Mikä on riittävän kotimaista?


4.9.2015

Ruokaa markkinoidaan yhä enemmän kotimaisuudella, mutta mikä on riittävän kotimaista?

Lisävalaistusta aiheeseen alla sekä videolla, joka löytyy tästä linkistä.

Hyvää Suomesta on Ruokatieto Yhdistys ry:n myöntämä merkki elintarvikkeille, jotka on valmistettu Suomessa ja pääosin suomalaisista raaka-aineista. Hyvää Suomesta –merkkiä saa käyttää tuotteissa, jotka on valmistettu Suomessa ja joiden raaka-aineista vähintään 75 % on suomalaisia. Lihan, kalan, kananmunan ja maidon on oltava täysin suomalaista.

Sirkkalehtimerkki Kotimaiset Kasvikset ry:n sirkkalehtimerkki on suomalaisten puutarhatuotteiden – vihannesten, marjojen, hedelmien, kukkien sekä taimistotuotteiden ja ruokaperunan tuotemerkki. Tuotteiden kasvisraaka-aineet ovat kotimaisia ja Suomessa viljeltyjä, mutta jalosteiden muissa raaka-aineissa ei ole erityiskriteerejä. Sirkkalehtilipun käyttöoikeuden myöntää Kotimaiset Kasvikset ry.