Hotellioppaan vinkit: Helsingin kulttuurikesä kukoistaa elokuussa


20.7.2017

Maamme pääkaupunki on täynnä niin uutta kuin perinteistäkin kulttuuria. Original Sokos Hotel Presidentin hotellinjohtaja Hannele Laurila vinkkaa elokuun kiinnostavimmat tapahtumat ja paikat.

Helsinki monipuolistuu kulttuurikaupunkina jatkuvasti. Original Sokos Hotel Presidentin hotellijohtaja Hannele Laurila kertoo olevansa ylpeä siitä, miten elämä ja kulttuuri pääkaupungissamme kehittyvät ja vinkkaa kiinnostavimmat kulttuuritapahtumat ja -paikat.
 

3 x perinteistä kulttuuria: festareita, kesäteatteria ja museoita

 
”Helsinki on täynnä kulttuuritapahtumia koko kesän. Erilaiset festivaalit vetävät ihmisiä pääkaupunkiimme myös elokuussa. Suurin ja tärkein yksittäinen kulttuuritapahtuma on 17.8.-3.9. järjestettävä Helsingin juhlaviikot, joka on Suomen suurin monitaidefestivaali. Musiikin ja kaupunkikulttuurin sanansaattaja Flow Festival puolestaan kerää 11.-13.8. Suvilahteen kymmeniätuhansia kävijöitä.
 
Perinteistä kulttuuria edustavat myös kesäteatterit. Esimerkiksi Suomenlinnassa esitetään Aleksis Kiven Seitsemän veljestä Ryhmäteatterin versiona, Taivallahden kesäteatterissa sen sijaan uppoudutaan elokuussa muun muassa Edith Piafin elämään. Lippujen suhteen kannattaa olla kuitenkin ajoissa liikenteessä!
 
Kesällä ei kannata unohtaa museoita. Toinen toistaan kiinnostavampia näyttelyitä on esillä muun muassa Ateneumissa, HAMissa, Kiasmassa ja Sinebrychoffin museossa. Niihin voi mennä viilentymään helteellä tai suojautumaan sateella.”
 

3 x ulkoilmakulttuuria: saaria, elokuvia ja puistoja

 
”Helsingin saaret tarjoavat nähtävää niin turisteille kuin paikallisillekin. Suomenlinna ja Seurasaari ovat monelle entuudestaan tuttuja, mutta vastikään yleisölle avautuneet Lonna, Vallisaari ja Isosaari tarjoavat uutta maisemaa, historiaa ja koettavaa. 
 
Elokuvafaneja puolestaan hemmotellaan kesäisessä Helsingissä ulkoilmaleffoilla. Kino Engelin Kesäkino sijaitsee aivan Helsingin sydämessä, Senaatintorin kupeessa Torikortteleissa. KinoKivinokka puolestaan valaisee valkokankaan Kivinokan uimarannalla Herttoniemessä 19.8.
 
Ja kuka sanoo, ettei olisi kulttuuria viettää aikaa puistoissa ja kahviloiden terasseilla? Esimerkiksi Esplanadin puistossa sijaitsevalla Espan lavalla järjestetään monenlaisia esityksiä aina elokuun loppuun asti.”
 

3 x kiinnostavia kulttuuripaikkoja: saunoja, kaupunginosatapahtumia ja Teurastamo

 
”Viime vuosien aikana erilaiset saunat ovat nousseet trendikkäiksi ajanviettopaikoiksi. Esimerkiksi Hernesaaressa komeileva Löyly ja Kauppatorin kupeessa sijaitseva Allas Sea Pool tarjoavat mahdollisuuden sekä trendikkääseen illanviettoon että suomalaisen kulttuurin tärkeimpään asiaan: saunomiseen. Ei pidä kuitenkaan unohtaa Helsingin perinteisempiä saunoja, kuten Kulttuurisaunaa, Arlan Saunaa ja Kotiharjun Saunaa, jotka ovat ehdottomasti vierailun arvoisia.
 
Helsingin kaupunginosissa järjestetään myös omia tapahtumia, joista esimerkiksi 5.8. järjestettävä Kallio Block Party on katufestivaali vailla vertaa. Tänä vuonna tapahtuman avaa itse Remu Aaltonen ja Hurriganes! 
 
Samalla suunnalla sijaitsee myös Teurastamo, vuonna 2012 avattu kaupunki- ja ruokakulttuurille omistettu entinen teurastuslaitos. Trendikkäälle alueelle voi mennä ruokailemaan, grillaamaan, loikoilemaan riippumattoon tai vaikkapa osallistumaan 5.8. järjestettävään Teurastamo Bikenic -tapahtumaan, joka kokoaa yhteen pyöräilystä kiinnostuneita ihmisiä.
 
Päätyi kulttuurista nauttimaan minne vain Helsinkiin, on Original Sokos Hotel Presidentin sijainti vailla vertaa. Voiko kulttuuriretkeä paremmin päättää, kuin pujahtamalla unille Ivana Helsingin perustaja Paola Suhosen suunnitteleman huoneen syleilyyn.”
 
 
 
Hotellioppaan vinkit – Oli kyseessä Break, Original tai Solo, jokainen hotellimme on osa paikkakuntansa persoonallisuutta. Tällä palstalla hotellien konkarit jakavat ajan saatossa tutustumisen arvoisiksi todetut vinkkinsä ja paikkakuntansa parhaat erikoisuudet.