Lappeenrannan S-market Pallo pyörii työhyvinvoinnin tahdissa


15.10.2013

S-ryhmän vuoden 2013 parhaat työyhteisöt ovat Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan S-market Koskenkorva, Etelä-Karjalan Osuuskaupan S-market Pallo sekä Osuuskauppa Hämeenmaan Sale Poltinaho.

S-market Pallon marketpäällikkö Anssi Mannisen ja apulaismarketpäällikkö Minna Revon mielestä työkykyyn kannattaa satsata, sillä se heijastuu suoraan myös asiakkaiden kokemuksiin.

 

Tänä vuonna S-Työvirekilpailussa haettiin erityisesti työyhteisöä, jossa esimies huolehtii työkyvystä ja on aidosti kiinnostunut henkilöstön työhyvinvoinnista.

Lappeenrannan S-market Pallon päällikkö Anssi Manninen huolehtii työryhmän työkyvystä arjen tekojen kautta: uudet työntekijät perehdytetään, uuden oppimiseen ja kehittymiseen kannustetaan sekä orastavat työkyvyn haasteet pyritään havaitsemaan ajoissa.

Aamunsa Anssi Manninen aloittaa myymäläkierroksella.

– Vaihdan henkilöstön kanssa kuulumiset sekä autan tarvittaessa kuorman purussa ja kassalla. Haluan olla ajan tasalla myymälän tilanteesta, niin henkilöstön, tuotteiden kuin asiakkaiden kannalta, Anssi Manninen kertoo.

Avoin ilmapiiri

Manninen pyrkii siihen, että vaikeammistakin asioista voi jutella.

– Kun ongelmat havaitaan ajoissa ja niihin tartutaan heti, ne eivät paisu. Ratkaisu voi löytyä pienilläkin uudistuksilla. Meidän työporukka tukee myös mahtavasti toisiaan ja puhaltaa yhteen hiileen, Anssi Manninen toteaa.

S-market Pallossa kaveria autetaan aina. Työkaverin työt ovat tuttuja, sillä jokainen tekee kaikkia vuoroja.

Yhteiset pelisäännöt

S-market Pallon hyvä henki syntyi uuden myymälän avaukseen liittyneessä valmennuksessa kolme vuotta sitten.

– Porukka hitsautui ryhmäksi ja sovimme yhteiset pelisäännöt, joista kaikki pitävät edelleen päivittäin kiinni, apulaismarketpäällikkö Minna Repo sanoo.

Henkilöstön yhteisenä tavoitteena on pitää myymälä siistinä ja turvallisena. Myös työskentelytapoihin ja ergonomiaan kiinnitetään jatkuvasti huomiota.

S-Työvirediplomin lisäksi palkitut työyhteisöt saivat LähiTapiola Eläkeyhtiön työhyvinvointistipendit.

S-Työvirekilpailun kunniamaininnat 2013

Sale Jynkkä, Osuuskauppa PeeÄssä
ABC Tupos, Osuuskauppa Arina
Käyttötavarakaupan ketjuohjaus, valikoima ja hankinta, kehitystiimi, SOK