Solo Sokos Hotel Torni muuttui jälleen ritarien linnaksi


27.9.2016

Tornin ritarit, perinteitä vaaliva gastronominen yhteisö, kokoontui viettämään ritaripäivää Solo Sokos Hotel Torniin maanantaina 19.9. Samalla ritarikunnan ritarien joukkoon saatiin neljä uutta jäsentä

Näky oli pysäyttävä, kun maanantai-iltana Tornin Yrjönkadun puoleisesta ovesta pelmahti ulos monikymmenpäinen joukko tummanpunaisiin viittoihin pukeutuneena. Liki kolmekymmentä Tornin ritaria suoritti vuosittaisen kierron kotilinnansa ympäri. Tornin ritarit viettävät joka vuosi ritaripäivää syyskuun yhdeksäntenätoista päivänä kello kolmesta lähtien. Ritaripäivän kuluessa lyödään uudet ritarit, mikäli aikalaisten joukosta on kuluneen vuoden aikana ehdokkaita löytynyt. Tänä vuonna ritarikunnan eteen oli valikoitunut neljä kandidaattia.

Tällä kertaa ritarikandidaateiksi oli kutsuttu Visit Helsingin toimitusjohtaja Tuulikki Becker, Arkkitehtuurin tiedotuskeskuksen toiminnanjohtaja Hanna Harris, SRV:n toimitusjohtaja Juha Pekka Ojala sekä kehitysjohtaja Jani von Zansen.

Ennen kuin kokelaita voidaan lyödä ritareiksi, näiden tulee suorittaa viimeinen koe, jossa koetellaan taitoa hallita ritarilasin käyttö. Kokelaille ojennetaan Tornin legendaarinen kolmihaarainen pikari, joka on täytetty salaisen ohjeen mukaan valmistettua juomaa. Kokelaan tulee kerralla siemaista lasi tyhjäksi niin, ettei punainen neste läiky rinnuksille tai lattialle. Vuoden 2016 kokelaat käyttivät ritarilasejaan niin sujuvasti, että paikalla ollut ritarikunta huudahtaen hyväksyi kokeen suoritetuksi. 

Hyvän ruoan ritarit

Tornin ritarit on perinteitä vaaliva gastronominen yhteisö, joka kokoontuu vuosittain hyvän ruoan, hyvän juoman ja hyvien keskusteluiden ääreen. Ritarikunta arvostaa aistinautintoja, ja sen lipussa lukee ritarien tunnuslause ”Hyvä on ruoka nälättäkin, janotta juomakin jalo”.

Ritarikunta perustettiin vuonna 1949 ja sen vuosittainen kokoontumispäivä on 19. päivä syyskuuta kunnianosoituksena Solo Sokos Hotel Tornin historialle. Vaikka monet mieltävät Tornin ritarit miesten yhteisliittymäksi, yhteisöön on vuosittain hyväksytty myös naisjäseniä. Ensimmäinen Tornin ritariksi valittu nainen oli silloinen eduskunnan puhemies Riitta Uosukainen vuonna 1996.

Ritaripäivä huipentuu upeaan ateriaan, jonka Ravintola Torni tarjoilee perinteitä ja ritaritraditioita noudattaen. Tänä vuonna ritarit saivat nauttia muun muassa siiasta kolmella eri tavalla sekä karitsan paahtopaistista uuden maailman viinien kera.