Paras hiihtoloma kotona


4.2.2013

Suurin osa suomalaisista viettää hiihtolomansa kotona lekotellen. Kotona vietetty loma voi olla myös täynnä touhua.

Hiihtoloma on irtiotto. Ei tarvitse miettiä töitä, koulua tai arjen pyörittämistä. Lomalla ei tarvitse pyörittää samaa ruokakauppa- ja ruuanlaittorumbaa kuin arkena.

Ruuanlaitosta voi tehdä seikkailun: kokkisodan, jossa kaveriporukka tai perhe tekee alkuruuat, pääruuat ja jälkiruuat joukkueina kisaten. Ruuanlaitossa voi viikon mittaan edetä myös kansainvälisesti: Maanantaina voi loihtia italialaista ruokaa, tiistaina espanjalaista, keskiviikkona intialaista… Ruoanlaittoa voi myös värittää: joka aterian pitää koostua viidestä eri väristä.

Kuulostaako työläältä? Aina voi valita perusteellisen levon: syön ja nukun. Mitään muuta ei tarvitse tehdä. Monen perheen pirtaan sopii pitkä hengähdystauko rentoutumalla, nukkumalla pitkään, korkeintaan sukuloimalla.

Jos ei jaksa, ei tarvitse

Toisaalta hiihtoloma on sopiva aika harrastaa niitä talviurheilulajeja, jotka ovat jääneet vähemmälle. Ulkona voi hiihtää murtsikkaa ympäri Suomen tai käydä keilaamassa tai uimassa. Jos ei jaksa, ei tarvitse itse urheilla. Urheilun riemua voi kokea kannattamalla paikallista urheiluseuraa kotikaupungissa tai vierailumatsissa.

Hiihtoloman haaveena voi olla myös rauhassa tehty shoppailureissu oman kunnan kauppakeskukseen tai naapurikuntaan.

Koko perheen tai kaveriporukan voimin voi myös pelata lautapelejä tai koota palapelejä.

Hiihtolomalla voi myös tehdä asioita, joita arjen kiireessä aina siirtää. Helpota oloasi ja tartu toimeen: Tapetoi vihdoin se seinä. Maalaa kynnykset. Toteuta sisustusunelmasi.
Perhe voi toimia kuin kunnon remonttiryhmä ainakin. Päivän päätteeksi uusi sisustus on valmis eikä enää tehtävien töiden listalla. Illan päätteeksi voi järjestää juhlat – peli-illan tai palkintona rehkimisestä ihanan ravintolaillan.

Lähde:
SoneraPlazan Ellit tutki viime vuonna: 72 % suomalaisista viettää hiihtolomansa kotona lekotellen.