Martat ja S-ryhmä yhdessä näkyvästi esillä kesän SuomiAreenassa


4.7.2017

S-ryhmä ja Marttaliitto ovat tänä kesänä yhdessä näkyvästi esillä SuomiAreenassa. Viikon ohjelmassa ovat suomalaisen ruuan tulevaisuutta käsittelevä paneelikeskustelu, torivartissa puhutaan kasvisten ja vihannesten makumuistoista sekä lasten terveellisestä syömisestä ja Ässäkokkiteltalla maistellaan satokauden vihanneksia. Yhteistyö SuomiAreenassa on osa S-ryhmän ja Marttaliiton kumppanuussopimusta.

Elämmekö ruokakuplassa? –paneelissa keskustellaan ruokapolitiikan tulevaisuudesta

Syömmekö itsemme ja maailman sairaaksi? Teemmekö herkullisia, eettisiä ja kohtuullisia valintoja kestävästi? Miten voisimme puhkaista turhat ruokakuplat? Näistä keskustellaan maanantaina 10.7 klo 11.45 – 13:00, Puuvillantehtaalla Elämmekö ruokakuplassa –paneelissa?

Keskustelijoina maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä, tulevaisuudentutkija Ilkka Halava, SOK:n pääjohtaja Taavi Heikkilä, ruokakulttuuriprofessori Johanna Mäkelä sekä MEP, Marttaliiton hallituksen varapuheenjohtaja Sirpa Pietikäinen. Keskustelua kommentoivat köyhyystutkija Maria Ohisalo, ja Liberan toiminnanjohtaja Heikki Pursiainen.

Juontajina toimivat SOK:n yhteiskuntasuhdepäällikkö Olli-Pekka Koljonen sekä Marttaliiton pääsihteeri Marianne Heikkilä.

Torivartissa lasten terveellinen ruoka – pienten suuri asia

Torivartissa tiistaina 11.7 klo 14:40 – 15:00 keskustellaan kasvisten ja vihannesten makumuistoista sekä lasten terveellisestä syömisestä.

Miltä kasvikset maistuvat ja mitä lapsuusmuistoja vihanneksiin liittyy? Miten lasten terveellinen ruoka vaikuttaa hyvinvointiin? Miksi S-ryhmä ja Martat opettavat lapsille satokausiajattelua Ässäkokkikursseilla?

Torivartissa mukana MEP, Marttaliiton hallituksen varapuheenjohtaja Sirpa Pietikäinen, S-ryhmän vähittäiskaupan kaupallinen johtaja Ilkka Alarotu, Marttaliiton pääsihteeri Marianne Heikkilä ja diabeteslääkäri, TwoDads-asiantuntija Timo Valle.

Ässäkokkiteltalla maistellaan satokauden vihanneksia

Maanantaista keskiviikkoon Kansalaistorin Ässäkokkiteltalla on ohjelmaa koko perheelle: siellä pääsee maistelemaan, pilkkomaan ja tunnistamaan satokauden parhaita kasviksia. Teltalla kerrotaan S-ryhmän ja Marttojen yhteisestä Ässäkokki-kurssitoiminnasta.

S-ryhmä ja Martat pitävät eri puolilla maata yhteensä yli sata kurssia 7-12-vuotiaille lapsille. Kursseilla opetellaan arjen ruokataitoja ja satokausiajattelua, valmistetaan kasvispainotteinen ateria, leivotaan sekä suolaista että makeaa ja tehdään välipalaa. Ensimmäiset kurssit on jo järjestetty ja ne jatkuvat koko syyskauden 2017.