Kesätyöhaku on alkanut – tarjolla mielenkiintoisia tehtäviä ympäri Kymenlaaksoa


KSO tarjoaa tulevana kesänä työpaikan sadoille kesätyöntekijöille. Työtehtäviä on sekä kaupan alan että matkailu- ja ravintola-alan toimipaikoissa. Kausityöntekijöitä haetaan myös Tykkimäen Huvipuistoon ja vesipuisto Aquaparkiin. Haku päättyy 28.2.2023, mutta Tykkimäen osalta 5.2.2023.

12.1.2023

Kesällä 2023 KSO työllistää lähes 800 kesätyöntekijää. Heistä osa palkataan pidempiin työsuhteisiin ja osa lyhyempiin kaksiviikkoisiin harjoittelujaksoihin. Monipuolisia tehtäviä on tarjolla esimerkiksi Prismoissa, S-marketeissa, Saleissa, Sokoksissa, ABC-asemilla, Sokos -hotelleissa ja KSO:n ravintoloissa sekä Tykkimäen Huvipuistossa ja Aquaparkissa.

– Tarjolla olevat työsuhteet ovat eri pituisia toimipaikasta riippuen. Ensimmäiset kesälomien sijaisuudet alkavat jo maaliskuun alussa ja kestävät jopa syyskuun loppupuolelle asti, kertoo KSO:n henkilöstöpäällikkö Sanna Mäenpää.

– Toteutamme kesätyöhaun viime vuoden tapaan kaksiosaisena. Kaupan alan sekä matkailu- ja ravintola-alan työtehtäviin on mahdollista hakea erikseen ja lisäksi Tykkimäen huvipuiston kausityöntekijöiden rekrytointi järjestetään erillisenä hakuna, Mäenpää jatkaa.

Kesätyöpaikkojen haku on käynnissä 2.1.–28.2.2023. Tykkimäen kausityöntekijöiden haku päättyy 5.2.2023. Hakemusten käsittely aloitetaan heti ja ensimmäiset palkkaukset tehdään jo ennen hakuajan loppua.

Aiempien vuosien tapaan KSO on mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa. Oikotie Työpaikkojen luotsaama kampanja haastaa työnantajat tarjoamaan 14–29-vuotiaille nuorille enemmän ja laadukkaampia kesätyöpaikkoja. Kampanjaan osallistuvat yritykset sitoutuvat tarjoamaan nuorille hyvän hakijakokemuksen, mielekkään työn, hyvän perehdytyksen ja ohjauksen, oikeudenmukaisen ja tasapuolisen kohtelun, kohtuullisen palkan sekä kirjallisen työsopimuksen ja työtodistuksen. Vastuullisesti toimiva työnantaja opettaa samalla vastuullisuutta työhön otetulle nuorelle. Kesätyökokemukset jäävät mieleen usein loppuelämäksi ja vaikuttavat käsityksiimme työelämästä ja itsestämme työtekijöinä.

– Meille tulee paljon kesätyöhakemuksia, ja on tärkeää pitää kaikki hakijat ajan tasalla haun etenemisestä. Vastuullinen kesäduuni -kampanjan pääteema tukeekin hienosti myös omaa henkilöstötyötämme, Mäenpää toteaa.

Kymen Seudun Osuuskauppa on saavuttanut Suomen innostavimmat työpaikat 2022 -tunnustuksen. Se viestii sekä henkilöstön korkeasta omistautuneisuuden asteesta että yrityksen toimintojen pitkäjänteisestä ja osallistavasta kehittämisestä. Suomen innostavimmat työpaikat ­tunnustus myönnetään vuosittain parhaille Eezy Flown PeoplePower ­-tutkimukseen osallistuneille organisaatioille.

Kesätyöhakemukset otamme vastaan sähköisen hakukanavamme kautta, www.s-ryhma.fi/tyopaikat.

Lisätietoa Tykkimäen huvipuiston kesätyöpaikoista: https://www.tykkimaki.fi/kesatyot/