KSO jatkaa uusiutuvan energian tuotannon kasvattamista toimipaikoissaan


18.9.2020

Kymen Seudun Osuuskauppa (KSO) on panostanut uusiutuvan energian tuotantoon merkittävästi viime vuosina. Osana laajempaa uudistuvan energian ja energiatehokkuuden kehittämishanketta, KSO rakennutti viime vuonna sekä Kouvolan että Kotkan Prismojen katoille aurinkovoimalaitokset sekä vaihtoi myymälöiden valaistukset LED-valaisimiksi. Energiatehokkuuteen kiinnitetään erityistä huomiota myös toimipaikkojen uudistus- ja rakennushankkeissa esimerkiksi kylmäkalusteiden hankinnoissa sekä talotekniikkaa suunnitellessa.

KSO jatkaa aurinkosähköjärjestelmien asennuksia tämän syksyn aikana. Järjestelmiä on tulossa Sokos Hotel Vaakunan, Ympäristön Auto Kouvolan, S-market Tornionmäen, S-market Kausalan, Sale Kauppalankadun sekä Sale Pyhtään katoille. Aurinkopaneeleita asennetaan yhteensä 1 104 kappaletta, joiden tuotantomäärä on 352 000 kWh. Kyseinen tuotantomäärä vastaa 20 sähkölämmitteisen omakotitalon vuosikulutusta tai 2 346 600 sähköautolla ajettua kilometriä.

– KSO jatkaa investoinneillaan työtä puhtaamman Kymenlaakson puolesta. Aurinkosähköjärjestelmistä syntyvä taloudellinen säästö on myös merkittävä, kun se alentaa 10-15 % toimipaikan vuosittaisesta sähkönkulutuksesta, kertoo KSO:n talousjohtaja Jukka Virenius.

Kymen Seudun Osuuskauppa toteuttaa hankkeen yhdessä S-Voiman kanssa.

 

S-ryhmä on Suomen suurin ei-teollinen sähkönkuluttaja. Se tuottaa jo 60 prosenttia käyttämästään sähköstä omalla uusiutuvalla energialla, ja ryhmän tavoitteena on nostaa määrä 80 prosenttiin vuoden 2025 loppuun mennessä. Hiilidioksidipäästöjään kaupparyhmä on sitoutunut leikkaamaan 60 prosenttia vuodesta 2015 vuoteen 2030. Vuoden 2018 lopussa pudotus oli jo 38 prosenttia.

Lisää S-ryhmän ilmastotavoitteista: https://www.s-kanava.fi/web/s-ryhma/vuosikatsaus/ilmasto