Syntymäpäiväjuhlilla rahaa sairaalaklovneille


6.3.2013

Hyvän tekemiseen ei aina tarvita isoa organisaatiota tai yhdistystä. Joskus vain yksi hyväsydäminen ja innokas ihminen riittää.

 S-Pankin aluepäällikkö Kati Vaahtolammi järjesti helmikuussa kotiseudullaan Vesilahdella 40-vuotissyntymäpäiviensä kunniaksi juhlat, joilla kerättiin rahaa sairaalaklovnien toiminnalle.

– Näin viime vuonna televisiossa dokumentin sairaalaklovneista. Kylällä kaksi lasta oli sairastunut leukemiaan ja siksi sairaalaklovnien tekemä työ kosketti vielä enemmän. Minulle tuli siitä vilpitön ja voimakas halu tehdä hyvää, Kati muistelee.

Sunnuntaina helmikuun 17. päivä järjestetyissä juhlissa oli ohjelmaa joka lähtöön: oli musiikki- ja tanssiesityksiä, huutokauppa, arpajaiset ja poniajelua. Lapsille suunnattua ohjelmaa oli muun muassa kasvomaalaus ja onginta. Eikä vieraiden tarvinnut juhlia tyhjin vatsoin, sillä tarjolla oli ruokaa ja juomaa.

Tarjoiltavat juhliin lahjoitti paikalliset yritykset ja iso joukko kyläläisiä hääräsi keittiön puolella vapaaehtoisvoimin. Myös ruokailusta vierailta kerätyt rahat lahjoitetaan klovneille.

Huutokaupassa kaikkea kiikkustuolista terassiin

Huutokaupassa myytiin yksityishenkilöiden ja paikallisten yritysten lahjoittamaa tavaraa. Myynnissä oli muun muassa kiikkustuoli, koivuklapeja, terassi, kesärengassarja ja käsitöitä. Lisäksi huudettavana oli palveluita kuten hierontaa, siivousta ja muotokuva-valokuvaus.

– Halusin tuottaa iloa lapsille, itselleni ja ystävilleni ja siksi päätin, että ohjaan juhlieni tuoton lyhentämättömänä Tampereen yliopistollisen sairaalan sairaalaklovneille. Tavoitteena oli saada kasaan 3 000 euroa. Tavoite saavutettiin ja ylitettiinkin – saimme yhteensä kerättyä 4 200 euroa, kertoo Kati.

Sairaalaklovnit ry on yhdistys, jonka kouluttamat artistit kiertävät lastenosastoilla viihdyttämässä, ilahduttamassa ja piristämässä pieniä potilaita ja heidän perheitään. Hauskat klovnitohtorit saavat lapset hetkeksi unohtamaan sairautensa ja antavat luvan hyvälle mielelle, vapauttavalle naurulle ja hulvattomalle hulluttelulle keskellä sairaalan arkea.

Sairaalaklovnit rahoittavat toimintansa kokonaan avustuksilla ja lahjoituksilla. Siksi tällaisia hyväntekeväisyystempauksia tarvitaan.