Kuukauden idea: Yhdistä kulttuurimatkaan myös kulturelli yöpaikka


20.7.2017

Suomalaista designia, historian havinaa, Armi ja Danny – hotellihuone voi olla täynnä tarinoita ja kulttuuria. Lue vinkit ja valitse suosikkisi kulttuurin täyteisistä hotellihuoneista!

Suomen kesä kukoistaa, ja monessa kaupungissa nautitaan kesäteattereista ja festivaaleista vielä pitkälle elokuun loppuun. Hypätkää kaveriporukalla auton tai junan kyytiin ja lähtekää viettämään kulttuuriviikonloppua – ja yöpymään kulttuuria henkivään hotellihuoneeseen. 
 
Elokuu on täynnä toinen toistaan kiinnostavampia kulttuuritapahtumia ympäri Suomen. Sokos Hotellit tarjoavat myös tavallista spesiaalimpia yöpymisvaihtoehtoja niille, jotka haluavat viedä kulttuurilomansa täysillä loppuun asti.
 

Helsingissä vaihtoehtoja eri aikakausilta

 
Elokuu on Helsingissä kulttuurin ilotulitusta, kun Helsingin juhlaviikot käynnistyvät. 17.8–3.9. vietettävä monitaidefestivaali tarjoaa jokaiselle jotakin: musiikkia, tanssia, teatteria, elokuvaa, kuvataidetta… Lista on pitkä. Lisäksi kesäteatterit, kaupunginosatapahtumat, näyttelyt ja keikat hemmottelevat kulttuurinnälkäisiä. 
 
Kruunatkaa vierailunne Solo Sokos Hotel Tornin joko art deco- tai jugend-tyyliin sisustetussa hotellihuoneessa. Hotellin menneiden vuosikymmenten glamouria henkivät huoneet jatkavat kulttuuritunnelmaa.
 
Mikäli olette nykyaikaisemman sisustuksen ystäviä, suunnatkaa Original Sokos Hotel Presidenttiin, jonka uusitut huoneet vievät asukkaansa esimerkiksi juhannustunnelmiin tai talvimyrskyn keskelle – suomalaisiin ilmiöihin ja pohjoisen tarinoihin. Sisustuksesta vastaa suomalainen design-yritys Ivana Helsinki suunnittelijanaan Paola Suhonen.
 
Jos pääkaupunkiseudun muutkin kulttuuririennot kiinnostavat, mutta haluatte yöpaikalta jotain erikoista, astukaa Original Sokos Hotel Vantaan Huoneeseen 105. Polarartistien toteuttamassa huoneessa pääsette pitämään hauskaa suomalaisen musiikin kirkkaiden ja nostalgisten tähtien kuten Armin ja Dannyn kanssa. 
 

Urheilun ja musiikin ystäville luksusta Lahdesssa

 
Lahti tarjoaa monenlaista kulttuuria, kuten urheilua ja musiikkia. FC Lahden Veikkausliiga pelejä pääsee seuraamaan pitkälle syksyyn Kisapuiston stadionilla. Tiesitkö, että Kisapuisto valmistui Helsingin olympialaisiin vuonna 1952?
 
Sibeliustalon pääsalissa pääsee kuuntelemaan elokuussa Suomen a cappella -yhtyeiden tähtikaartia, kun Lauluyhtye Rajaton esiintyy yhdessä Lahden Sinfoniaorkesterin kanssa 16.-18.8. Ensimmäisessä konsertissa fiilistellään Abbaa, toisessa jammaillaan Beatlesiä ja kolmannessa ilmoille kajahtaa Queeniä. Valitkaa suosikkinne tai käykää kuuntelemassa kaikki!
 
Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuone on hotelli, joka on niittänyt mainetta myös kansainvälisesti. Vuonna 2015 se valittiin World Luxury Hotel Award -gaalassa Euroopan parhaaksi kaupunkihotelliksi. Kyseisessä hotellissa on yöpynyt arvovieraita 1890-luvulta asti, esimerkiksi marsalkka Mannerheim ja Ruotsin kuninkaalliset. Historian ja kulttuurin havina on Lahden Seurahuoneella lähes käsin kosketeltavissa!
 

Jenkkilukiosta suomalaiseen saaristolaismaisemaan Vaasassa

 
Hiusgeeliä, lukiojengejä, rakkautta – kukapa ei rakastaisi Greasea? Rampin kesäteatteri on tuonut kyseisen klassikon Tropiclandian rantaan, jossa näytelmää on esitetty heinäkuun alusta saakka. Elokuun alkupuolella on kuitenkin vielä useampi näytös, joten innokkaimpien kesäteatterifanien kannattaa varata pieni Vaasan reissu kalenteriinsa.
 
50-luvun chicagolaiseen lukioon ei Original Sokos Hotel Vaakunasta pääse aikamatkalle, mutta erilaisia teemahuoneita on lukuisia. Saaristohuone lennättää 1920-luvun saaristolaiselämään, ja Vaasa-huone esittelee kaupungin historiaa 1920–1960-luvuilta. Norrskär-huone on kuin moderni rantamökki, kun taas Ateljé-huoneessa tuntuu kuin olisi taidegalleriassa. Metsä-huoneessa pääsee kosketuksiin luonnon kanssa, ja Pilvi-huoneen sinivalkoisissa sävyissä nukkuu kuin pumpulissa.