28.9.2015
ABC-liikennemyymälöiden noutopöydissä tarjottava liha on nyt sataprosenttisesti suomalaista. Jo aiemmin suomalaistuneen broilerinlihan rinnalle tulivat syyskuussa kotimaiset possun- ja naudanlihat. Myös kaikki muut ravintoloissa tarjottavat lihatuotteet ovat kotimaisia vuoden loppuun mennessä.
– Asiakkaamme arvostavat kotimaisuutta ja kuuntelemme mielellämme heitä tässäkin asiassa. Kotimainen kysyntä ja kotimaiset raaka-aineet ovat meille tärkeitä. Haluamme myös osaltamme kannustaa suomalaista ruokateollisuutta juuri nyt, sanoo ABC-ketjun kehitysjohtaja Antti Erikivi.
ABC-ketjun kotimaisiin liharaaka-aineisiin siirtyminen tukee S-ryhmän tämän vuoden strategista valintaa palata osuustoiminnan juurille ja vastata kuluttajaosuuskuntaa kohtaa liittyviin odotuksiin.
‒ Broilerinlihan osalta pääsimme sataprosenttiseen kotimaisuusasteeseen jo viime vuonna ja uudistus viedään lopullisesti maaliin tämän loppuvuoden aikana, Erikivi kertoo.
Suomen suurimman ravintolaketjun valinnoilla on suuria vaikutuksia. Vuosittain ABC-ketjun liikennemyymälöiden ravintoloissa myydään noin 1,4 miljoonaa kiloa lihaa. Ensimmäisessä vaiheessa kotimaiseen lihaan siirtyvistä noutopöydistä syödään vuodessa noin 5,3 miljoonaa ruoka-annosta.
Lisätietoja: Kehitysjohtaja Antti Erikivi, ABC-ketjuohjaus, antti.erikivi@sok.fi, p. 010 768 0803
5.12.2024 | Paikallisia uutisia
30.11.2024 | Asiakasomistajuus