Osuuskauppavaalit


Joka neljäs vuosi asiakasomistajat valitsevat Kymen Seudun Osuuskaupalle edustajiston, joka edustaa koko omistajakuntaa osuuskaupan hallinnossa. Edustajistonvaalit ovat nyt käynnissä!

Edustajistovaalien tulokset

KSO:n edustajiston vaalien valitut jäsenet julkaistaan 8.6.2021. Vaalien kokonaistulokset julkaistaan 9.6.2021.

Katso valitut jäsenet tästä.

Nyt on aika vaikuttaa

Arjen kiireitä helpottava ruoan verkkokauppa, laajat aukioloajat ja omat ostot palvelu – osuuskauppa näkyy monella tavalla jäsentensä arjessa. Mitä muuta te osuuskaupan jäsenet odotatte omalta kaupaltanne? Mikä rooli osuuskaupalla voisi olla oman alueensa kehityksessä? Osuuskauppavaaleissa pääset vaikuttamaan äänestämällä ja lähtemällä ehdokkaaksi!

Edustajiston jäsenten ei tarvitse olla tietyn alan ammattilaisia. Tärkeintä on intohimo oman asuinympäristönsä kehittämiseen ja näkemys siitä, miten osuuskauppa voisi olla oman toimintansa kautta tekemässä Kymenlaaksosta ja koko Suomesta parempaa paikkaa elää.

Mitä edustajisto tekee?

Edustajisto, johon kuuluu 50 jäsentä, toimii äänitorvena osuuskaupan johdon suuntaan huolehtien siitä, että omistajien ideat ja toiveet palveluiden kehittämiseen tulevat kuulluksi. Edustajisto on osuuskaupassa ylin päättävä elin ja se valitaan vaaleilla joka neljäs vuosi. Edustajiston tehtäviin kuuluu mm. valita hallintoneuvosto, joka puolestaan päättää osuuskaupan toiminnan peruslinjoista ja valitsee osuuskaupalle hallituksen sekä tilinpäätöksen vahvistaminen ja vastuuvapauden myöntäminen. Edustajisto kokoontuu sääntöjen mukaan varsinaiseen kokoukseensa keväällä ja syksyllä.

Näin vaalit etenevät

Kymen Seudun Osuuskaupan ehdokasasettelu alkaa 15.2.2021 ja päättyy 12.3.2021 klo 15.00.

Vaalien äänestysaika on 17.-28.5.2021​.

Vaalien tulokset julkaistaan 8.6.2021​.

Kymen Seudun Osuuskaupan osuuskauppavaalien äänestysalueet

Ennen ehdolle asettumista ja äänestämistä, muista tutustua Kymen Seudun Osuuskaupan sääntöihin.