Nyt tulee ensimmäinen Jouluhihna – perjantaina tiiraillaan jouluostoksia


18.12.2018

Tämä on nähty, tästä on tykätty ja siksi Suomen suosituin Facebook-livelähetys Hihna247 tulee taas. Prisman kassahihnan joululahja- ja ruokaostosten kulkue viihdyttää ihmiset kohti joulunviettoa perjantaina 21.12. kello 16–24.

Lähetys nähdään tuttuun tyyliin Prisman Facebook-sivulla. Jouluhihnan näyttämönä on jälleen Helsingin Kannelmäessä sijaitsevan Prisma Kaaren kassahihna numero 26.

Lähetyksen pääosassa ovat asiakkaiden jouluostokset: millaisia lahjoja suomalaiset hankkivat ja mitä herkkuja he joulupöytäänsä valitsevat?

– Hihna-ilmiön ympärille on kahden vuoden aikana syntynyt sitoutunut hihnaheimo. Sadat tuhannet ihmiset ovat hurmioituneet Hihnasta juhannuksena ja itsenäisyyspäivänä. Nyt näemme ensimmäisen Jouluhihnan, kaupallinen johtaja Ilkka Alarotu S-ryhmän vähittäiskaupasta kertoo.

Miljoonayleisön keränneen Hihnan suosiota on vaikea selittää. Se on yhteisöllisyyttä, se on viihdettä ja Hihnan voi halutessaan nähdä myös taiteena.

– Hihna kutkuttaa ihmisiä ehkä samalla tavalla kuin maailmanlaajuiseksi ilmiöksi kasvavat Autonomous Sensory Meridian Response eli ASMR-videot. Hihnakin on rauhallista, meditatiivista irtautumista arjesta, kuvailee tarinallistaja Marko Kulmala S-ryhmän vähittäiskaupasta.

Jouluhihnalla luvassa odottamattomia yllätyksiä

Hihnassa on ollut joka kerta mukana uusia yllätyselementtejä ja niin on myös Jouluhihnassa. Kuten yllätysten kanssa on tapana, niitä ei paljasteta etukäteen.

Todennäköistä on, että Jouluhihnassa nähdään arkiostosten lisäksi joululahjaostoksia leluista ja elektroniikasta pehmeisiin paketteihin ja urheiluvälineisiin.

– Uskomme, että Hihna tuo paikoin stressaavaan joulunaikaan iloa. Kassalle jonottaminen voikin olla jännittävää ja hauskaa, Prisma Kaaren johtaja Ilkka Riiali HOK-Elannosta toteaa.

Kassa, jossa Jouluhihnaa kuvataan, on selkeästi merkitty. Näin lähetykseen päätyvät vain halukkaiden ostokset.   


Hihna247 palkittiin Cannesin pronssileijonalla maailmanluokan viestintäoperaationa toukokuussa 2018.