 2024. Kuvaukset sijoittuvat laajasti Tykkimäki Resortin alueelle ja yhtenä pääkohteena on Tykkimäki Villa, joka toimii Johanin (Taneli Mäkelä) hulppeana huvilana.

Luottomies-elokuva on tiheärytminen, suositun tv-sarjan maailmalle ja kerrontatyylille uskollinen, koko perheen komedia. Tarinan opetus on, että helppoja ja nopeita voittoja ei ole. On vain erittäin nopeita tapoja sotkea asiansa totaalisesti.

Elokuvassa tavataan Antti Luusuaniemen, Kari Ketosen, Taneli Mäkelän ja Maria Ylipään esittämät tutut hahmot: kaverukset Tommi ja Juhis sekä Tommin appiukko Johan ja vaimo Harriet.

Ohjaaja Kari Ketonen ja näyttelijät Maria Ylipää, Taneli Mäkelä ja Lauri Tilkanen valmistautuvat kohtaukseen Tykkimäki Resortin panoraamasaunan terassilla.

Luottomies-elokuva: All in
Kesto: n. 90 min
Ensi-ilta elokuvateattereissa: Helmikuussa 2024
Tuotantoyhtiö: Red Carpet Film & TV ja Character House
Levittäjä: Nelonen Media
Jakelija: Finnkino
TV-esitysoikeudet: YLE
Ohjaaja ja käsikirjoittaja: Kari Ketonen
Vastaava tuottaja: Antti Luusuaniemi
Tuottajat: Krista Hannula ja Mia Palmgren
Pääosissa: Antti Luusuaniemi, Kari Ketonen, Maria Ylipää, Taneli Mäkelä

Lue lisää Nelosen uutisesta.

Tutustu Tykkimäki Resortiin verkkosivut.

Vuoden 2013 alussa kääntyi yksi historian lehti, kun Osuuskauppa Ympäristö ja Osuuskauppa Ympyrä yhdistyivät Kymen Seudun Osuuskaupaksi. Nyt juhlimme yhteisen osuuskauppamme ensimmäisiä pyöreitä vuosia. Kymmenen vuoden ajan maakunnallinen osuuskauppa on tarjonnut asiakasomistajille parempia palveluja ja etuja, tulevaisuuteen tähdäten.

Kutsumme kaikki asiakkaamme juhlan kunniaksi kakkukahveille tiistaina 8.8.2023.

Kakkukahvit KSO 10 vuotta
Ti 8.8.2023 klo 10–18

Lämpimästi tervetuloa!

Lisäksi juhlaviikon ajan toimipaikoissamme on useita etuja ja tarjoustuotteita asiakasomistajillemme. Kaikki edut löydät juhlaviikon omalta verkkosivulta tai S-mobiilista.

Prisma Kouvolan myymälätila uudistui

Uudistusprojektin puolessa välissä tuoteryhmien sijainnit Prisma Kouvolan myymälässä ovat vakiintuneet. Työt aloitettiin Prisma Raudan myymäläkalustuksen uusimisella ja osastoja tiivistettiin, jotta uutta voitiin rakentaa. Kevään suurimpia muutoksia oli päivittäistavaraosaston siirtyminen uudelle paikalleen, jota edelsi ajanmukaisten energiatehokkaiden kylmäkalusteiden asennus.

Juhannuksen jälkeen myymälän uudet ääriviivat hahmottuivat, kun uusi kassalinjasto ja infopiste avattiin. Prisman osastot sijaitsevat pohjakuvan mukaisilla paikoilla loppuvuoteen asti. Syksyn aikana päivitetään vielä myymäläkalusteita, jonka jälkeen viimeisetkin tuoteryhmät siirtyvät lopullisille paikoilleen ja uudistusten ajaksi tiivistetyt käytävät palautetaan normaalileveyteen.

–  Uudistusten keskellä asiointi ja työskentely on vaatinut kärsivällisyyttä, josta kiitämme niin asiakkaita kuin henkilökuntaamme. On ollut ilo huomata, että asiakastyytyväisyys on kyselyiden mukaan pysynyt kohtuullisella tasolla koko alkuvuoden, KSO:n Prismajohtaja Jari Klaus sanoo.

Prisma Kouvolan myymäläkartta vuoden 2023 loppuun.

Uudistustyöt siirtyvät Prismakeskuksen kauppakäytävälle

Seuraavan puolen vuoden ajan uudistusten painopiste on Prismakeskuksen kauppakäytävällä. Kauppakeskuksen muille myymälöille rakennetaan uudet liiketilat, jotka keskitetään yhtenäiselle alueelle Prisman myymälän edustalle.

Nyt rakentuviin liiketiloihin siirtyy mm. S-Pankki, joka palvelee syksyn ajan väistötiloissa kauppakeskuksen toisessa kerroksessa. Uuden liiketilan saa myös KSO:n Emotion-myymälä, jonka yhteyteen avataan KSO Hiuspalvelun uusin toimipiste.

