Original Sokos Hotel Seurahuoneen mittava uudistus on valmis


17.9.2019

Kotkan Original Sokos Hotel Seurahuoneen uudistus valmistui 2019.

Original Sokos Hotel Seurahuone Kotkan mit­ta­va uu­dis­tus on valmistunut heinäkuussa 2019. 

Huoneuudistuksen sisutusarkkitehti oli kotkalaislähtöinen ja mm. TV:n Inno-ohjelmasta tuttu Marko Paananen.

” Koko Original Sokos Hotel Seurahuoneen kantaosan huonesuunnittelu lähti liikkeelle siitä, että ajattelin Kotkaa vieraan silmin: rannikko- ja merikaupunkina. Minkälaisia kokemuksia voisi tarjota hotellivieraille, joille tietyt rannikon kokemukset voivat olla vieraitakin, vaikka ne olisivat kotkalaisille aivan tuttuja…

Toisena tärkeänä aspektina pidin talon arkkitehtuuria 50-luvun lopusta. Tämä näkyy pääasiassa käytävissä ja Kapteenin kerroksissa. Viimeisenä tärkeänä runkoajatuksena kaikelle suunnittelemalleni ajattelin myöskin sitä, että liian leikkisä ei koko hotelli voi olla, enemmänkin tasokas kuin riehakas. Tätä tukee kaikkien huoneiden harmoninen kokonaisuus”, taustoittaa Marko Paananen suunnittelun lähtökohtia.

Huoneuudistuksen jälkeen Original Sokos Hotel Seurahuoneella on 164 hotellihuonetta, joista 70 Standard Twin -huonetta on vuonna 2008 valmistuneessa lisäsiivessä skandinaavisella teemalla. Nyt vuoden 2019 huoneuudistus koski 16 perhehuonetta, 46 Standard Queen -huonetta, 26 Superior Queen -huonetta, 5 saunallista Superior Queen huonetta ja Kapteenin sviittiä.

Tee­ma­huo­neil­la on ha­lut­tu vas­ta­ta mat­kai­lun tren­dei­hin ja asiak­kai­den toi­vei­siin, niin työmatkustus- kuin vapaa-ajallakin. Ma­joi­tuk­sel­ta toi­vo­taan tänä päi­vä­nä yk­si­löl­li­syyt­tä, per­soo­nal­li­suut­ta ja eri­lai­sia tun­nel­mia. Työ­mat­kal­la ho­tel­li­huo­neel­ta toi­vo­taan eri asioi­ta kuin ka­ve­ri­po­ru­kan vii­kon­lop­pu­lo­mal­la tai lap­si­per­heen lomamatkalla.

” Isoista ikkunoista ja katutason läheisyydestä johtuen halusin Konehuoneisiin tumman ja vähän rajumman fiilingin, jossa värit ja materiaalit olisivat kokemuksellisesti laivan

konehuoneeseen viittaavat. Hienoista karheutta arvostaville vieraille, jotka eivät kavahda kattoon sijoitettua peiliä. Konehuoneessa ajattelin enemmän rajua, dynaamista ja karheampaa lähestymistapaa kuin klassisesti viihtyisää, enemmän menoa ja nuorekkuutta kuin muissa tyyleissä. Rohkeasti tummia seiniä ja metalliset sängynpäädyt…”, kertoo Paananen Konehuoneen ideologiasta.

” Beach House -huoneiden suunnittelussa olen ajatellut sekä pehmeyttä että raikkautta liittyen rannikolla vierailuun. Beach House on ajateltu värimaailmaltaan ja muodoiltaan tuttuna niille, joilla jo mielikuva siitä, miltä rannikolla asuminen länsimaissa näyttää. Värimaailma on päätavoitteiltaan raikas, mutta muodoilla ja valaistuksella tehty viihtyisäksi.

Toisaalta pehmeillä sävyillä ja yksivärisyydellä olen luonut tunnelmaa laivan paremmista hyteistä klassisella otteella. Kapteenin kerroksen -huoneet noudattelevatkin eniten talon rakennusvuoden laivojen varustamoluokan hyttejä. Hillittyjä värejä, raikkaus jätetty taka-alalle. Puun sävyjä, luonnonvaaleaa, ja beigeä…”, Paananen avaa muiden teemojen ajatusta.

Uu­dis­tet­tu ho­tel­li ja monipuolinen ravintolatarjonta ja vuonna 2015 uudistetut kokoustilat muo­dos­ta­vat yh­des­sä mo­ni­puo­li­sen elä­mys­ko­ko­nai­suu­den, joka hakee vertaistaan Suomessa.  

Li­sä­tie­to­ja: Olli Järvinen, ho­tel­lin­joh­ta­ja, Original Sokos Hotel Seurahuone,

puh. 010 7635 971, olli.jarvinen@​sok.​fi

Original Sokos Hotel Seurahuone lu­kui­na:

 • 1961 rakennettu ja 2008 laajennettu
 • 94 uudistettua hotellihuonetta
 • 164 hotellihuonetta yhteensä
 • 8 kerrosta
 • 70 pysäköintipaikkaa autotallissa
 • 200 hengen istuvia illallisia
 • 6 kokoustilaa
 • 420-paikkainen Amarillo-ravintola
 • 120-paikkainen VENN-ravintola
 • 140-paikkainen Frans & Rosalie -ravintola
 • 3 tilaussaunaa
 • 1 kuntohuone
 • 130km Helsingistä