Reilut 5 miljoonaa euroa ylijäämänpalautusta


18.5.2018

Kymen Seudun Osuuskaupan edustajisto päätti 4.4.2018 varsinaisessa kevätkokouksessaan hallintoneuvoston ja hallituksen esityksenmukaisesti jakaa asiakasomistajilleen ylijäämänpalautusta vuodelta 2017. Kymen Seudun Osuuskaupan asiakasomistajille palautuu ylijäämäpalautuksen muodossa reilut 5 miljoonaa euroa.

Ylijäämänpalautus on yksi osuustoiminnallisista periaatteista, jonka mukaan osuuskuntaan investointien jälkeen jäävää ylijäämää voidaan jakaa takaisin osuuskunnan jäsenille heidän palvelujen käytön suhteessa.  Ylijäämänpalautus kuuluu osuustoiminnan muista yrityksistä erottaviin piirteisiin.

Vuodelta 2017 Kymen Seudun Osuuskaupan asiakasomistajille palautui Bonusta, maksutapaetua ja ylijäämänpalautusta yhteensä 19,3 miljoonaa euroa. Se on keskimäärin 226 € asiakasomistajaa kohden. Kymen Seudun Osuuskauppa oli viime vuonna toiseksi parhaiten asiakasomistajiaan palkitseva osuuskauppa. Kymen Seudun Osuuskauppa on niitä harvoja osuuskauppoja, joissa ylijäämänpalautusta maksetaan. Maksamisen edellytys on se, että toiminnan tulos mahdollistaa ylijäämänpalautuksen maksamisen.

Ylijäämänpalautus on 1,6 % Kymen Seudun Osuuskaupan toimipaikoista vuoden 2017 aikana tehdyistä ostoksista.

Osuuskaupan ideana on tuottaa palveluja ja etuja asiakasomistajilleen – eli sinulle. Pysyvästi edullisten hintojen lisäksi saat rahaa takaisin ostoistasi. Bonus, maksutapaetu ja ylijäämänpalautus ovat selvää rahaa, jota voit käyttää niin kuin haluat.

Ylijäämänpalautus maksetaan asiakasomistajien S-Tileille toukokuun 25. päivä.