Loppuvuoden aikana aloitetaan Ravintolamaailman päivittäminen. KSO:n ravintolaliiketoiminta täydentyy kahdella uudella ravintolalla Wokki ja Mestari. Pizza & Buffa, Presso ja Hesburger jatkavat toimintaansa osana Ravintolamaailmaa. Uudistusprojektin lopussa uudella liikepaikalla avautuu myös Tykkimäki Actionpark.

Uudistukset muuttavat liikennejärjestelyitä

Uudet liikennejärjestelyt sujuvoittavat Kouvolan Prismakeskukselle saapumista ja paikoitusalueella liikkumista. Kesäkuussa muutettiin kaksisuuntaiseksi paikoitushallin ensimmäisen kerroksen sisäänkäynti Korjalan puolella. Lokakuussa avataan liikenteelle kaksi uutta kiertoliittymää, joista toinen sijoittuu Tommolankadun ja Lehtikaaren risteykseen ja toinen Prismakeskuksen piha-alueelle.

Prisman tavaraliikenne siirtyi uudelle lastauslaiturialueelle toukokuussa. Vanha lastauslaituri tulee remontin valmistuttua palvelemaan Prismakeskuksen vuokralaisten tavaraliikennettä.

– Prismakeskuksen uudistus on mittava investointi Korjalan marketalueeseen ja Kouvolan alueen elinvoimaisuuteen. Hanke on nyt päässyt hienosti puoleen väliin ja jatkamme eteenpäin suunnitelmien mukaisesti. Uudistettu Prismakeskus avautuu alkuvuonna 2024, sopivasti Kouvolan Prisman täyttäessä 50 vuotta, kertoo KSO:n kaupallinen johtaja Ari Hyytiä.

 

Kouvolan Prisma-keskuksen paikalla on tarjottu vähittäiskaupan palveluita vuodesta 1974 alkaen. Prismaksi alkuperäinen Sokos-market päivittyi vuonna 1988 tehdyn uudistuksen myötä. Nyt käynnissä on Prismakeskuksen historian neljäs uudistusprojekti. Kuluvan vuoden aikana päivitetään kauppakeskuksen palvelut, miljöö, kalustus, talotekniikka ja julkisivu. Prisma palvelee asiakkaita normaalein aukioloajoin koko hankkeen ajan ja uudistukset valmistuvat vuoden 2024 alussa.

Kouvolan kaupungin, Kymen Seudun Osuuskaupan ja Kouvolan Vesi Oy:n yhteishankkeessa rakennetaan kaksi uutta kiertoliittymää ja saneerataan vesihuoltoa Kouvolan Prismakeskuksen edustalla. Hankkeen pääurakoitsija on Terra Infra Oy.

Rakennustyöt alkavat Tommolankadun ja Lehtikaaren liikennevaloristeyksestä. Nykyiset ajoreitit ja liikennevalot ovat käytössä risteysalueella elokuun puoliväliin asti. Kevyt liikenne ohjataan heti uudelle reitille työmaa-alueen ympäri.

Prisman piha-alueen kiertoliittymän rakentaminen alkaa elokuussa.
Kiertoliittymän valmistuttua ulosajoliikennettä ABC Prisman puoleiselta paikoitusalueelta ei tarvitse enää ohjata parkkihallin kautta. Se tekee liikkumisesta huomattavasti sujuvampaa, kiittää KSO:n kaupallinen johtaja Ari Hyytiä.

Molemmat kiertoliittymät ovat käytössä lokakuussa ja viimeistelytyöt tehdään keväällä 2024. Alueella liikkuvia pyydetään noudattamaan erityistä varovaisuutta työmaata ohitettaessa.

Lue lisää Kouvolan kaupungin tiedotteesta.

 

Lisätietoja

Kymen Seudun Osuuskauppa

Kaupallinen johtaja
Ari Hyytiä
p. 010 7624 013, etunimi.sukunimi@sok.fi

Kiinteistöpäällikkö Mika Kokkonen
p. 010 76 24021, etunimi.sukunimi@sok.fi

Kouvolan kaupunki

Rakennuttajapäällikkö Markku Brandtell
p. 020 615 5445, etunimi.sukunimi@kouvola.fi

Liikennejärjestelyt muuttuvat Kouvolan Prismakeskuksen Korjalan eli Puutarhamyymälän puoleisella pihalla. Parkkihallin ensimmäisen kerroksen kaksikaistainen uloskäynti muuttuu kaksisuuntaiseksi, joten siitä ajetaan jatkossa sekä sisään parkkihalliin että ulos parkkihallista. Uudet liikennejärjestelyt tulevat voimaan 6.6.2023 alkaen.

Itäiset eli ABC Prisman puoleiset sisään- ja uloskäynnit säilyvät yksisuuntaisina.