Sokos Hotels -ketjun työnantajamielikuva pääkaupunkiseudun paras


4.3.2020

Pääkaupunkiseudun hotelli- ja ravintola-alan opiskelijat nostivat Sokos Hotels -ketjun yleisarvosanaltaan ykköseksi vuoden 2020 alussa toteutetussa työnantajamielikuvatutkimuksessa. Kymmenen parhaan joukkoon sijoittui myös Radisson Blu Hotels -ketju sekä molempia ketjuja pääkaupunkiseudulla operoiva Sokotel Oy.

Tutkimuksen kärkipaikan jakoivat Sokos Hotels- ja Scandic Hotels -ketjut. Radisson Blu -ketju sijoittui tutkimuksen 6. sijalle ja Sokotel Oy 10. sijalle. Hotellit sijoittuivat tutkimuksessa yleisesti paremmin kuin ravintolat. Sokos Hotels oli tutkimuksen suurin nousija, kun se ponnahti vuoden 2018 viidenneltä tilalta kärkeen. Sokos Hotels -ketjun arvosana oli 7,9 arvosana-asteikolla 4-10.
 
Sokos Hotels nousi kärkeen muun muassa avoimessa kysymyksessä, jossa piti nimetä mieluisin yritys työpaikkana. Perusteluna mainittiin esimerkiksi ”olen kuullut ketjussa työskenteleviltä hyvää palautetta”. Sokotel Oy:n osalta perusteltiin esimerkiksi ”hyvä työnantaja, kaikki hoituu helposti ja voi työskennellä eri pisteissä joustavasti”.
 
Työnantajamielikuvan kannalta tutkimuksessa nousi tärkeiksi asioiksi hyvä työskentelyilmapiiri ja johtaminen. Avoimissa vastauksissa merkitystään nostivat muun muassa henkilökunnan tasapuolinen kohtelu sekä työntekijöiden hyvinvointi ja oikeudet. Tuloksissa näkyi se, että eri kulttuuritaustaisten opiskelijoiden osuus vastaajakunnassa on kasvanut.
 
”Olen iloinen, että kaikki S-ryhmän operoimat hotelliketjut kiinnostavat alan opiskelijoita. Meillä pääsee onnellistamaan asiakkaita kansainvälisessä ympäristössä. Paikkoja on auki tälläkin hetkellä”, kertoo SOK Liiketoiminnan henkilöstöjohtaja Jennie Stenbom
 
Tutkimus toteutettiin Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa, Stadin ammattiopiston Roihuvuoren yksikössä ja Perho Liiketalousopistossa tammi-helmikuussa 2020. Vastaajia oli 157 ja tyypillinen vastaaja oli 1.-2. vuosikurssilla opiskeleva, alle kolme vuotta alalla työskennellyt opiskelija. Tutkimus on tehty myös vuosina 2016 ja 2018.