Muuttoa ei tarvitse stressata


22.7.2013

Muuttaminen käy usein hermoille jo ennen varsinaisen urakan aloittamista. Hyvällä suunnittelulla ja aikaa säästävillä palveluilla muutto voi olla vaivatontakin.

Suomalaiset vaihtavat vakinaista asuinpaikkaa noin miljoona kertaa vuodessa, kertoo Tilastokeskus. Syksyisin etenkin nuoret muuttavat työ- ja opiskelupaikan perässä. Muutto ei kuitenkaan aina ole kaikkein odotetuin asia.

– Kaikenlaiset muutokset stressaavat ihmisiä ja muutoissa ei läheskään aina ole kyseessä toivottu elämäntilanteen muutos. Uuteen asuinympäristöön siirtyminen saattaa pelottaa ja sitten on tietenkin aina käytännön asiat, kuten mitä säilyttää uuteen kotiin ja mistä luopua, sanoo myyntiedustaja Aki Welander Niemi Palveluista.

Muuttostressiä helpotetaan nykyisin yhä useammin ostamalla palveluja muuttofirmoilta. Niemen asiakkaita ovat yhtä lailla opiskelijat, eläkeläiset kuin lapsiperheetkin. Muuttopalveluiden hinta ei välttämättä poikkea talkootyönä tehdystä muutosta.

– Kun käymme asiakkaan luona arvioimassa muuton aikatauluja ja kustannuksia, huomataan usein, että palveluna ostetun muuton kustannukset eivät ole omatoimimuuttoa suuremmat. Tarjoilut talkooporukalle ja omaisuudelle tapahtuneet vahingot huonosti pakattujen tuotteiden vuoksi saattavat maksaa pitkän pennin, Welander kertoo kokemuksistaan.

Omatoimimuuttajillekin apua

Vaikka muuton suorittaisikin omatoimisesti, voi yksittäisillä palveluilla helpottaa hommaa. Huonekaluja ei henkilöautolla helposti siirrellä, joten pakettiauton vuokraaminen tulee usein kyseeseen. Muuttoautoa vuokratessa kannattaa huomioida etenkin auton koko sekä se, onko kyseessä tunti- vai vuorokausiveloitus.

– Auton sisä- ja ulkomitat kannattaa miettiä tarkkaan sen mukaan, minkä kokoisia tavaroita aikoo kuljettaa ja millaisiin parkkiluoliin tai porttikonkeihin pakettiautolla halutaan päästä. Muuton kestolla on myös tapana venyä, jolloin tuntiveloitteisten pakettiautojen lisätuntien hinnat saattavat yllättää. Mahdollisuuksien mukaan muuttopäiväksi kannattaa sopia jokin muu päivä kuin kuun ensimmäinen viikonloppu, jolloin pakettiautoilla on eniten kysyntää., sanoo myynti- ja markkinointijohtaja Antti Laakso Hertziltä.

Talkooporukan aikaa ja vaivaa saa säästettyä hyvillä laatikoilla ja pakkausmateriaaleilla.

– Kunnolliset laatikot ja pakkausmateriaalit saa muutamalla kympillä. Kun laatikko on tilava, ei niitä tarvitse kantaa eikä purkaa niin montaa eli tässä säästyy jo aikaakin. Silkkipaperiin pakatut astiat taas ovat laatikosta valmiit suoraan kaappiin, eivätkä vaadi tiskausta. Neuvomme mielellämme asiakkaitamme myös omatoimimuuttojen huolettomammassa toteutuksessa, Welander vinkkaa.

 

Hertz ja Niemi ovat sekä S-ryhmän bonusyhteistyökumppaneita, että toistensa kumppaneita. Hertzin asiakkaat saavat Niemeltä alennusta muuttolaatikoista sekä varastointipalveluista. Niemi taas hyödyntää Hertzin pakettiautokalustoa oman autokalustonsa sesonkiluonteisessa täydennystarpeessa.