Kymen Seudun Osuuskaupan edustajistovaalien ehdokasasettelu alkaa – nyt on aika etsiä uusia paikallisvaikuttajia


11.2.2021

S-ryhmän alueosuuskaupat ovat jäsentensä omistamia yrityksiä, jonka päätöksentekoon jäsenet voivat ottaa monella tapaa osaa. Jäseniä osuuskaupoissa edustaa edustajisto, joka valitaan vaaleilla osuuskaupan jäsenistä eli asiakasomistajista joka neljäs vuosi.

Edustajisto muun muassa päättää osuuskaupan säännöistä, vahvistaa edellisen vuoden tilinpäätöksen ja päättää ylijäämän käytöstä sekä valitsee hallintoneuvoston jäsenet ja tilintarkastajat.

Näin vaalit etenevät

Kymen Seudun Osuuskaupan (KSO) ehdokasasettelu alkaa 15.2. ja jatkuu aina 12.3.2021 klo 15 saakka. Osuuskaupan vaaleissa voi olla ehdokkaana jäsen, joka on hyväksytty osuuskaupan jäseneksi vaalivuotta edeltäneen vuoden loppuun mennessä, on maksanut osuusmaksun, on täysivaltainen jäsen ja asuu jäsenalueella. Osuuskaupan vaalisivuille, jotka löytyvät osoitteesta www.kymenseudunosuuskauppa.fi on koottu helpot ohjeet ehdokkaaksi ryhtymiseen.

– Edustajiston jäsenten ei tarvitse olla minkään tietyn alan ammattilaisia. Tärkeintä on kiinnostus oman asuinympäristönsä kehittämiseen ja näkemys siitä, miten osuuskauppa voisi olla oman toimintansa kautta tekemässä Kymenlaaksosta parempaa paikkaa elää, KSO:n toimitusjohtaja Harri Miettinen sanoo.

KSO:n vaalien äänestysaika on 17.5-28.5. Osuuskaupan edustajistoon valitaan yhteensä 50 jäsentä. Vaalien tulos julkistetaan 8.6.2021.
Vaalissa äänioikeutettuja ovat kaikki ennen vaalivuoden alkua jäseniksi hyväksytyt ja 15 vuotta täyttäneet osuuskaupan jäsenet.