Kirjamyynti moninkertaistuu jouluna – katso kirjalahjaideat


11.12.2015

Kovat kirjapaketit pitävät pintansa joululahjoina. S-ryhmässä suosituimpia kirjan ostopaikkoja ovat Prismat, mutta myös Prisman verkkokaupan myynti on kasvussa. Katso jouluiset kirjavinkit.

Kirjoja myydään yhä paljon jouluksi: kirjamyynti moninkertaistuu jouluna muihin ajankohtiin nähden.

– Kirjojen myyntisesonki alkaa isosti isänpäivänä ja kiihtyy jatkuvalla tahdilla aina jouluun saakka. Myynnillisesti suurimmat viikot ovat joulua edeltävät viikot eli viikot 51 ja 52, valikoimapäällikkö Maisa Vehviläinen SOK Marketkaupasta kertoo.

– Odotukset ovat kovat joulun kirjamyynnille. Tämä syksy on ollut kirjojen osalta kaupallisesti onnistunut. On ilmestynyt paljon hyvin myyviä kirjoja, ja aikuisten värityskirjojen suosio tulee lisäämään kirjamyyntiä entisestään.

S-ryhmän kaupoista kirjoja ostetaan eniten Prismoista. Kaikki 64 Prisma-myymälää myyvät kirjoja.

– Prisman verkkokaupan myynti on kasvanut, kuten kirjojen verkkokaupan myynti kokonaisuudessaan. Prisma verkkokaupan myynti ei ole kuitenkaan syönyt Prisman kivijalan myyntiä, vaan päinvastoin, verkkokaupan valikoima voi tukea kivijalan myymälän valikoimaa. Verkkokaupan valikoimasta löytyy myös sellaisia kirjoja, joita ei ole valikoimissa kivijalkamyymälöissä.

Prisman lisäksi kirjoja myyvät tietyt Sokokset: Joensuussa, Turussa, Jyväskylässä, Kuopiossa, Lahdessa, Helsingissä ja Tampereella.

Pokkareita myydään osassa S-marketteja ja Sale- ja Alepa-pienmyymälöitä.

Kirjalahjat lapsille ja aikuisille

Valikoimapäällikkö Maisa Vehviläinen listaa joulun 2015 kirjalahjavinkit:

Ilkka Remeksen Jäätyvä helvetti (WSOY 2015) sopii kaikille jännityksen ystäville. Remeksen kirjat ovat joululahjojen kestosuosikkeja.

David Lagercrantzin Se mikä ei tapa (WSOY 2015, suomentanut Outi Menna) on myös hyvä valinta jännärien ystäville. Teos jatkaa Stieg Larssonin Millennium-trilogiaa.

Sofi Oksasen Norma (Like 2015) on tämän syksyn odotetuimpia uutuusromaaneja. Myös Normassa on jännityskirjan piirteitä.

Jari Litmasen elämäkerta Litmanen 10 (Tammi 2015) on osin Litmasen itsensä kirjoittama ja runsaasti kuvitettu. Kirja sopii urheilufaneille.

Guinnes World Records 2016 (Sanoma Media Finland) on koko perheen hauska ja hyödyllinen tietokirja.

Tatun ja Patun ihmeellinen joulu (Otava 2015) jatkaa Aino Havukaisen ja Sami Toivosen suosittua Tatu ja Patu -lastenkirjasarjaa. Kirja on täynnä jouluisia kommelluksia ja hassusti sujuvia jouluperinteitä. Kirja on myynnissä kaikissa Prismoissa, mutta ei verkkokaupassa.

Finlandia-voittajaa, Laura Lindstedtin Oneironia, myydään tietysti myös.

Myös S-ryhmä on mukana aikuisten värityskirjojen buumissa. Erityisesti Prismoissa on panostettu syksyn mittaan laajaan värityskirjojen valikoimaan.