Kotkan Seurahuoneella aloitetaan mittavat uudistukset


5.6.2018

Kymen Seudun Osuuskauppa aloittaa Sokos Hotel Seurahuoneella mittavat uudistukset elokuussa 2018 – 7 miljoonan investoinnissa uusitaan kaikki ravintolat sekä 100 hotellihuonetta

Kotkan Seurahuoneella aloitetaan mittavat uudistukset – 7 miljoonan investoinnissa uusitaan kaikki ravintolat sekä 100 hotellihuonetta

Kymen Seudun Osuuskauppa aloittaa Sokos Hotel Seurahuoneella mittavat uudistukset elokuussa 2018.

Kotkalaisia sekä turisteja 1960-luvulta palvellut Seurahuone on tunnettu maamerkki Keskuskadun varrella. Kiinteistö on alun perin rakennettu Kymenlaakson Työväen Säästöpankin pääkonttoriksi ja rakennuksen suunnittelivat maineikkaat arkkitehdit Kaija ja Heikki Siren. Seurahuoneen avajaisia vietettiin 5.10.1961 ja tästä lähtien se on toiminut samassa rakennuksessa aina tähän päivään saakka.

”Maakunnallisena toimijana haluamme olla mukana kehittämässä Kymenlaakson matkailua sekä tuoda omalla panostuksellamme niin paikallisille kuin Kotkassa vieraileville uuden viihtyisän kohtaamispaikan.” kertoo KSO:n toimitusjohtaja Harri Miettinen.

Ensimmäisessä vaiheessa remontti käsittää taloteknisten töiden lisäksi kaikki Seurahuoneen ravintolat sekä hotellin vastaanoton. Merkittävin ja näkyvin osa uudistusta tulee olemaan kokonaan uudenlaisen ravintolatarjonnan saapuminen kaupunkiin. Täysin uusittu Amarillo ja Frans & Rosalie sekä uutena konseptina ravintola VENN. Ravintolat muodostavat katutasossa ravintolamaailman ja niistä on esteetön näkymä ravintolasta toiseen. Kaiken tämän keskelle tulee viihtymiskeskuksen sydän – suuri avokeittiö, jonka toimintaa myös asiakkaat pääsevät seuraamaan.

”Kaikki ja vähän enemmän – Sinulle. Näillä sanoin uudistuksen jälkeistä Seurahuonetta voi kuvailla. Ravintolatarjonnasta löytyy niin ranskalaisen bistron helmiä kuin mad mex -herkkuja – vanhoja klassikko annoksia unohtamatta. Kaupunkiin saapuu myös täysin uusi ravintola – VENN. Täällä viinien, oluiden, cocktailien sekä mocktailien ystävät voivat viettää aikaa nautiskellen hyvästä juomasta sekä rennosta ilmapiiristä.” kertoo KSO:n toimialajohtaja Mikko Virtanen.

Ravintoloiden uudistukset alkavat elokuussa ja valmista on marraskuussa. Uudistuksen ajan asiakkaita palvelee jokin nykyisistä ravintoloista.

Remontin toisessa vaiheessa uusitaan 100 hotellihuonetta. Huoneiden suunnittelusta on vastannut kotkalaislähtöinen sisustusarkkitehti Marko Paananen. Suunnittelussa on pidetty tärkeänä lähtökohtana asiakkaan huomioimista sekä elämyksen tarjoamista kotkalaisella vivahteella.

Ensimmäisen vaiheen investoinnin kokonaisarvo on noin 4 miljoonaa euroa. Uudistuksen myötä myös henkilökunnan määrä tulee kasvamaan, joiden rekrytoinnit aloitetaan syksyllä.

Original Sokos Hotel Seurahuone on 168 hotellihuoneen, kolmen ravintolan ja kokoustilojen kokonaisuus, joka palvelee niin paikallisia, turisteja kuin liikematkustajia. Seurahuoneella työskentelee päivittäin 70-80 henkeä.

Lisätietoja: KSO:n matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Mikko Virtanen, p. 010 7625 401.