Koronan kotitestejä saatavilla laajasti ympäri Kymenlaaksoa


10.1.2022

S-ryhmä toi kotona tehtävät koronan antigeenitestit myyntiin toukokuun 2021 lopussa. S-ryhmän toimipaikoissa myydään sekä monipakkauksia että yksittäispakattuja testejä, joita on saatavilla myös KSO:n marketeista ympäri Kymenlaaksoa.

Ennätyskovan kysynnän myötä kotitestien saatavuuksissa on voinut olla paikoin puutteita, mutta testejä saapuu myymälöihin tasaiseen tahtiin, joten tuotteita ei ole tarpeen ostaa varastoon, vaan niitä voi hakea marketeista tarpeen mukaan.

 

Ostorajoitus voimassa toistaiseksi

KSO:lla on toistaiseksi käytössä ostorajoitus saatavuuden ylläpitämiseksi. Yksittäispakattuja kotitestejä voi ostaa enintää 6 kpl /per ostokerta ja monipakkauksia, joissa on 5 kotitestiä, voi ostaa 1 kpl / per ostokerta.

 

Uudet ja edullisemmat hinnat 1.1. alkaen

S-ryhmä laski testien hintaa 1.1.2022 alkaen. Uudet hinnat ovat tästä lähtien olleet 3,89 euroa /yksittäispakattu testi tai 19,45 euroa / 5kpl:n pakkaus.

Kymenlaakson alueella kotitestejä on myynnissä kaikissa KSO:n market-ketjuissa:

  • Prismat
  • S-marketit
  • Salet
  • ABC-asemien marketit
  • Sokokset ja Emotionit
  • S-rauta Hamina

 

Hyvä tietää kotitesteistä

S-ryhmän kaupoissa myytävät antigeenitestit soveltuvat akuutin koronatartunnan toteamiseen. Antigeenitestit tunnistavat tartunnan parhaiten, kun oireiden alkamisesta on kulunut korkeintaan viisi päivää. Huomioitavaa on, ettei kotitesti korvaa terveydenhuollossa tehtävää koronatestiä. Kotitestin tulosten perusteella ei tehdä hoitopäätöksiä eikä vapauteta tartuntatautilääkärin määräämästä eristyksestä tai karanteenista.

Lisätietoa kotitesteistä sekä ohjeet kotitestin ottamiseen löytyy THL:n sivuilta täältä.