Brunssi virkistää viikonloppuna


9.2.2016

Monet Fransmannit ja Grill it! -ravintolat ympäri Suomea tarjoavat nyt brunsseja, joilla saa nautiskella rennosti aamiaisen ja lounaan yhdistelmästä. Myös Solo Sokos Hotel Torni Helsingissä houkuttelee viikonlopunviettäjiä brunssilla.

Kullakin brunssia tarjoavalla Fransmannilla on oma, sovellettu menunsa, mutta ketjupäällikkö Mikko Virtasen mukaan tarkoitus on tarjota mutkatonta ja helppoa ruokaa. Valikoimiin kuuluu esimerkiksi ruokaisia salaatteja, kauden hedelmiä, tuoreita leipiä, juustoja, leikkeleitä ja jälkiruokia.

– Fransmannin ketjubrunssin pääruoka on Benedictin leipä, johon kuuluu paahtoleipää, uppomunia, hollandaisekastiketta ja pekonia. Buffetpöydässä on tarjolla myös muuta lämmintä ruokaa, Virtanen kertoo.

 

Teemoittaminen on in

Osa Fransmanneista tarjoaa brunssia viikonloppuisin, osa sunnuntaisin ja jotkut kerran kuukaudessa. Grill it! -ravintoloissa se on valikoimissa vaihtelevasti – tällä hetkellä Grill it! Oulussa ja Espoon Grill it! Tapiolassa sunnuntaisin.

Brunssien teemoittaminen on Mikko Virtasen mukaan nyt pinnalla.

– Grill it! Tapiola on järjestänyt esimerkiksi jazzbrunsseja. Teemana voi olla myös jokin merkkipäivä, kuten ystävänpäivä, äitienpäivä tai vappu, Virtanen kuvailee.

Juuri nyt Grill it! Tapiolan brunssin yhteydessä voi sään salliessa käydä luistelemassa Tapiolan Jääpuutarhassa.

 

Tornissa tarjolla lähileipomon lämpimäisiä

Solo Sokos Hotel Torni Helsingissä tarjoaa viikonloppuisin brunssia, jota varioidaan sesongin mukaan. Menussa on painotettu laadukkaita raaka-aineita, ja leivät tulevat viereisestä Briossin leipomosta. Brunssista voi halutessaan koostaa varsin terveellisen kokonaisuuden, sillä tarjolla on muun muassa raikkaita hedelmiä, smoothieta ja puurobaari. Noutopöydän lisäksi Tornin brunssiin kuuluu kolme pöytiin tarjoiltua pientä lämmintä annosta, jotka saa valita kuudesta vaihtoehdosta. Lapsille on oma murobuffet. Tunnelmaa brunssille tuovat talon taideteokset ja dj:n soittama musiikki.

Mikäli kaipaa visuaalisia elämyksiä, isommalle ryhmälle voi varata lauantaisin brunssia varten Tornin näköalakabinetin, josta avautuu maisema Helsingin ylle.

 

Super Breakfastilla pärjää pitkälle päivään

Radisson Blu -hotelleissa on tarjolla uusi, deli-tyyppinen Super Breakfast, jota saa viikonloppuisin kello 11:een asti. Markkinointipäällikkö Marileea Järnefelt kertoo, että Super Breakfast on moniaistinen elämys, jossa ruoan esillepanolla ja ruokailuympäristöllä on suuri merkitys. Aamiaisessa on korostettu paikallisia erikoisuuksia, korkealaatuisia, tuoreita raaka-aineita sekä ruuan terveellisyyttä ja terveysvaikutuksia.

Järnefelt toivottaa Super Breakfastille tervetulleeksi myös asiakkaat, jotka eivät yövy hotellissa, mutta haluavat rentoutua ja istua valmiiseen aamupalapöytään.

– Super Breakfastilla jaksaa pitkälle päivään, hän lupaa.

 

Brunssien suosio kasvussa

Tornin brunssin suosio on ollut sen verran suurta, että paikkansa kannattaa varmistaa pöytävarauksella. Myös Grilli it! -ravintoloissa ja Fransmanneissa brunssi on toiminut hyvin.

– Asiakasennätys on tehty Mikkelin Fransmannissa: yli 230 myytyä brunssia yhtenä sunnuntaina. Tavallinen asiakasmäärä on 100–150 henkilöä, Mikko Virtanen kertoo.

Virtanen toteaakin, että brunssit ovat selvästi tulleet jäädäkseen.

– Jos brunssi on hyvin hoidettu ja markkinoitu, se on hyvä tapa piristää sunnuntain myyntiä ja saada uutta, nuorekasta asiakaskuntaa.

 

Tutustu S-ryhmän ravintoloiden tarjontaan Raflaamossa.