Kymen Seudun Osuuskaupassa sopeutetaan toimintaa koronaviruksen vaikutusten vuoksi


17.3.2020

COVID-19-koronaviruspandemia on vähentänyt kysyntää ja asiakasmäärää merkittävästi erityisesti matkailu- ja ravitsemistoimialalla. Tästä johtuen Kymen Seudun Osuuskauppa käynnistää 23.3.2020 osassa toimintojaan yhteistoimintaneuvottelut, arvioidakseen henkilöstön lomauttamistarvetta ja kartoittaakseen väliaikaisia toimia, joilla selviydytään tämän poikkeuksellisen tilanteen yli.

Neuvottelujen piiriin kuuluvat majoitus- ja ravitsemiskaupan, liikennemyymälä- ja polttonestekaupan, erikoistavarakaupan (Sokos ja Emotion -myymälät) sekä autokaupan henkilöstö. Lomauttamisuhan alla arvioidaan olevan 580 työntekijää. Lomautuksen arvioitu kesto on enintään 90 päivää.

-Työn vähenemisestä huolimatta esimerkiksi ruokakaupoissamme saattaa esiintyä myös työvoimapulaa. Tämä voisi johtua tilanteesta, jossa iso osa henkilöstöä joutuisi karanteeniin tai sairastuisi yhtäaikaisesti. Työntekijöiden valmiutta auttaa näissä tilanteissa yli osuuskaupan toimialarajojen kartoitetaan, ja mahdollisten lomautusten määrä ja vaikutukset työntekijöiden tuntimääriin pyritään pitämään mahdollisimman pienenä, kertoo Kymen Seudun Osuuskaupan toimitusjohtaja Harri Miettinen.

Lisätietoja: Kymen Seudun Osuuskaupan toimitusjohtaja Harri Miettinen p. 010 7624 010