Suomen hallituksen esitys ravintolasulusta vaikuttaa myös Kymen Seudun Osuuskaupan ravintoloihin – työntekijät työllistetään kaupan alan työtehtäviin sulkutilan ajan


8.3.2021

Suomen hallitus on antanut eduskunnalle esityksen, jolla ravintolat ja muut ravitsemisalan yritykset suljettaisiin asiakkailta väliaikaisesti kolmeksi viikoksi. Ruoan ulosmyynti asiakkaille olisi sallittua ja sulku koskisi ravitsemisalan yrityksiä alueilla, joissa koronavirusepidemia on leviämis- ja kiihtymisvaiheessa.

Eduskunta on hyväksynyt lakimuutoksen tänään (8.3.) iltapäivällä,  joka mahdollistaa ravintoloiden sulkemisen asiakkailta kolmeksi viikoksi koronaepidemian hillitsemiseksi. Tasavallan presidentin odotetaan vahvistavan lain vielä myöhemmin tänään.  

Kymenlaakso on tällä hetkellä koronavirusepidemian kiihtymisvaiheessa, joten tästä johtuen, Kymen Seudun Osuuskauppa sulkee ravintoloitaan ennakoivasti maanantaina 8.3.2021. Osa ravintoloista suljetaan kokonaan ja osa siirtyy ruoan take away -myyntiin. Ravintolat ovat suljettuna toistaiseksi.
Sulku koskee myös KSO:n ABC-liikennemyymälöiden ravintoloita, jotka palvelevat ravintolasulun ajan noutoruokamyyntinä.

KSO:n ravintoloista noutomyyntiin siirtyvät:

  • VENN
  • Kotkan ja Kouvolan Pizza & Buffat
  • Kotkan Pasaatin Rosso Express
  • Frans & Rose Kouvola
  • Hesburgerit: Karhula, Pasaati, Tornionmäki, Hamina sekä Prisma Kotka ja Kouvola.
  • ABC-liikennemyymälöiden ravintolat

Original Sokos Hotel Vaakuna ja Original Sokos Hotel Seurahuone pysyvät auki, mutta aamiaistarjoilu ja mahdolliset muut ruokailut majoittuville asiakkaille hoidetaan valmiiksi pakattujen take away -kassien avulla, jotka nautitaan omassa hotellihuoneessa.

– Kaikkien ravintoloidemme asiakastilat suljetaan, mutta meillä on kuitenkin edelleen kattavasti noutoruokapaikkoja Kymenlaaksossa, joista asiakkaat voivat noutaa take away-annoksia kotiin nautittavaksi. Lisäksi Foodora ja Wolt palvelee asiakkaita Kouvolassa, kertoo KSO:n MaRa-toimialajohtaja Mikko Virtanen.

Suljettujen ravintoloiden henkilökunnalle on tarjottu mahdollisuus siirtyä kaupan alan työtehtäviin sulkutilan ajaksi, jonka toimintamalli on tuttua viime keväältä. Osa työntekijöistä myös hyödyntää kertyneitä lomia ja vapaapäiviä sulkutilan aikana.

Ravintoloiden voimassa olevat aukioloajat löytyvät osoitteesta www.raflaamo.fi sekä www.abcasemat.fi