Original Sokos Hotel Kotkan Seurahuoneen ja Kouvolan Vaakunan vastuullisuustyö palkittiin Sustainable Travel Finland -merkillä


Tunnustus on osoitus molemmissa hotelleissa tehtävästä pitkäjänteisestä työstä vastuullisen matkailun eteen.

24.2.2023

Sustainable Travel Finland (STF) on Visit Finlandin hallinnoima kansallinen kestävän matkailun ohjelma. Se ottaa huomioon kattavasti vastuullisuuden eri osa-alueet, ekologisen, sosiokulttuurisen ja taloudellisen kestävyyden.

STF-merkki auttaa matkailijoita tunnistamaan kohteet, jossa vastuullinen toiminta otetaan vakavasti. Se myönnetään vain Sustainable Travel Finland -ohjelman läpikäyneille, ja merkin saaneita kohteita myös arvioidaan säännöllisesti. Vaakunan ja Seurahuoneen merkit ovat voimassa 28.2.2024 asti.

Sustainable Travel Finland -merkki on konkreettinen osoitus siitä, että Vaakuna ja Seurahuone ovat sitoutuneet vastuulliseen toimintaan ja tekevät konkreettisia kestävän kehityksen mukaisia toimenpiteitä. Vastuullisuus ei ole trendi, vaan ainoa oikea toimintatapa. Matkustajat ja matkanjärjestäjät odottavat, että yritykset huolehtivat toimintansa olevan kestävän kehityksen periaatteiden mukaista, Business Finlandiin kuuluvan Visit Finlandin vastuullisen matkailun asiantuntija Hanna Muoniovaara kertoo.

Uusi tunnustus on upea saavutus ja tunnustus molempien hotellien pitkäjänteiselle vastuullisuustyölle. Sekä Seurahuone että Vaakuna ovat jo vuosia olleet maailman johtavan matkailualan ympäristömerkin, Green Keyn, sertifioituja kohteita. Hotelleissa kiinnitetään huomiota energian ja veden säästöön, jätehuollon käytäntöihin sekä ruokahävikin minimoimiseen. Toiminnassa suositaan ympäristömerkittyjä tuotteita ja kestävästi tuotettua ruokaa. Kehittämistyö näkyy myös henkilöstön korkeana vastuullisuusosaamisena, sanoo hotellinjohtaja Olli Järvinen.

Kymenlaaksossa Sustainable Travel Finland -merkin on nyt saavuttanut viisi majoitus- tai matkailukohdetta.
Sustainable Travel Finland-merkki on hieno saavutus osana esimerkillistä ja tavoitteellista vastuullisuustyötä, jolla on myönteisiä vaikutuksia myös matkailualueemme imagoon. Haluammekin rohkaista kaikkia Kymenlaakson matkailutoimijoita kehittämään toimintaansa, sillä olemme sitoutuneita edistämään kestävää matkailua maakunnassamme. Matkailuyritysten tueksi on luotu esimerkiksi maksuton Kymenlaakson kestävän matkailun pelikirja, jonka avulla pääsee alkuun, toteavat Visit Kotka-Haminan matkailujohtaja Ekaterina Miettinen ja Kouvolan kaupungin viestintä- ja markkinointipäällikkö Kirsi Vainio.

 

 

Kotkan Seurahuoneella vieraita palvelee:
– 164 hotellihuonetta
– Ravintolat: Bistro Frans & Rosalie, VENN ja Amarillo
– Meetings & Events -osasto
– 3 asiakas-/tilaussaunaa hotellin ylimmässä 8. kerroksessa
– Kuntosali ja Flex & Relax –tila

Kouvolan Vaakunan palvelukokonaisuuteen kuuluu:
– 170 hotellihuonetta
– Ravintola Bistro Frans & Rose
– Palkittu Meetings & Events -osasto
– 3 asiakas-/tilaussaunaa porealtaineen
– Kuntosali ja iWall