Räätälöity reitti: Koe nämä reitit kotimaassa – askeleet täydelliseen kaupunkilomaan


1.10.2016

Kaupunkiloma suunnitteilla? Meillä on vastaukset. Tällä kertaa jaamme vinkit Rovaniemelle, Jyväskylään ja Helsinkiin.

Sydäntalvi on ovella, joten muista hemmotella itseäsi ja pysy pirteänä pimeän keskellä. Asuitpa sitten etelässä, pohjoisessa tai keskellä Suomea, näin rakennat täydellisen hemmottelupäivän.

 

Rovaniemi: piristy Pohjolan pääkaupungissa

Kahden suuren joen risteykseen rakentunut Rovaniemi on ylvään luonnon ja kansainvälisen kaupunkielämän kiehtova yhdistelmä. Ota ilo irti Lapin pääkaupungin kauneudesta.

 

1. Aloita päivä rentouttavalla lumikenkäilyllä tai uskaltaudu retkiluistelemaan Kemijoen jäälle. Talven viimaa pääsee pakoon Arktikumiin, Lapin maakuntamuseoon, joka esittelee lappilaista kulttuurihistoriaa ja nykypäivän arkea kiehtovalla tavalla.

2. Ravitse itseäsi poronkäristyksellä tai Lapin jokien kalaherkuilla. Vatsantäytettä löydät esimerkiksi uudistuneesta Frans & Cheriéstä ja mallasjuomaa pääset maistelemaan legendaarisessa Uitto Pubissa.

3. Huipenna ilta Rovaniemen kaupunginteatterin katsomossa ja nauti Lapin laadukkaasta teatteritarjonnasta. Varaa aikaa teatterin ympäristössä pieneen kävelylenkkiin, sillä Alvar Aallon suunnittelema kolmen kopla – teatteri, pääkirjasto ja kaupungintalo ovat upea arkkitehtoninen kokonaisuus.

4. Pujahda lakanoihin revontulien ihastelun jälkeen Original Sokos Hotel Vaakunassa. Jos uni ei heti tule silmään, voit tanssia itsesi uuvuksiin yökerho Doriksessa, joka on hotellin asiakkaiden lisäksi myös kaupunkilaisten suosiossa.

 

Jyväskylä: kaunistaudu ja kuntoile Keski-Suomessa

Keski-Suomen ytimessä järvien ympäröimä Jyväskylä antaa enemmän kuin ehdit kuvitella. Talvipäivää voi viettää joko urheillen tai herkutellen – mikä sinulle vain sopii parhaiten.

 

1. Aloita päivä yhdessä lukuisista kauneushoitoloista Jyväskylän keskustassa, tai pulahda vaikka aamu-uinnille Alvar Aallon mukaan nimetyssä vesiliikuntakeskuksessa. Talviurheilun ystäville Jyväskylästä löytyy niin laskettelukeskus kuin satoja kilometrejä hiihtolatua.

2. Ravitse itseäsi rouhealla ruoka-annoksella rennon tyylikkäässä Revolutionissa. Jyväskylässä on myös runsas tarjonta aasialaisia ravintoloita, joten herkuttele sushilla, thaimaalaisella kookosruoalla tai persialaisilla mausteilla.

3. Huipenna ilta bongaamalla talvivalaistut huikean kauniit kirkot, tai tutustu suomalaisiin kansallispukuihin käsityömuseossa. Kävelykadun varrella voit lopuksi istahtaa lasilliselle viiniä ja inspiroitua yökerhoihin suuntaavista opiskelijoista. Heittäydy mukaan hulinaan! Pirteät bileporukat vinkkaavat varmasti, mikä on tämän hetken suosituin klubi.

4. Pujahda lakanoihin Solo Sokos Hotel Paviljongissa. Hotellin 9. kerroksen kuntosali ja sauna tekevät terää ennen unille kömpimistä. Käperry kullan kainaloon ja herää aamulla hitaasti uuteen päivään.

 

Helsinki: hemmottele helluasi

Romanttinen kaupunkiloma rentouttaa ja piristää parisuhdetta. Helsingissä voit herkutella tuoreimmilla ruokatrendeillä ja hyvällä säällä kannattaa ulkoilla Suomenlinnan pittoreskissa miljöössä.  

 

1. Aloita päivä runsaalla brunssilla ja suuntaa sen jälkeen retkelle Seurasaareen tai Suomenlinnaan. Reippailun jälkeen jaksatkin syventyä kulttuuriin: tutustu kaupungin vanhaan keskustaan Torikortteleissa tai syvenny taiteeseen jossain monista museoista. Ateneumin ylväs rakennus jo itsessään viehättää, Kiasmassa kohtaat modernin taiteen huipputekijät niin Suomesta kuin maailmalta.

2. Ravitse itseäsi runsaasti. Helsingissä ei ravintolatarjonnasta ole puutetta, ja vaihtoehtoja löytyy yksilöllisempäänkin makuun. Talvella Kauppatorin ympäristö kylpee talvisessa valaistuksessa ja ravintolat tarjoilevat suussa sulavia illallisnautintoja – kokeile vaikka kaunista Kappelia.

3. Huipenna ilta teatterin tai musiikin parissa. Klassisemman kulttuurinnälkäiset voivat suunnata oopperaan tai Musiikkitaloon ja kevyen musiikin kuluttajille legendaarinen Virgin Oil on varma valinta keikkapaikaksi. Päivästä väsyneemmät voivat nauttia hotellin huonepalvelusta ja pitkistä yöunista.

4. Pujahda lakanoihin ydinkeskustan Solo Sokos Hotel Tornissa, jonka katolla Ateljée Barissa voit istuskella drinkin äärellä ihastellen kaupungin valoja. Romanttisimmille lomalaisille vinkiksi, että tässä kohtaa voi vaikka kosia.

 

 

Räätälöity reitti

Ota enemmän irti kaupunkilomastasi! Räätälöity reitti -jutuissa esittelemme inspiroivia reittiehdotuksia, miten voit tutustua eri kaupunkeihin. Tarjoamme jokaiselle jotakin liikunnallisista reiteistä aina pub crawl -kierroksiin.