Kymen Seudun Osuuskaupan toimet COVID-19- koronaviruksen hillitsemiseksi

maaliskuu 19, 2020

Päivitetty 8.4.2020

 

Uskaltaako toimipaikoissanne asioida?

Toimipaikoissamme pidetään nyt korostetusti huolta siivouksesta ja hygieniasta. Jokainen asiakas voi alentaa omaa tartuntariskiään pitämällä huolta omasta käsihygieniastaan.

Myymälöistä löytyy käsienpesupiste pullonpalautusautomaattien läheisyydestä, hotelleissa ja ravintoloissa huoneissa ja WC-tiloissa. Myös käsidesejä on asetettu tarpeen ja mahdollisuuksien mukaan esille. Jos toimipaikassa asioidessa alkaa yskittää, on tärkeää muistaa suojata suu nenäliinalla tai yskiä hihaan. Toisiin asiakkaisiin ja henkilökuntaan tulee pitää riittävä, vähintään metrin väli.

Jos taas epäilee olevansa sairas tai läheinen on sairastunut, suosittelemme käyttämään ruoan verkkokauppaa, mikäli se omalla alueella on vain mahdollista. Foodie.fi-tilausten yhteydessä voit jättää viestin kuljettajalle, että tilaus jätetään oven taakse.

 

Mitä asiakkaiden tulisi huomioida kaupassa käydessään?


Noudata aina hyvää käsihygieniaa. Kädet on hyvä pestä ennen kaupassa asiointia ja myös sen jälkeen. Useimmista myymälöistä löytyy käsienpesupiste, yleensä pullonpalautusautomaattien läheisyydestä.

Suojaa suusi ja nenäsi nenäliinalla tai hihalla aina kuin yskit tai aivastat. Pidä myös vähintään metrin väli muihin asiakkaisiin ja työntekijöihin. Ethän saavu myymälään edes pienessä nuhassa.

 

Riskiryhmien asiointi kaupassa

Ensisijaisesti suosittelemme riskiryhmäläisille ruoan verkkokauppaa, jossa tilaus jätetään oven ulkopuolelle. Toinen hyvä vaihtoehto on pyytää apua ystäviltä, sukulaisilta tai naapureilta. Jos kauppareissulle kuitenkin on pakko lähteä itse, aamun ensimmäiset aukiolotunnit ovat arviomme mukaan kokonaisuutena turvallisimmat, sillä silloin kaupassa on keskimäärin rauhallista, ilmassa vähiten taudinaiheuttajia ja hyllyssä tuotteet uusia.

 

Riittääkö tavara varmasti kaupoissa?

Myymälöihimme tulee joka päivä lisää tavaraa, eikä syytä huoleen ole. Yksittäiset tuotealueet voivat olla kasvaneen kysynnän takia hetkellisesti loppu, mutta logistiikka toimii eikä tavaravirta ole katkeamassa.

 

Verkkokauppamme Kotkassa, Kouvolassa ja Haminassa palvelee myös kotikaranteenissa olevia

Ruoan verkkokauppamme Prisma Kouvolassa ja Prisma Kotkassa palvelee asiakkaita sekä nouto- että kotiinkuljetuspalvelulla. Mikäli henkilö on karanteenissa, tulee se kertoa tilatessa, jolloin tilaus voidaan jättää oven ulkopuolelle.

Osassa S-marketteja on myös aloitettu ruoan keräilypalvelu. Lue lisää: kymenseudunosuuskauppa.fi/palvelut/s-market-kerailypalvelu/

 

Tehostettu pintojen puhdistus ja käsihygienia kaikissa toimipaikoissamme

Tärkeä keino ehkäistä tartuntoja on hyvästä käsihygieniasta huolehtiminen. Toimipaikoissamme tehdään tehostettuja kosketuspintojen puhdistuksia. Tähän kuuluvat pinnat, jotka ovat asiakkaiden ja henkilökunnan kosketuspintoja mm. maksupäätteiden näppäimistöt ja kosketusnäytöt sekä hedelmävaa’at.

 

Ravintoloita ja hotelli suljetaan asteittain


COVID-19-koronaviruspandemia vaikuttaa tällä hetkellä erityisesti matkailu- ja ravitsemistoimialaan Suomessa. Kysyntä ja asiakasmäärät ovat hotelleissa ja ravintoloissa vähentyneet merkittävästi, ja arvio on, että tilanne tulee vaikeutumaan edelleen. Tästä johtuen Kymen Seudun Osuuskauppa sulkee asteittain ravintoloita kysynnän hiipumisen johdosta sekä varotoimenpiteenä epidemian levittämisen rajoittamiseksi.

