Samaan aikaan muualla: tee pääsiäisloman irtiotto Kuusamoon


15.1.2017

Kuusamo on tunnettu talvilomakohde – tiesitkö, että sinne kannattaa suunnata myös keväällä?

Vaikuttavaa luotoa, villieläimiä ja talven viimeiset ladut – pohjoinen Kuusamo tarjoaa parastaan myös kevätauringon paahteessa.

 

Kuusamo on tunnettu talvilomakohde, mutta tiesitkö, että sinne kannattaa suunnata myös keväällä? Tee pääsiäisloman irtiotto Koillismaan syleilyyn. Koko Kuusamon kunta on luontoa ja ulkoilmaelämää rakastavan reissaajan paratiisi. Helpoin tapa taata pääsy kaikkiin kohteisiin yhtäläisesti on asettua hotspottiin Kuusamon kaupunkiin, josta pääsee tunnissa autolla mihin vaan Kuusamossa halajaa.

 

Kevättalven ulkoilma-aktiviteetit tempaavat mukaansa

Rukan rinteissä, 20 minuutin päässä Kuusamon keskustasta, suksi luistaa myös kevään tullen. Ota vuoden ensimmäisistä auringonsäteistä kaikki irti ja anna raittiin ilman helliä kehoa ja mieltä. Välineitä voi helposti vuokrata paikan päältä moneen makuun ja tarpeeseen – maastohiihtoon, laskettelurinteisiin tai moottorikelkkailuun. 

 

Tai entä jos lähtisit retkelle hieman pohjoisempaan? Oulangan kansallispuistossa voit ihailla upeita maisemia tai kokeilla vaikkapa lumikenkäilyä. Kuusamon kuuluisin vaellusreitti on pääosin Oulangan kansallispuistossa kulkeva Karhunkierros, jonka pituus on noin 70–80 kilometriä.

 

Ihmettele kaikenkarvaisia kavereita

Jos olet eläinrakas, kannattaa ehdottomasti suunnata Kuusamon suurpetokeskukseen. Siellä pääset tutustumaan karvakuonoihin jopa taiteilijana tunnettua Juuso-karhua myöten. Karhujen lisäksi tarhassa asustaa myös kettuja ja ilveksiä. Opastetut kierrokset sopivat kaikenikäisille eläinystäville.

 

Vai kiinnostaako sittenkin lintubongaus? Kuusamo on oiva paikka lintuharrastajalle, joka voi hyvällä tuurilla törmätä vaikka sinipyrstöön tai kuukkeliin. Kotkien katselusesonki alkaa maaliskuussa merikotkien muuton käynnistyttyä.

 

Rentoudu Kuusamon keskipisteessä

Päiväretkien jäljiltä on ihanaa pujahtaa hotellin pehmeisiin lakanoihin. Original Sokos Hotel Kuusamo sijaitsee lomailijan paraatipaikalla, Kuusamon keskustassa, järven rannalla. Hiihtoladuille pääsee suoraan hotellin takapihalta ja Rukan hiihtokeskus sijaitsee vain 25 kilometrin päässä, jonne myös hotellin edustalta lähtevät SkiBussit kulkevat.

 

Hotellin julkisivulla sijaitseva kota on iloittu maamerkki, joka on palvellut asiakkaita ruoan, tanssin ja nautintojen merkeissä jo 40 vuoden ajan. 

 

 

Samaan aikaan muualla
 
Kerromme tällä palstalla, mitä kaikkea kiinnostavaa hotellimme tarjoavat perinteisten lomasesonkien ulkopuolella. Suunnittele lomasi uusin silmin!