Lastensuojelutyö sai 4,3 miljoonaa


11.11.2016

Linnanmäen Huvipuistoa pyörittävä Lasten Päivän Säätiö luovutti eilen 4,3 miljoonan euron avustuksen suomalaiselle lastensuojelutyölle. Linnanmäen pääyhteistyökumppaneina SOK ja HOK-Elanto iloitsevat merkittävästä avustuksesta.

Kesän 2016 aikana Linnanmäen Huvipuistossa vieraili yli miljoona asiakasta, jotka kaikki osallistuivat lastensuojelutyöhön osoitetun 4,3 miljoonan euron keräämiseen huvittelemalla Linnanmäellä. Asiakkaiden lisäksi avustussumman kokoamisessa ovat olleet mukana pääyhteistyökumppanit, joihin myös SOK ja HOK-Elanto kuuluvat.

− Olemme todella kiitollisia kaikille huvipuistokävijöille sekä kumppaneillemme, jotka osallistuivat tänäkin vuonna Linnanmäen Huvipuiston toiminnan kautta lastensuojelutyön tukemiseen, Linnanmäen toimitusjohtaja Pia Adlivankin kiittää.

SOK tukee sponsorointilinjaustensa mukaisesti ensisijaisesti juuri lapsia ja nuoria koskevia vastuullisuushankkeita.

− Linnanmäki on meille todella tärkeä yhteistyökumppani, ja on mahtavaa olla tekemässä hyvää ilon kautta. Tutustuminen Lasten Päivän Säätiön perustajajärjestöihin on avannut silmät avun tarpeelle. Onneksi me voimme osaltamme olla luomassa parempaa huomista, kehityspäällikkö Mika Hovi SOK Osuustoiminta ja partneruus -yksiköstä toteaa.

Avustus konkreettiseen lastensuojelutyöhön

Avustus luovutettiin virallisesti 10. marraskuuta Linnanmäki Gaalassa, ja sen vastaanottivat Lasten Päivän Säätiön perustajajärjestöt: Lastensuojelun Keskusliitto, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Barnavårdsföreningen i Finland, Ensi- ja turvakotien liitto, Parasta Lapsille sekä Pelastakaa Lapset.

− Lasten Päivän Säätiön avustuksella on valtavan suuri merkitys toiminnallemme. Lasten ja perheiden leiritoiminta, sporttikummitoiminta sekä vauva- ja lapsiperheiden auttaminen kotona ovat hienoja esimerkkejä siitä konkreettisesta lastensuojelutyöstä, jota päivittäin teemme, kertovat Sari Nikula-Heino Parasta Lapsille ry:stä, Hanna Markkula-Kivisilta Pelastakaa Lapset ry:stä sekä Riitta Särkelä Ensi- ja turvakotien liitto ry:stä.

Huvipuiston historian aikana Lasten Päivän Säätiö on tukenut suomalaista lastensuojelutyötä nykyrahassa laskettuna yli 100 miljoonalla eurolla. Ensi vuoden tavoite on nostaa avustussumma 4,5 miljoonaan euroon.