Ylijäämänpalautus

Ylijäämänpalautusta maksetaan asiakasomistajatalouden osuuskaupasta palautusta edeltävänä vuonna tekemien ostojen mukaan, edustajiston päättämän prosentin mukaisesti.

Kymen Seudun Osuuskaupan edustajisto päätti 17.6.2020 pidetyssä varsinaisessa kevätkokouksessa hallituksen esityksen mukaisesti, jakaa asiakasomistajilleen ylijäämänpalautusta vuodelta 2019.

Ylijäämänpalautusta maksetaan 6,3 miljoonaa euroa. Asiakasomistajat saavat 2,5 % rahaa takaisin niistä bonusostoista, jotka he ovat KSO:n toimipaikoista vuoden 2019 aikana tehneet.

Ylijäämänpalautus maksetaan KSO:n asiakasomistajien S-Pankin tileille perjantaina 24.7.2020.

Ylijäämänpalautus perustuu bonusostoihin jäsenen oman osuuskaupan omista toimipaikoista. Se lasketaan bonusostoista, jotka on tehty osuuskauppasi toimipaikoista edellisen vuoden loppuun mennessä.
Ylijäämänpalautuksen perusteeseen ei lasketa kuuluvaksi bonusostoja osuuskaupan tytäryrityksistä, muiden osuuskauppojen toimipaikoista, SOK:n yksiköistä tai S-ryhmän yhteistyökumppaneilta. Ylijäämänpalautusta ei myöskään kerry alkoholi-, tupakka-, tai veikkaustuotteista, eikä välitysmyyntituotteista (esim. huvipuistorannekkeet).

Ylijäämänpalautus on yksi osuustoiminnallisista periaatteista, jonka mukaan osuuskuntaan investointien jälkeen jäävää ylijäämää voidaan jakaa takaisin osuuskunnan jäsenille heidän palvelujen käytön suhteessa. Ylijäämänpalautus kuuluu osuustoiminnan muista yrityksistä erottaviin piirteisiin. Maksamisen edellytys on se, että toiminnan tulos mahdollistaa ylijäämänpalautuksen maksamisen. Ylijäämänpalautuksen maksamisesta ja suuruudesta päättää vuosittain osuuskaupan edustajisto.

Osuuskaupan ideana on tuottaa palveluja ja etuja asiakasomistajilleen – eli sinulle. Pysyvästi edullisten hintojen lisäksi saat rahaa takaisin ostoistasi. Bonus, maksutapaetu ja ylijäämänpalautus ovat selvää rahaa, jota voit käyttää niin kuin haluat.