KSO ja Hämeenmaa pistävät autokauppojensa hynttyyt yhteen


3.6.2020

 

Osuuskauppa Hämeenmaan ja Kymen Seudun Osuuskaupan (KSO) autokaupan liiketoiminnot fuusioidaan. Tavoitteena on palvella paikallisia asiakasomistajia entistä paremmin sekä turvata alueen autokaupan palveluiden jatkuminen ja myös kehittää palvelutarjontaa tulevaisuudessa.

Hämeenmaan omistamalla Vesijärven Auto Oy:llä on liiketoimintaa kolmessa kaupungissa ja viidessä eri autotalossa: Vesijärven Auto ja FordStore Lahdessa, Nelipyörä Paroisilla ja Terra Hämeenlinnassa sekä Nelipyörä Helletorpassa ja Veikkari Hyvinkäällä. KSO:n autokaupan yhtiöt Ympäristön Auto Oy ja Etelä-Kymen Auto Oy toimivat Kotkassa ja Kouvolassa.

Hämeenmaa omistaa uudesta, vielä nimeämättömästä yhtiöstä 80 prosenttia ja KSO 20 prosenttia. Yhtiöiden nykyinen henkilöstö siirtyy uuteen yhtiöön ns. vanhoina työntekijöinä. Tavoitteena on, että fuusio toteutuu 1.1.2021. Toteutuakseen fuusio edellyttää kilpailuviranomaisten hyväksynnän.

– Autokaupassa on tapahtunut isoja muutoksia viime vuosina. Alan rakenteet ovat muuttuneet voimakkaasti, kun toimijat ovat hakeneet ”isompia hartioita” itselleen. Tämän fuusion tavoitteena on varmistaa entistä laadukkaampi ja osaavampi autokaupan tarjonta asiakasomistajillemme. Fuusiolla haetaan myös lisävolyymia ja muita synergiahyötyjä, Hämeenmaan toimitusjohtaja Olli Vormisto kertoo.

Hämeenmaan ja KSO:n autokaupat toimivat maantieteellisesti melko lähellä toisiaan, ja lisäksi niiden merkkiedustukset ovat lähes identtiset.

– Haluamme myös jatkossa tarjota Kymenlaaksossa laadukkaita autoliiketoiminnan palveluita. Fuusion mahdollistumisen kannalta olennaista oli myös se, että autokauppojemme päämerkit ovat samat, toteaa Kymen Seudun Osuuskaupan toimitusjohtaja Harri Miettinen.

Fuusion jälkeen merkkiedustukset ovat Ford (Lahti, Hyvinkää, Hämeenlinna, Kotka ja Kouvola), Toyota (Lahti, Hyvinkää, Hämeenlinna ja Kotka), Škoda (Hyvinkää ja Hämeenlinna), Kia (Hyvinkää ja Kouvola), Mitsubishi (Hyvinkää ja Kouvola) sekä Peugeot (Kotka ja Kouvola).