Osuuskauppavaalit

Joka neljäs vuosi asiakasomistajat valitsevat Kymen Seudun Osuuskaupalle edustajiston, joka edustaa koko omistajakuntaa osuuskaupan hallinnossa. Seuraavat edustajistonvaalit järjestetään vuoden 2021 aikana.

Nyt on aika vaikuttaa

Arjen kiireitä helpottava ruoan verkkokauppa, laajat aukioloajat ja omat ostot palvelu – osuuskauppa näkyy monella tavalla jäsentensä arjessa. Mitä muuta te osuuskaupan jäsenet odotatte omalta kaupaltanne? Mikä rooli osuuskaupalla voisi olla oman alueensa kehityksessä? Osuuskauppavaaleissa pääset vaikuttamaan äänestämällä ja lähtemällä ehdokkaaksi!

Edustajiston jäsenten ei tarvitse olla tietyn alan ammattilaisia. Tärkeintä on intohimo oman asuinympäristönsä kehittämiseen ja näkemys siitä, miten osuuskauppa voisi olla oman toimintansa kautta tekemässä Kymenlaaksosta ja koko Suomesta parempaa paikkaa elää.

Kuka voi asettua ehdokkaaksi?

Voit asettua ehdolle edustajistoon, kun olet vaalien alkaessa täyttänyt 18 vuotta ja osuusmaksusi on kokonaan maksettu 31.12.2020 mennessä.  Lisäksi sinun tulee asua Kymen Seudun Osuuskaupan toimialueella. Kun ryhdyt ehdokkaaksi, tarvitset asiamiehiksesi vähintään kolme äänioikeutettua kannattajaa, jotka käytännössä aloittavat ehdokasasettelun. Äänioikeus edustajiston vaaleissa on jokaisella ennen vaalivuoden alkua Kymen Seudun Osuuskaupan jäseneksi hyväksytyllä, 15 vuotta täyttäneellä asiakasomistajalla.

Mitä edustajisto tekee?

Edustajisto, johon kuuluu 50 jäsentä, toimii äänitorvena osuuskaupan johdon suuntaan ja huolehtii siitä, että osuuskaupan palveluita ja etuja kehitetään omistajien toiveita kuunnellen. Edustajisto on osuuskaupassa ylin päättävä elin ja se valitaan vaaleilla joka neljäs vuosi. Edustajiston tehtäviin kuuluu mm. valita hallintoneuvosto, joka puolestaan päättää osuuskaupan toiminnan peruslinjoista ja valitsee osuuskaupalle hallituksen sekä tilinpäätöksen vahvistaminen ja vastuuvapauden myöntäminen. Edustajisto kokoontuu sääntöjen mukaan varsinaiseen kokoukseensa keväällä ja syksyllä.

Näin vaalit etenevät

Kymen Seudun Osuuskaupan ehdokasasettelu alkaa 15.2.2021 ja päättyy 12.3.2021.

Vaalien äänestysaika on 17.-28.5.2021​.

Vaalien tulokset julkaistaan 8.6.2021​.

Kymen Seudun Osuuskaupan osuuskauppavaalien äänestysalueet

Näin äänestät

Voit tutustua ehdokkaisiin vaalikoneessa. Äänestää voit sähköisesti tai postitse. Saat kotiisi vaalipostin, jossa on mukana äänestyskuponki, ehdokasluettelo sekä äänestysohjeet. Vaalikone julkaistaan keväällä 2021.

 

Ennen ehdolle asettumista ja äänestämistä, muista tutustua Kymen Seudun Osuuskaupan sääntöihin.