Kotkassa suljetaan Amarillo, Prisman Pizza&Buffa, Frans & Rosalie, Players Sports Bar, Ravintola Karoliina, Presso Pasaati, Presso Prisma Kotka sekä Public Corner.

Kouvolassa suljetaan Amarillo, Coffee House, Prisman Pizza&Buffa, Hospoda Papirna Kuusankoski, Presso Prisma Kouvola, Rosso Kuusankoski, Rosso Kuovola, Prisma Cafe sekä Pub Old Tom.

Ravintolat avautuvat, kun yleinen tilanne sen sallii.

Origina Sokos Hotel Vaakuna suljetaan 30.3. alkaen.

 

Avoinna olevat ravintolat ja ravintolaruoan kotiinkuljetuspalvelu Kotka, Kouvola ja Hamina


KSO:n ravintoloista avoinna ovat toistaiseksi Hesburgerit, VENN sekä ABC-liikennemyymälöiden ravintolat. Avoinna olevien ravintoloiden tuotteet myydään take away-myyntinä, myös ABC-liikennemyymäläravintoloiden.

KSO aloitti 6.4. ravintolaruoan kotiinkuljetuspalvelun. Lisätietoa ja tilaukset: kymenseudunosuuskauppa.fi/ravintoloiden-kotiinkuljetus/

Ravintoloiden voimassaolevat aukioloajat löytyvät osoitteesta raflaamo.fi ja abcasemat.fi

 

Avoinna olevat marketit


KSO:n marketit palvelevat toistaiseksi normaalein aukioloajoin. Toimipaikkojen aukioloajat voi tarkistaa osoitteesta tältä verkkosivulta kohdasta Palvelut.

 • Kirjoita sivun ylhäältä löytyvään hakukenttään hakemasi myymälän nimi, esim. S-market Pasaati

 

Avoinna olevat S-Pankkipisteet

 

KSO:n asiakasomistaja ja S-Pankkipisteet palvelevat toistaiseksi normaalein aukioloajoin. Voit myös halutessasi ottaa yhteyttä heihin puhelimitse p. 010-7635208 (0,0835 €/puhelu + 0,1209 €/min)

 

Avoinna olevat ABC-liikennemyymälät


KSO:n ABC-liikennemyymälät palvelevat toistaiseksi normaalein aukioloajoin. Asemat tarjoilevat edelleen ruoka-annoksia mutta ruokailutilat asemien sisällä on suljettu. Annokset voi tilata helposti mukaan ABC-mobiililla tai tarjoilutiskiltä. Toimipaikkojen aukioloajat voi tarkistaa osoitteesta abcasemat.fi

 • ABC-liikennemyymälöiden ravintolat palvelevat ainoastaan noutomyyntinä. 

 

Avoinna olevat Sokos ja Emotion myymälät


KSO:n Sokokset ja Emotionit palvelevat seuraavasti:

 • Sokos Kotka, ma-pe 10-18 | la 10-16 | su 12-16
 • Sokos Kouvola, ma-pe 10-18 | la 10-16 | su 12-16
 • Emotion Hamina, ma-pe 10-17 | la 10-16 | su suljettu
 • Emotion Kouvola, ma-pe 10-17 | la 10-16 | su suljettu

 

Avoinna olevat parturi-kampaamot


KSO:n Parturi-kampaamot palvelevat seuraavasti:

 • Emotion Hamina parturi-kampaamo, ma-pe 10-17 | la 10-14 | su suljettu
 • Emotion Prisma Kouvola parturi-kampaamo, ma-pe 10-17 | la 10-16 | su suljettu
 • Hiuspalvelu Prisma Kotka, ma-pe 8-18 | la 8-15 | su suljettu
 • Hiuspalvelu Pasaati Kotka, suljettu toistaiseksi
 • Hiuspalvelu Karkkari,  suljettu toistaiseksi

 

Avoinna olevat autokaupat ja auton huoltopalvelut


KSO:n autotalot palvelevat toistaiseksi normaalein aukioloajoin.
Lisätiedot ja aukioloajat ksoautotalot.fi