ABC Kippari uudistui kodikkaaksi olohuoneeksi


27.7.2017

ABC Kippari on palvellut paikallisia asukkaita ja tiellä liikkujia jo vuodesta 2005 lähtien.

– Liikennemyymälästä on muodostunut paikallisille tärkeä kohtaamis- ja lounaspaikka, jossa voi tehdä päivittäiset kauppaostokset. Nykyaikaiseksi ja kodikkaaksi uudistettuun ravintolaan on toivottavasti entistä mukavampi tulla syömään ja kahvittelemaan, KSO:n ABC-toimialapäällikkö Anne Mielonen toteaa.

Toukokuussa 2017 alkaneessa remontissa pistettiin uusiksi kaikki ulkoseiniä ja yläkertaa lukuun ottamatta. Ravintola ja keittiön laitteet uusittiin kokonaisuudessaan, samoin marketpuoli. Autojen pesukone on myös uusi, samoin mittarikenttä.

– Avajaisia päästään viettämään toivottavasti elokuun puolivälissä, kun mittarikenttäkin saadaan valmiiksi. Ravintolan sisustuksesta tulee upea, olen siihen todella tyytyväinen. Kodikas on ehkä kuvaavin adjektiivi. Esitin sisustuksen suunnitelleelle Irma Lehtokarille toiveen, että Kipparista tulisi sellainen haminalaisten olohuone, jossa oikeasti viihdytään, ja hänellä syttyi heti lamppu, miten se toteutetaan, Anne kertoo.

Ravintolan puolella uutuutena tulevat kanakorin-tyyppiset ruoka-annokset täydentämään à la carte –annosten, burgereiden ja noutopöydän tarjontaa. Myös vitriinituotteita, eli suolaisia ja makeita kahvileipiä, on edelleen tarjolla runsaasti.

Kipparin kiinteistö on rakennettu vuonna 1983, mutta paikalla on ollut jonkinlaista huoltamotoimintaa myös sitä ennen. Nimittäin kun pihamaata nyt kaivettiin, löytyi sieltä upotettuna ja kaikkien yllätykseksi vanhan huoltamon perustukset. Yllätyksiä mahtuu aina mukaan tällaisissa projekteissa.

Lähi-ABC Kippari palvelee joka päivä klo 6-22. Tervetuloa tutustumaan!